تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دو خصلت است كه هيچ كار خوبى بالاتر از آن دو نيست : ايمان به خدا و سود رساندن به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833163821




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پرسش ها و ابهامات در جنگ آمریکا علیه داعش/ اینک فلوجه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پرسش ها و ابهامات در جنگ آمریکا علیه داعش/ اینک فلوجه بغداد-ایرنا- روز چهارشنبه در بغداد شنیده شد که واشنگتن در پی ایجاد منطقه پرواز ممنوع روی فلوجه است؛ موضوعی که از سوی ناظران امنیتی و نظامی به عنوان گامی زودهنگام برای به شکست کشاندن عملیات آزادی فلوجه تعبیر شده است.


براساس گزارش نشریه "الاخبار" لبنان که در یک پایگاه خبری عراقی انعکاس یافت، آمریکایی ها گفته اند که برای جلوگیری از عملیات بمباران احتمالی جنگنده های نیروی هوایی ارتش عراق با استفاده از بشکه های انفجاری، طرح ایجاد منطقه پرواز ممنون برفراز فلوجه را در دستور کار خود قرار داده اند.
موضوع استفاده عراق از بشکه های انفجاری، بیشتر به یک عملیات روانی رسانه ای می ماند، به ویژه آن که بیشترین خوراک رسانه های حوزه خلیج فارس را در دو روز گذشته تامین کرده است.
منابع رسمی در عراق از جمله نصیر نوری محمد و یحیی رسول دو سخنگوی نیروهای مسلح این کشور هرگونه استفاده از این تسلیحات را رد کرده و صحت گزارش های طرح ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر آسمان فلوجه را نیز تایید نکرده اند، اما خبرگزاری ها در این خصوص نوشته اند، " طرح آمریکایی ها برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع در فلوجه، در پی اعتراض برخی جریان ها و سیاستمداران سنی عراق اتخاذ شده است". در عین حال آمریکایی ها نیز هنوز واکنشی نشان نداده اند.
یحیی رسول سخنگوی وزارت دفاع عراق به ادعای آمریکایی ها درباره استفاده از بشکه های انفجاری پاسخ داد و گفت که تمامی پروازهای جنگنده های عراقی ثبت و ضبط می شود، اسناد کلیه اماکن مورد هدف قرار گرفته شده نگهداری می شود و اگر کسی در پارلمان شک و تردید دارد و معترض است، می تواند به این مدارک دسترسی داشته باشد.
وی همچنین تاکید کرد که ضربات هوایی ارتش عراق دقیق و کاملا مشخص است و مواضع و مقرهای تروریست های داعش را به صورت دقیق هدف می گیرند و جنگنده های ما از اتهام استفاده از بشکه ها به دور هستند.
برخی منابع و تحلیلگران عراقی معتقدند که آمریکایی ها به منظور جلوگیری از عملیات نیروهای عراقی برای آزادی شهرهای فلوجه و الرمادی در الانبار که برنامه ریزی گسترده ای برای آن صورت گرفته است، در پی به کارگیری بهانه هایی هستند که قدرت مانور رسانه ای داشته باشد و این مورد هم در صورت جدی بودن، تلاشی در همین چارچوب است.
احسان الشمری رییس مرکز مطالعاتی (مرکز تفکر سیاسی) عراق می گوید: طرح موضوع ایجاد منطقه پرواز ممنوع فشاری از سوی آمریکایی ها به دولت عراق، در خصوص به کارگیری بشکه های انفجاری در عملیات هوایی است که دولت عراق همواره آن را تکذیب کرده است.
وی در خصوص اهداف آمریکایی ها تاکید می کند که رویکرد فعلی آمریکا محدود کردن هرچه بیشتر نقش نیروهای بسیج مردمی (الحشد الشعبی) و اعطای نقش بیشتر به عشایر است.
فشار به دولت عراق برای جلوگیری از ورود نیروهای الحشد الشعبی به الانبار طی دو ماه پیش از جمله مواردی بود که در عراق از آن به عنوان نقش آمریکا در سقوط الرمادی یاد می شود. اینکه چرا آمریکایی ها چنین برنامه ها و سیاست هایی را در حوزه امنیتی در عراق دنبال می کنند؟، سوالی است که ذهن بسیاری از تحلیلگران عراقی را به خود مشغول کرده است.
همچنین جلوگیری و یا مانع تراشی در انجام عملیات علیه داعش در دو شهر فلوجه و الرمادی که در میان مناطق تحت کنترل داعش، نزدیکترین شهرها به بغداد محسوب می شوند، از جمله مواردی است که عراقی ها با تردید زیادی به آن توجه می کنند.
برای پاسخ به ابهامات و سوالات در این خصوص لازم است سابقه برخوردهای واشنگتن با مسایل امنیتی عراق مروری دوباره شود.
شهر فلوجه در 65 کیلومتری غرب بغداد، دی ماه سال 92 و به دنبال یک دوره یک ساله از تحصن نیروهایی که مدعی بودند "دولت نوری المالکی سنی ها را به حاشیه رانده است"، به دست داعش سقوط کرد. نخست وزیر وقت، نوری مالکی، آن هنگام بارها هشدار داد و گفت: "این تحصن ها ریشه در تحرکات گروه های تروریستی دارد"، با این حال، فشارهای خارجی، به ویژه آمریکایی ها مانع از آن شد تا دولت عراق از نیروی نظامی برای پاکسازی فلوجه استفاده کند.
