تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات دانش، آموزش به كسانى كه شايسته آن‏اند و كوشش در عمل به آن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805239388




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دانشگاههای بی کیفیت و پایان نامه فروشی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دانشگاههای بی کیفیت و پایان نامه فروشی تهران - ایرنا - خبرگزاری خبرآنلاین روز شنبه، دانشگاههای بی کیفیت و پایان نامه فروشی را دستمایه یادداشت خود قرار داد و این پرسش را مطرح کرد که آیا برای این مقولات پایانی وجود دارد؟


در این یادداشت به قلم طهورا شهبازی آمده است: کمیت گرایی میراثی 8ساله از دولت های نهم و دهم بود که برای دولت یازدهم به یادگار مانده بود. که ثمره ای جز رشد بی رویه دانشگاه های بی کیفیت افزایش تعداد نیروهای متخصص بیش از نیاز و افت کیفیت علمی ارمغانی برای آموزش عالی نداشت.
با این حال از همان ابتدا در دولت یازدهم اراده بر جایگزین کردن کیفیت به جای کمیت گرایی شکل گرفت. جلو رشد بی رویه دانشگاه های غیرانتفاعی و غیر دولتی گرفته شد، پذیرش ها در برخی رشته ها کاهش پیدا کرد، طرح تغییر اساسنامه دانشگاه پیام نور به مجلس فرستاده شد و در آخرین مورد آن لایحه مقابله با فروش علم به تصویب رسید.
مهر ماه سال گذشته رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتقاد از آنچه تحت عنوان «پایان نامه فروشی» و یا «کپی برداری متون علمی» از آن یاد می شود، گفت: شان علمی کشور به هیچ وجه نباید زیر علامت سوال قرار گیرد.
10ماه فاصله بین صحبت های رییس جمهوری تا تصویب لایحه مقابله با فروش علم زمان لازم بود تا در تاریخ 15تیر 94 لایحه ماده واحده مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی در جلسه هیئت وزیران به تصویب برسد.
وزارت علوم دولت یازدهم که از ابتدا بنا را بر رشد کیفی و مقابله با کمیت گرایی قرار داده بود، در راستای سیاست های خود و به منظور مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی ، لایحه ماده واحده مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی به منظور ارائه به مجلس شورای اسلامی به تصویب هیئت وزیران رسیده است.
این در حالی است که محمد فرهادی، در روزهای آغازین وزارت خود در مورد توسعه کمی آموزش عالی و تعداد صندلی های خالی در دانشگاه ها گفته بود: از این پس توسعه کمی باید تا حد زیادی متوازن و هدفمند باشد زیرا با توجه به توسعه بی رویه مراکز آموزش عالی در گذشته ، هم اکنون با حدود هشتصد هزار صندلی خالی در دانشگاه ها مواجه هستیم و این نشان می دهد که فعلا نیازی به تاسیس مراکز آموزش عالی در کشور احساس نمی شود. حالا فرهادی نیز در این مورد راه وزیر پیش از خود را ادامه داده و از توقف مجوز برای راه اندازی موسسات آموزش عالی غیر انتفاعی در راستای توسعه کیفی آموزش عالی، خبر می دهد.
فرهادی سال گذشته نیز با بیان اینکه در حال حاضر ساماندهی آموزش عالی در حوزه رشته ها و ظرفیت های دانشگاهی در حال بررسی است، گفت: این فرآیند از اوایل کار این دولت آغاز شده و امیدواریم تا پایان امسال به نتیجه برسد.
وزیر علوم چندی بعد نیز، به تجمیع دانشگاه ها و از رده خارج شدن رشته هایی که عمر آنها تمام شده اشاره کرد، او گستردگی آموزش عالی را بیش از حد انتظار توصیف کرد و گفت: در برخی از استان ها چند دانشگاه صنعتی داریم که جهت دهی آنها بسیار حائز اهمیت است. دوره بسیاری از رشته هایی که در حال حاضر در دانشگاه ها وجود دارد به اتمام رسیده و باید رشته های جدید، رشته های هم پوشان و رشته های میان رشته ای در دانشگاه ها ایجاد شود.
او سیاست اصلی وزارت علوم را کیفیت آموزش عالی عنوان کرد و گفت: باید به سمت دانشگاه های نسل سوم و کارآفرین برویم چرا که رسیدن به علم و فناوری موجب خلق ثروت می شود و نیاز کشور است.
در دوران وزارت رضا فرجی دانا بر وزارت علوم بود که توقف صدور مجوز جدید برای موسسات غیرانتفاعی کلید خورد. توسعه بی رویه و نامتوازن این موسسات در دولت محمود احمدی نژاد، خالی ماندن صندلی های دانشگاه ها و همچنین افت کیفیت آموزش عالی دلایل اصلی برای توقف صدور مجوز به دانشگاه های جدید عنوان شد.
وزیر علوم گفت: باوجود اینکه تقاضاهای زیادی برای راه اندازی این مؤسسات به وزارت علوم ارسال می شود، در راستای توسعه هدفمند آموزش عالی ،برای راه اندازی مؤسسات جدید اموزش عالی غیردولتی مجوز جدیدی صادر نمی شود.
یکی از نتایج رشد بی رویه دانشگاه ها و پذیرش بیش از نیاز دانشجویان تربیت بیش از حد نیروهای متخصص است.
در همین زمینه شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزیر علوم گفت: دانشگاه های دولتی همچنان باید در حفظ و ارتقای کیفیت نقش پیشرو را داشته باشند و از رشد کمی بی هدف پرهیز کنند. وقتی برای 20 هزار نفر داوطلب جذب هیئت علمی با مدرک دکتری فقط 2000 نفر ظرفیت جذب و اشتغال داریم؛ به این معنی است که بیش از حد نیاز نیروی انسانی متخصص تربیت کرده ایم. آمار فوق نشان می دهد که 10 برابر نیاز سرمایه گذاری شده است.
رضا فرجی دانا وزیرسابق علوم نیز چندی پیش در نخستین گردهمایی ملی خیرین آموزش عالی که در مشهد برگزار شد با اشاره به توسعه کمی آموزش عالی در کشور عنوان کرد: توسعه کمی آموزش عالی دانشگاه ها در هشت سال گذشته دودمان آموزش عالی را به باد داد. ما 27 دانشگاه بالای 40 سال قدمت داریم، اما در هشت سال گذشته 50 دانشگاه و 9موسسه آموزش عالی به این تعداد اضافه شدند که تنها توسعه کمی داشتند و فاقد پشتوانه کیفی بودند.
او با اشاره به تاثیر توسعه کیفی دانشگاه ها، گفت: یکی از تاثیرات توسعه کیفی دانشگاه ها این است که اگر دانشجو بداند آنچه که آموخته برای او مفید است حتما به رشته خود بازگشته و از مجموعه ای که در آن آموزش دیده حمایت می کند.
مجتبی شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزارت علوم در نشست خبری خود با خبرنگاران ، خبرهای مهمی در رابطه با سیاست های معاونت آموزشی این وزارتخانه داشت که حذف پذیرش دانشجوی پولی در پردیس های خودگردان یکی از مهم ترین خبرهای او در حوزه آموزش عالی بود.
دانشگاه پیام نور که در دولت های نهم و دهم چنان پر و بال گرفت تا با پذیرشی دو برابر ظرفیت مورد نیاز خود مصداق عینی کمیت گرایی بدون کیفیت باشد. در دولت یازدهم اراده برمبنای محدود کردن این دانشگاه شکل گرفت و به ارسال طرح تغییر اساسنامه دانشگاه پیام نور از طرف وزارت علوم به مجلس منجر شد.
اما کیفیت گرایی هنوز جای خود را در کنکور باز نکرده است به طوری که دانشگاه های بی کیفیت همچنان به راه خود ادامه می دهند و در همین کنکور امسال، به ازای هر دانشجو دو صندلی خالی نصیب دانشگاه ها کردند. صندلی هایی که به واسطه کیفی شدن رقابت های داوطلبان کنکور سراسری خالی مانده اند و ظاهرا به محلی برای جذب دانشجویان خارجی تبدیل شده اند.
منبع: خبرگزاری خبرآنلاین
اول**1577



20/04/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن