تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى مردم! جز اين نيست كه خداست و شيطان، حق است و باطل، هدايت است و ضلالت، رشد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826255839




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دویچه وله : نقش آلمان در مذاکرات 1+5 و ایران / توافق برای برلین یک پیروزی دیپلماتیک است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دویچه وله : نقش آلمان در مذاکرات 1+5 و ایران / توافق برای برلین یک پیروزی دیپلماتیک است تهران -ایرنا - تارنمای بخش فارسی دویچه وله در بررسی نقش آلمان در مذاکرات هسته ای نوشت : ضرب الاجل مذاکرات اتمی میان گروه 1+5 و ایران بار دیگر تمدید شد و پایان موفق این مذاکرات برای آلمان یک پیروزی دیپلماتیک به شمار می رود.


این رسانه افزود که فرانک-والتر اشتاین مایر ، وزیر خارجه آلمان تجربه بیشتری از همتای آمریکایی خود، جان کری دارد. او ده سال پیش برای نخستین بار در مذاکرات غرب و ایران بر سر برنامه اتمی ایران شرکت داشت.
اشتاین مایر سه شنبه (7 ژوئیه/ 16 تیر) به شبکه اول رادیوهای دولتی آلمان گفت: «هرچند که چشم انداز مسیر ما تا رسیدن به توافق بسیار کوتاه شده، اما من می دانم که آخرین گام، سخت ترین گام است.»
آلمان در این گفت گوها نقش بسیار مهمی بازی می کند. برلین دوازده سال پیش باب گفت و گو با ایران را بر سر برنامه اتمی این کشور گشود. سال 2003 میلادی پس از آنکه تصاویر ماهواره ای و بازرسی های آژانس بین المللی انرژی اتمی نشانه هایی از فعالیت های پنهان برنامه اتمی جمهوری اسلامی برملا کردند، یوشکا فیشر وزیر خارجه آلمان بود.
فیشر آن زمان موفق شد با متقاعد کردن همتایان بریتانیایی و فرانسوی خود وارد مذاکره با ایران شود. دلیل نخست آلمان برای برداشتن این گام، نگرانی اسرائیل به عنوان نزدیک ترین شریک اتحادیه اروپا بود.
این رسانه در ادامه افزود: اسرائیل امکان ساخت بمب اتمی توسط جمهوری اسلامی را تهدیدی جدی برای بقای خود می دانست.
دومین دلیل هم روابط سنتی خوب تجاری میان آلمان و ایران بود. بسیاری از شرکت های آلمانی به ویژه تولیدکنندگان ماشین آلات و تجهیزات امیدوار بودند که مذاکره با ایران ثمربخش باشد و تحریم های اقتصادی وضع شده علیه این کشور لغو شوند. این مذاکرات اما به نتیجه مطلوب نرسید.
سال 2006 میلادی علاوه بر کشورهای اروپایی، آمریکا و سازمان ملل متحد نیز نقشی تعیین کننده در مذاکره با جمهوری اسلامی عهد ه دار شدند و ساختار کنونی گروه 1+5(پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان) برای مذاکره با ایران شکل گرفت.
تا چندی پیش نیز کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هماهنگ کننده موضع غرب و همین طور میانجی گفتگوهای ایران و آمریکا بود. تا اینکه محمد جواد ظریف و جان کری خود هماهنگی این جلسات را عهده دار شدند.
محمد جواد ظریف در آخرین دور این گفتگو تأکید کرده است که رسیدن به توافق نیازمند شهامت برای سازش است. جان کری هم می گوید هرگز تا این اندازه به توافق نزدیک نبوده ایم.
این رسانه می گوید که با این حال فرانک والتر اشتاین مایر هشدار می دهد که هنوز توافقی حاصل نشده است.
او سه شنبه به شبکه اول رادیوهای دولتی آلمان گفت: «هنوز موانع کوچک و بزرگ زیادی پیش روی ماست که برای برداشتن آنها از پیش رو باید تلاش کنیم.
در آخرین مرحله این مذاکرات پیچیده، آلمان نقش نخست را بازی نمی کند.
حال ایران و آمریکا بازیگران اصلی تلاش های دیپلماتیک برای پایان دادن به مناقشه ای دوازده ساله هستند.
آلمان اما می تواند به عنوان پلی میان بازیگران اصلی و همچنین تلاش برای متقاعد کردن روسیه و چین برای هماهنگی موضع گروه 1+5، نقش تأثیرگذاری در دست یابی به توافق نهایی داشته باشد.
از آن گذشته با توجه به نقش آلمان در رهبری اتحادیه اروپا که در مذاکرات اتمی با ایران نیز تأثیرگذار است، آمریکا که دیگر مایل نیست در
خاور نزدیک و میانه تنها قدرت مطرح باشد، در پی آن است که بخشی از بار این مسئولیت را بر دوش کشورهای اروپایی بگذارد.
آیا طرف های مذاکره در وین به توافق می رسند؟ یا این که همه این تلاش ها بار دیگر به شکست می انجامد؟ اشتاین مایر معتقد است این گفت و گوها شانسی است که تکرار نمی شود".
او می گوید: «تمام طرف های گفت وگو با جدیت تلاش می کنند. اما آیا خواست و شهامت آنها در نهایت برای دست یابی به توافق کافی خواهد بود؟ این پرسشی است که من هنوز نمی توانم به شما پاسخ دهم.»
شبک 1917



17/04/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن