واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ تير ۱۳۹۴ (۱۶:۵۳ب.ظ)
ديدار هم زمان سفراي چهار کشور اروپايي با ابتکار موج- سفراي کشورهاي نروژ، سوئد، سوييس و فنلاند در ايران با معصومه ابتکار معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست ديدار و در خصوص مسائل مربوط به محيط زيست گفتوگو کردند.
به گزارش خبرگزاري موج، ابتکار با تاکيد بر علاقه مندي ايران به گسترش روابط با ساير کشورها به ويژه در حوزه محيط زيست، همچنين يادآوري اهميت جهاني محيط زيست و تاثيرات جهاني معضلات ناشي از آسيبهاي وارده به محيط زيست، اظهار داشت: محيط زيست موضوعي جهاني است و مرزهاي سياسي شناخته شده ميان کشورها نميتواند مانعي براي حل و فصل مباحث محيط زيستي و اشتراک تجربيات در اين حوزه باشد و ما معتقديم همه کشورهاي جهان براي رفع چالشهاي اين حوزه بايد با هم همکاري کنند.
معاون رئيس جمهور ضمن اشاره به آخرين گزارشهاي جهاني در خصوص تغييرات آب و هوايي و پديده گرمايش زمين، همچنين 0.85 درجه سلسيوس دماي هوا در جهان، از افزايش دماي بين يک تا 1.5 درجه در ايران خبر داد و اظهار کرد: اين افزايش دما در ايران که احتمالاً جهان در پايان قرن حاضر آن را تجربه خواهد کرد از جمله مهمترين تاثيرات منفي تغييرات آب و هوايي در ايران است.
ضرورت تدوين توافقنامه مورد قبول کليه کشورها براي پذيرش مسئوليت در مواجه با بحران تغييرات آب و هوايي رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با تاکيد بر اين که تغييرات آب و هوايي و تاثيرات منفي آن از جمله مهمترين بحرانهاي کنوني جهان است، تصريح کرد: موضوع تغييرات آب وهوايي از اهميت ويژه اي براي جهان و ايران برخوردار است و از اين رو ج.آ.ايران اميدوار است با همکاري ساير کشورها، توافقنامه مورد قبول کليه کشورها براي پذيرش مسئوليت در مواجه با اين بحران جهاني تدوين شود.
وي آب را يکي از مهمترين حوزههاي متأثر از تغييرات اقليم دانست و اضافه کرد: بي شک پديده گرمايش زمين به واسطه افزايش سطح تبخير آب، کاهش نزولات جوي و خشکسالي تالابها و درياچهها و رودخانهها تأثير منفي وسيعي بر حوزه آبي ايران داشته است و به دليل همين آسيبهاي گسترده، ايران علاقهمند به همکاري با جامعه جهاني براي مقابله با اثرات مخرب پديده تغييرات آب و هوايي است.
ابتکار خشک شدن و تخريب اکوسيستم مهم تالابي، تهديد تنوع زيستي جانوري و گياهي، تخريب و آتش سوزي جنگلها بر اثر افزايش دما و خشکسالي را متأثر از تغييرات آب و هوايي برشمرد و خاطرنشان کرد: تحريمهاي ناعادلانه عليه ايران مانع اجراي برنامهها و طرحهاي هماهنگ با سازگاري و انطباق با تغييرات آب وهوايي در ايران شده و به دليل محدوديتهاي ايجاد شده، ايران از دستيابي به استانداردهايي که نيازمند تکنولوژي و فنآوري هاي نوين است محروم شده است.
معاون رئيس جمهور با تاکيد بر اينکه اثرات مخرب ناشي از تحريمهاي ناعادلانه جهاني بر محيط زيست ايران، محيط زيست جهان را نيز تهديد ميکند، تصريح کرد: يکي از مهمترين راه کارها، توجه به بحث انتقال تکنولوژي و ضرورت حمايت مالي از کشورها در توافقنامه جايگزين پروتکل کيوتو براي پس از 2020 است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست پيشنهاد کرد: گاز طبيعي به عنوان سوختي پاک، جايگزين سوختهاي فسيلي در جهان شود و استفاده از گاز طبيعي به عنوان سوخت جايگزين در کنفرانس پاريس مورد حمايت قرار گيرد.
وي خاطرنشان کرد: براي دستيابي به توافقنامه اي موفق در پاريس بايد شروط توازن، عدالت، تفاوت و اداي تعهدات و مسئوليتهاي تاريخي کشورها مورد توجه قرار گيرد و از زبان تحريم يا دادگاه پرهيز شود.
ابتکار به اقدامات ايران در زمينه مقابله با تغييرات آب و هوايي نيز اشاره کرد و گفت: در بخش طرحهاي ملي، برنامه جامعي تحت عنوان اقتصاد کم کربن در حال پيگيري است که هدف آن تلاش در راستاي اصلاح فرآيندها براي کاهش استفاد از سوختهاي فسيلي است.
اودليسه نورهيم سفير نروژ در تهران که هماهنگ کننده اين ديدار نيز بود، با اشاره به عضويت نروژ در گروه هشت کشور شناخته شده به عنوان دوستان اصلاح يارانه سوخت فسيلي (کاستاريکا، دانمارک، اتيوپي، فنلاند، نيوزلند، نروژ، سوئد و سوئيس)، گفت: در همين راستا و با توجه به تأثير سوختهاي فسيلي در انتشار گازهاي گلخانه اي، با انتشار اطلاعيههايي، ساير دولتها را نيز به اولويت بندي اصلاح يارانه سوخت فسيلي تشويق ميکنيم.
نورهيم افزود: اطلاع رساني به ساير کشورهاي خارج از گروه طرفداران اصلاح يارانه سوخت فسيلي پيش از برگزاري کاپ 21 (نشست تغييرات آب وهوا) که قرار است در آذرماه سالجاري در پاريس- فرانسه برگزار شود، از مهمترين اهداف و اقدامات اين گروه است.
سفير نروژ تاکيد کرد: اين اقدام با حمايت موسسه بين المللي توسعه پايدار صورت ميگيرد و هدف از آن شفاف سازي مزاياي اقتصادي، اجتماعي و زيست محيطي اين اقدام براي همه کشورهاي دنياست.
در ادامه سفراي کشورهاي حاضر در جلسه نيز به شرح برنامههاي ملي هماهنگ خود با طرح مذکور پرداختند و از علاقهمندي خود براي همکاريهاي دوجانبه با ايران خبر دادند.
همچنين حاضرين با اشاره به صدور بيانيه برخي از کشورها در اجلاس اخير کشورهاي موسوم به G20 که خردادماه سال جاري در مونيخ برگزار شد مبني بر متعهد شدن به حذف، تعديل و هدفمندي يارانهها بر سوختهاي فسيلي از ايران نيز خواستند که به اين حرکت بپيوندد.
گفتني است، در اين جلسه همچنين سعيد متصدي معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست توضيحاتي پيرامون طرح اقتصاد کم کربن به عنوان برنامه ملي کشور براي مديريت مصرف منابع انرژي و مقابله با تغييرات آب وهوا ارائه کرد و از بررسي بيانيه صادره از سوي کشورهاي گروه 20 خبر داد و گفت: نتيجه بررسي و درخواست براي پيوستن ايران به اين تعهد از مجاري ديپلماتيک اعلام خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]