واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: احتمال میزبانی چین در ادامه مذاکرات دولت افغانستان با طالبان کابل- ایرنا - هیات نمایندگی حکومت وحدت ملی افغانستان در مذاکره با نمایندگان طالبان، با برپایی نشستی برای تشریح نتایج دور اول این گفت و گوها، از احتمال میزبانی چین در ادامه مذاکرات خبر داد.
به گزارش ایرنا، نشست مطبوعاتی این هیات روز پنجشنبه در کابل با حضور حکمت خلیل کرزای معاون سیاسی وزارت امور خارجه و حاجی دین محمد عضو شورای عالی صلح افغانستان، فیض الله ذکی نماینده معاون اول رییس جمهور و دین محمد عاصم نماینده رییس اجرایی دولت وحدت ملی این کشور برگزار شد.
ذکی در باره میزان اهمیت حضور چین در این مذاکرات که به عنوان ناظر حضور یافته است، با اشاره به روابط نزدیک پاکستان و چین،گفت که احتمال دارد یک دور از مذاکرات دولت افغانستان با طالبان در پکن برگزار شود.
اولین دور گفت و گوی رو در روی صلح میان نمایندگان حکومت وحدت ملی افغانستان و نمایندگان گروه طالبان ابتدای همین هفته در شهر مری پاکستان در شرایطی برگزار شد که نمایندگان امریکا و چین بر این مذاکرات نظارت داشتند و سازمان ملل متحد با انتقال مذاکره کنندگان به کشور میزبان، ایفای نقش کرد.
نمایندگانی از شبکه حقانی هم در گفت و گوهای صلح افغانستان با طالبان حضور داشتند.
معاون سیاسی وزارت خارجه افغانستان در این نشست گفت: در دور اول این گفت و گوها در باره شهروندان افغان اسیر نزد گروه طالبان بحث و گفت و گو شد.
کرزای افزود: قرار است دو طرف در دور دوم فهرستی از مسایل و مباحث مورد مذاکره را در باره مسایل مختلف تهیه و ارایه کنند تا هیچ موضوع دیگری برای برقراری صلح پایدار میان طرفین باقی نماند.
وی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در باره حقوق زنان در مذاکره با طالبان گفت: اطمینان داشته باشید در فهرستی که از ناحیه ما تهیه می شود، موضوع حقوق زنان یکی از اولویت ها خواهد بود.
ذکی در باره خطوط قرمز نمایندگان دولت وحدت ملی افغانستان در مذاکره با طالبان گفت: ما اعتقاد داریم که می توان در باره تعدیل قانون اساسی هم بحث کرد، اما فصل های اول و دوم قانون اساسی غیرقابل خدشه و تغییر است.
فصل اول قانون اساسی افغانستان به احکام دین مبین اسلام اختصاص دارد و فصل دوم این قانون مربوط به حقوق اساسی ملت است. پیشتر اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان هم تاکید کرده بود که این فصول غیرقابل مذاکره هستند و دولت صلح از موضع ضعف را نمی پذیرد و از موضع قدرت با مخالفان مذاکره می کند.
ذکی در پاسخ به این پرسش که این مذاکرات با گفت و گوهای گذشته چه تفاوتی دارد؟ گفت: این مذاکرات دو تفاوت عمده با مذاکرات گذشته دارد. اول اینکه در گذشته اگر گفت وگوهایی به صورت پراکنده و غیررسمی با طالبان صورت می گرفت، رهبران آن در پایان مذاکرات با انتشار بیانیه ای اعلام می کردند که مذاکره کنندگان، نمایندگان ما نبوده اند.
وی افزود: تفاوت دیگر این دور از مذاکرات این است که این گفت و گوها با نظارت نمایندگان چین و امریکا به صورت رسمی برگزار می شود و به همین خاطر می توان به نتایج آن امیدوار بود.
دین محمد عاصم نماینده رییس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان نیز در پاسخ به این پرسش که دور بعدی مذاکرات چه زمانی و در کدام کشور برگزار می شود، گفت که محل برگزاری دور بعدی این مذاکرات هنوز مشخص نشده است، اما دولت در باره گفت و گوهای صلح با کشورهای همسایه رایزنی خواهد کرد.
آساق ** 1610**2017
18/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]