واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
مرکز پژوهشهای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی:
موضع مشترک اسرائیل و عربستان علیه ایران مرکز پژوهشهای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد عربستان و تلآویو، ایران را دشمن اول خود میدانند و ریاض اگر لازم بداند با تایید یا بدون تایید آمریکا برای مقابله مستقیم با ایران وارد عمل خواهد شد.
به گزارش فرهنگ نیوز، مرکز ویژه پژوهشهای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در پژوهشی جدید به افزایش نگرانی این رژیم درباره ایران پرداخت.
فارس- در این گزارش آمده است در سایه افزایش نگرانیها درباره ایران، شک و تردیدها درباره قدرت و آماده بودن و توانایی حکومت «باراک اواما» رئیسجمهور آمریکا برای جلوگیری از گسترش نفوذ ایران افزایش یافته و در مقابل میل عربستان برای مقابله مستقیم با ایران با تایید یا بدون تایید آمریکا حتی در صورت لزوم استفاده از قدرت نظامی بیشتر شده است. شاهد مثال بر این موضوع جنگ عربستان علیه یمن بود که آمریکاییها [طبق ادعای این مرکز اسرائیلی] فقط سه ساعت قبل از آغاز آن باخبر شدند.
در ادامه گزارش مذکور نوشته شده که «برخی تحلیلگران این اقدامات عربستان را به مرگ عبد الله بن عبدالعزیز شاه سابق عربستان و تغییرات مناصب در این کشور و روی کار آمدن افرادی با رویکردهای جدید مربوط میدانند اما تفسیر منطقیتر برای افزایش مداخلات عربستان، اعتقاد راسخ و عمیق ریاض درباره طبیعت مذاکرات هستهای غرب با ایران است. آمریکا اصرار دارد که به یک توافق گسترده با ایران برسد؛ توافقی که آنگونه که به نظر میرسد به موضوعات منطقهای نیز مربوط میشود. ناامیدی کشورهای خلیج (فارس)، عربی و عربستان در موضوع امنیتی و اصرار آمریکا بر کار به شکلی که فقط در راستای منافع خودش باشد وضعیت را به حد فعلی رساند تا آنها به حمایت حقیقی از نیروهای [به ظاهر] اسلامگرا جهت مقابله با «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه و نیز ایران در سوریه روی آورند؛ قدرتهایی که قسم خوردهاند به آمریکا نیز ضربه وارد خواهند کرد و آن را شکست خواهند داد. بیم و ترس آمریکا از دور شدن عربستان و کشورهای خلیج (فارس) اوباما را مجبور کرد در 13 ماه می (2015) کنفرانسی با رهبران خلیجی در کمپدیوید تشکیل دهد که هدف آن قانع کردن مخالفان عربی توافق هستهای با ایران بود.
پژوهشگاه اسرائیلی یاد شده تصریح کرد: عربستان سعودی و کشورهای خلیج (فارس) مانند اسرائیل، ایران را خطرناکترین دشمن خود میدانند. طرفهای خاصی در اسرائیل اکنون اعتقاد دارند که هماهنگی امنیتی و تقویت روابط با عربستان و دیگر کشورها به یک هدف سیاسی مهم تبدیل شده است. علاوه بر این در شرایط کنونی باید این حقیقت را نیز در نظر گرفت که اغلب کشورهای عربی سنی از ایران خوششان نمیآید و از این کشور میترسند اما آنها از اسرائیل نیز خوششان نمیآید اگرچه کمتر از آن میترسند. این به دلیل همبستگی عربی یا فلسطینیهاست لذا کشورهای عربی حاضر نمی شوند حتی روابط دیپلماتیک عادی که با ایران دارند ، با اسرائیل داشته باشند اما تهدیدات فعلی که برخی کشورهای عربی حس کردهاند باعث شده آنها تماسها و روابط محرمانه با اسرائیل برقرار کنند اما روابط قویتر و آشکارتر با دولتهای خلیجی در زمان فعلی قابل قبول نیست.
در پایان این گزارش آمده است : احتمالهای مسیر منطقهای هر چه که باشد مزایای آن بدون پیشرفت در مسأله فلسطین محقق نخواهد شد .
94/4/20 - 18:24 - 2015-7-11 18:24:50
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]