واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
بیتوجهی به وضعیت اسفبار کودکان یمنی در گزارش اخیر دبیرکل سازمان ملل
بحران یمن بیش از پیش عملکرد مستقل و بیطرف سازمان مللمتحد را در حمایت از زنان و کودکان بیدفاع در مخاصمات مسلحانه زیر سؤال برده است.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از مهرخانه، دبیرکل مللمتحد، در پیامی سال 2014 را یکی از بدترین سالها از منظر نقض فاحش و گسترده حقوق کودکان در مخاصمات مسلحانه اعلام، و چالش نقض حقوق بنیادین دهها میلیون کودک را در سالهای اخیر، به منزله چالشی جدی در جامعه بینالمللی تلقی کرد. مطابق این پیام، نقض شدید حقوق کودکان در کشورهایی چون آفریقای مرکزی، عراق، نیجریه، سودان جنوبی و سوریه به منزله اقدامی علیه بشریت تلقی شده است. همچنین نقض حقوق بسیاری از کودکان در غزه ناشی از عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در سال گذشته نیز مورد تصریح دبیرکل مللمتحد قرار دارد و بر همین اساس از اسراییل خواسته شده است که اقدامات فوری و معین برای حمایت از کودکان و مقابله با کشته یا زخمیشدن آنها و حمایت از بیمارستانها و مدارس انجام دهد.
همچنین اخیراً ربایش و گروگانگیری افراد بهویژه کودکان به منزله شیوه جنگی برخی گروههای تروریستی علیه گروههای نژادی یا مذهبی درآمده است که در این پیام نیز مورد تصریح قرار گرفته و اذعان شده است که بیش از همه نقض فاحش حقوق کودکان را به دنبال دارد.
دبیرکل مللمتحد از کمپین مقابله با سربازگیری کودکان خبر داد و اینکه سازمان مللمتحد بنا دارد تا سال 2016 به سربازگیری کودکان در نیروهای نظامی خاتمه دهد. البته تاکنون نیز در کشورهای افغانستان، میانمار، نگو و سومالی برنامههایی برای مقابله با سربازگیری کودکان اجرا شده است.
بنا بر جدیدترین آمار، اکنون حدود 230 میلیون کودک در کشورهایی زندگی میکنند که بهنحوی درگیر مخاصمه مسلحانه هستند و بیش از 5 میلیون کودک نیز به طور مستقیم در مناطق جنگی اسکان دارند.
اذیت و آزار جنسی، ربایش و گروگانگیری، استثمار جنسی و محرومیت از آزادی به عنوان بخشی از اشکال شدید خشونت علیه کودکان در مخاصمات مسلحانه تلقی شده است.
به گزارش مهرخانه، البته جای تعجب است که در اظهارات اخیر دبیرکل مللمتحد هیچ اشارهای به وضعیت اسفبار کودکان در کشور یمن نشده است. این در حالی است که سازمان مللمتحد از بروز فاجعه انسانی در یمن خبر داده و و میلیونها خانواده در یمن را گرفتار و فاقد دسترسی به آب آشامیدنی، تصفیه آن یا تسهیلات بهداشت و درمان توصیف کرده است.
بنا بر گزارش سازمان غذا و کشاورزی (فائو) و برنامه جهانی غذا، حدود 6 میلیون نفر در یمن در معرض گرسنگی شدید و فقدان غذا هستند و بیش از 6.5 میلیون نفر نیز در معرض بحران عدم تأمین غذایی قرار دارند. 80 درصد جمعیت یمن اخیراً نیازمند کمکهای بشردوستانه اعلام شدهاند و 11.7 میلیون نفر در معرض فقدان غذا، آب و سرپناه قرار دارند.
و اما سؤال اساسی در این رابطه آن است که سازمان مللمتحد برای پیشگیری و مقابله با بروز مخاصمات مسلحانه که عامل اصلی نقض گسترده و فاحش حقوق میلیونها کودک و زن در سراسر جهان و خصوصاً در منطقه خاورمیانه است، چه اقدام مؤثری انجام داده است؟ و اینکه صرفاً اعلام خبر بروز فاجعه انسانی در یمن، و گرسنگی و تشنگی میلیونها کودک بیگناه توسط سازمان مللمتحد در این کشور، مرهمی بر کدامین درد و رنجهای عمیق و جانکاه کودکان و زنان خواهد بود؟
این در شرایطی است که حمایت بینالمللی از کشور متجاوز عربستان، در جریان حملات نظامی و کشته و زخمیکردن هزاران کودک و زن در یمن و تخریب اماکن غیرنظامی و مورد حمایت مانند مدارس و بیمارستانها و انهدام منابع زیربنایی همچون تسهیلات آب آشامیدنی و امکانات درمانی و بهداشتی، عیان و آشکار است و البته در کنار عراق و سوریه، امروز بحران یمن بیش از پیش عملکرد مستقل و بیطرف سازمان مللمتحد را در حمایت از زنان و کودکان بیدفاع در مخاصمات مسلحانه زیر سؤال برده است. مطلب فوق مربوط به سایر رسانهها میباشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/
94/04/22 - 15:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]