واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
یونان بر سر دوراهی؛
خروج از منطقه یورو یا ریاضت اقتصادی گسترده
اجلاس یکشنبه سران منطقه یورو، یونان را بر سر دوراهی خروج از منطقه یورو یا قبول پیشنهادهای ریاضت اقتصادی گسترده قرار داده است.
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در آستانه شرکت در نشست حیاتی سران کشورهای عضو حوزه یورو در بروکسل، هشدار داده است که "به هیچ قیمتی" به یونان پیشنهاد کمک مالی دوباره ارائه نخواهد شد. رهبران ۱۹ کشور حوزه یورو تا پاسی از یکشنبه شب مشغول دیدار بوده اند تا آخرین مهلت برای حل اختلافات با یونان برای ارائه یک طرح تازه نجات مالی به این کشور در ازای تدابیر ریاضتی از دست نرود. گزارش ها از بروکسل حاکیست که اختلافات عمیقی میان حوزه یورو و دولت یونان و همچنین میان بعضی اعضای حوزه یورو باقی است. یکی از پیشنهادهای مورد بررسی خروج موقتی یونان از حوزه یوروست تا بحران بدهی این کشور حل شود. این پیشنهادها حاصل دو روز گفتگوهای پرتنش وزرای دارایی حوزه یورو است. یک مقام دولت یونان این پیشنهادها را "خیلی بد" توصیف کرده است. یک مقام دیگر که از او نام برده نشده گفت به نظر می رسد بعضی از این پیشنهادها با هدف "سرافکنده" کردن الکسیس سیپراس نخست وزیر یونان و دولت چپگرای او طراحی شده باشد. به گزارش بی بی سی، نشست یکشنبه شب سران حوزه یورو با تعویق شروع شد تا رهبران دولت ها بتوانند با آلکسیس سیپراس گفت و گو کنند.
فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه، هنگام ورود به بروکسل هرگونه ایده خروج موقتی یونان از حوزه یورو را رد کرد. او گفت که "خروج موقتی از یورو نخواهیم داشت، یونان یا خارج می شود یا نمی شود" و افزود که او "هر کاری بتواند" برای یافتن یک راه حل در طول شب خواهد کرد. سیپراس گفته است که آماده انعطاف نشان دادن است. او گفت: «من اینجا آماده یک مصالحه صادقانه هستم... اگر همه طرف ها بخواهند امشب می توانیم به توافق برسیم.» اما مرکل گفت که طی چند ماه مذاکرات با یونان "مهم ترین پول رایج یعنی اعتماد و مسئولیت پذیری از میان رفته است" و این طور نخواهد بود که "به هر قیمتی توافق حاصل شود." او افزود: «باید اطمینان حاصل کنیم که منافع از مضرات بیشتر خواهد بود - هم برای آینده یونان و هم برای کل حوزه یورو و اصول همکاری ما.» مارتین شولتز رئیس پارلمان اروپا گفت که رسیدن به توافق برای آینده اروپا اهمیت حیاتی دارد. او در کنفرانسی خبری در بروکسل گفت: «اگر توافق نشود در چند سال آینده خود را در ارتباط با مساله یونان در یک وضعیت فاجعه بار خواهیم یافت.» دولت یونان چند روز پیشتر فهرست تازه ای از تدابیر ریاضتی را برای گرفتن طرح نجات ارائه کرد. این پیشنهاد شامل تدابیری بود که در همه پرسی یکشنبه گذشته یونان توسط رای دهندگان رد شده بود. به گزارش دویچه وله، پارلمان یونان در روز شنبه (۲۰ تیر / ۱۱ ژوئیه) برنامه پیشنهادی دولت آلکسیس سیپراس، نخست وزیر چپگرای یونان را برای برونرفت از بحران مالی تایید کرد. بسیاری از نمایندگان اپوزیسیون نیز به برنامه ریاضتی دولت رای مثبت دادند. در برنامه پیشنهادی یونان امتیازهای مالیاتی به بخش گردشگری و جزایر این کشور لغو شده و سن بازنشستگی در آینده به ۶۷ سال افزایش خواهد یافت. گفته میشود که بودجه دفاعی یونان نیز حدود ۳۰۰ میلیون یورو کاهش خواهد یافت. برخی از شرکتها و موسسات دولتی، نظیر برخی بنادر و فرودگاهها نیز باید به بخش خصوصی واگذار شوند. مسئولان صندوق بینالمللی پول (IWF) نیز در گفتوگو با خبرنگاران، برنامه جدید دولت سیپراس را مثبت خوانده بودند. کارشناسان سه نهاد وام دهنده به یونان - کمیسیون اروپایی، بانک مرکزی اروپا و صندوق بین المللی پول - هم گفتند که اینها مبنای مناسبی برای مذاکرات است. با این حال با تجمع وزرای دارایی حوزه یورو در بروکسل در روز شنبه به تدریج روشن شد که اعضا در مورد سومین طرح نجات اختلاف دارند.
به خصوص گفته می شود که آلمان موضعی سرسختانه در قبال یونان دارد. آلمان با فاصله زیاد بیشترین طلب را از یونان دارد. وزیران دارایی حوزه یورو گفته بودند که اگر یونان خواهان کمک مالی بیشتر است، باید تا روز چهارشنبه قوانین سختی را به تصویب برساند که شامل کاهش هزینه های عمومی باشد. وام دهندگان بین المللی تخمین زده اند که دولت یونان برای پیش گیری از فروپاشی مالی به ۸۶ میلیارد یورو کمک فوری نیاز دارد. بانک های یونان دو هفته تعطیل بوده اند و سقف میزان برداشت از حساب ها از طریق دستگاه های خودپرداز روزانه ۶۰ یورو است. یونان از سال ۲۰۱۰ تاکنون در مجموع ۲۴۰ میلیارد یورو وام در قالب طرح نجات دریافت کرده است. 106
۲۲/۰۴/۱۳۹۴ - ۰۸:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]