طی یک سال گذشته نیز که داعش با اشغال موصل و بخش هایی از شمال و غرب عراق، عملا بیش از یک سوم خاک این کشور را از کنترل دولت مرکزی خارج کرده است، عراقی ها می گویند که آمریکایی ها ، کمترین کمکی به دولت عراق در جنگ با تروریسم نکرده اند. همچنین اختلافات دو طرف بر سر قرارداد تسلیحاتی، به ویژه جنگنده های اف 16 میان بغداد و واشنگتن حل نشده است.
آمریکایی ها از تحویل تسلیحات خریداری شده طفره می روند و آخرین خبرها حاکی از آن است که واشنگتن به بغداد اطلاع داده است که جنگنده های اف 16 را مشروط به نگهداری در پایگاه هایی خارج از عراق، از جمله اردن، تحویل خواهد داد.
نکته عجیب ماجرا اینجاست که یکی از جنگنده های خریداری شده که توسط یک خلبان عراقی در خاک آمریکا در حال مانور آزمایشی بود، سقوط کرد و خلبان آن نیز کشته شد. عراقی ها این مورد را مشکوک تلقی کردند.
آمریکایی ها همچنین در جریان عملیات هوایی نیروهای ائتلاف به اصطلاح ضد داعش با کمترین سورتی پرواز بر فراز عراق، بیشترین ضربات را به نیروهای عراقی و داوطلبان مردمی وارد کردند و هر بار آن را یک اشتباه عنوان کردند. این موضوع دستمایه ای برای طنز در عراق شده است و هم اکنون حتی بسیاری از گروه های الحشد الشعبی مشارکت در نبرد علیه داعش را مشروط به نبود مشارکت هوایی آمریکا می کنند.
آمریکایی ها اما در مقابل، طی ماه های اخیر به طور نامحسوس و به قول برخی عراقی ها، "چراغ خاموش"، به تعداد نظامیان خود در مناطق مختلف عراق افزوده اند.
یک کارشناس نظامی روز چهارشنبه در بغداد فاش کرد که مستشاران نظامی آمریکایی و انگلیسی در عراق که به بهانه آموزش در پایگاه های عمدتا در مناطق سنی نشین مستقر هستند، عملا هسته های ارتش اشغالگر را دراین کشور تشکیل داده اند و از آن به عنوان رویای بازگشت به عراق یاد می کنند.
این مستشاران، در پایگاه هایی مانند الحبانیه و عین الاسد در استان الانبار و همچنین در پایگاه هایی در استان های نینوی و صلاح الدین و اربیل در کردستان عراق مستقر هستند.
با این حال تاکنون حتی یک مورد هم از سوی منابع رسمی عراق گزارش نشده است که آمریکایی ها در نبرد نیروهای عراقی با گروه تروریستی داعش دخالت کرده شده باشند، این درحالی است که نبردهای سنگینی در اطراف این پایگاه ها به ویژه عین الاسد در البغدادی و الحبانیه، حد فاصل الرمادی و فلوجه در جریان است.
آمریکایی ها بر اساس گزارش های منتشر شده در رسانه های عراقی ، طی دو ماه اخیر تعداد نیروهای حاضر خود را در عراق افزایش داده اند. برخی منابع در عراق فعلا صحبت از بیش از چهار هزار نفر می کنند، اما منابع غیر رسمی معتقدند که تعداد نیروهای آمریکایی تنها در دو پایگاه الحبانیه و عین الاسد بیش از این رقم است.
از جمله انتقادات عراقی ها به نیروهای آمریکایی مستقر در عین الاسد در ماه گذشته میلادی ، مداخله نکردن آنان در جریان سقوط الرمادی مرکز استان الانبار بود. عراقی ها گفتند که آمریکایی ها می توانستند از طریق همین مستشاران و با هدایت جنگنده های ائتلاف ، ستون داعش را که از خاک سوریه تا الرمادی حدود 500 کیلومتر راه را پیمود، شناسایی کرده ، هدف قرار داده و منهدم کنند تا از سقوط الرمادی جلوگیری شود. ضمن آنکه گفته می شود ، آمریکایی ها در پایگاه عین الاسد تجهیزات مدرن الکترونیکی و باند فرود جنگنده های مدرن در اختیار دارند و حتی جنگنده های آمریکایی در این پایگاه فرود می آیند.
به علاوه، هنوز به اتهامات جنجال برانگیزی که در بغداد به نیروهای آمریکایی مبنی بر پرتاب کمک های تسلیحاتی و جابجایی نیروهای داعش در طول پاییز و زمستان گذشته وارد شده ، پاسخی مستدل داده نشده است.
به هرحال آمریکایی ها اکنون از سوی افکار عمومی عراق متهم هستند که نه تنها در جنگ علیه داعش مشارکتی نداشته اند، بلکه هر گامی که بر داشته اند، به نوعی در حمایت و حفظ تروریست ها در عراق بوده است و موضوع ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر روی فلوجه را هم پیش از هر گونه اعلام موضع رسمی واشنگتن در این خصوص، در همین چارچوب ارزیابی می کنند. زیرا در غیر این صورت، واشنگتن حتما پاسخ های محکمه پسندی برای این همه ابهامات و اتهامات خواهد داشت.
خاورم*2*1770*2017



18/04/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن