واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چین: رفتار اخیر ژاپن و فیلیپین در خصوص دریای شرقی و جنوبی نادرست است پکن - ایرنا - پکن در واکنشی صریح نسبت به موضع گیریهای اخیر ژاپن و فیلیپین در خصوص دریای شرقی و جنوبی چین، موارد مطرح شده از سوی این کشورها را غیرمنطقی، نادرست و نقض قوانین بین المللی دانست.
به گزارش ایرنا، واکنش چین به موارد فوق در نشست خبری «هوا چون اینگ»، سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور با خبرنگاران مطرح شد و او به صراحت اعلام کرد اعتراض های مطرح شده از سوی توکیو و مانیل بی مورد است.
وی در خصوص اعتراض ژاپن مبنی بر انجام حفاریهای غیر مجاز از سوی چین در دریای شرقی گفت: بیان اینگونه مطالب از سوی دولت ژاپن کاملا غیرمنطقی و نادرست است و این موضوع برای چین قابل پذیرش نیست.
او تصریح کرد که تمامی فعالیت ها و حفاریهای صورت گرفته، در قلمرو چین بوده و اعتراضات مطرح شده کاملا بی معنی است.
«هوا» با بیان اینکه درخواست نامعقول ژاپن قابل قبول نیست، اظهار داشت: از دولت ژاپن می خواهیم جلوی اقدامات تحریک آمیز را بگیرد و به حاکمیت چین احترام بگذارد.
ژاپن پیشتر نیز ادعاهایی درباره مالکیت بر جزایر غیرمسکونی که به زبان ژاپنی «سنکاکو» و به چینی «دیائویو» خوانده می شود، مطرح و حتی با ملی اعلام کردن این جزایر، روابط خود با چین را دچار تنش کرد.
این موضوع حتی باعث شد روابط چین و ژاپن که هر دو بر این جزایر خالی از سکنه اما راهبردی در دریای شرقی ادعای مالکیت دارند طی دو سال اخیر به شدت دچار تیرگی شود.
«هوا چون اینگ» در بخش دیگری از سخنان خود به تلاش های دولت فیلیپین اشاره کرد که اختلافات خود با چین بر سر مالکیت بخش هایی از دریای جنوبی را به دادگاه لاهه کشانده است.
او گفت: چین همواره بر این موضوع تاکید کرده که داوری یکجانبه درباره دریای جنوبی را که فیلیپین شروع کرده نمی پذیرد و در این دادگاه نیز شرکت نمی کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین یادآور شد که این داوری نقض توافق های فیلیپین با چین و زیر پا گذاشتن تعهدهای میان دو کشور است.
فیلیپین فروردین سال 93 با طرح شکایت از چین در دادگاه بین المللی لاهه و ادعای مالکیت بخشی از دریای چین جنوبی، موضع پکن را در خصوص مالکیت این سرزمین ها در سطح بین المللی به چالش کشید و دیوان دایمی داوری لاهه نیز روز گذشته - روز سه شنبه - بررسی خود در این زمینه را آغاز کرد.
«هوا» همچنین در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: پکن مخالف اقداماتی است که مانیل شروع کرده. موضع چین در خصوص موضوع داوری در خصوص دریای جنوبی چین به صورت شفاف در دسامبر (آذر - دی) گذشته منتشر و رسما اعلام شده است.
چین همواره مطرح شدن این چالش ها در سطح بین المللی را مورد انتقاد قرار داده و خواستار حل چالش های موجود از طریق گفت وگوها دو جانبه شده است و اقدام یک جانبه فیلیپین را تزلزل در خواسته های خود نمی داند.
پکن تاکید دارد سوابق و نقشه ها نشان دهنده حضور قدیمی چین در سراسر دریای جنوبی چین است و ادعاهای کشورهای دیگر از جمله فیلیپین، ویتنام، اندونزی، مالزی و برونئی در این خصوص غیرمنطقی است.
چین ادعای مالکیت 90 درصد از 3.5 میلیون کیلومتر مربع دریای جنوبی چین را دارد. این مقدار مساحت دریای جنوبی چین در اقتصاد جهان اهمیت حیاتی دارد و هیچکدام از این کشورها نیز حاضر به عقب نشینی از این منبع حیاتی در اقتصاد نیستند.
دریای جنوب چین دریایی حاشیه ای است که بخشی از اقیانوس آرام به شمار می آید. پس از پنج اقیانوس جهان این دریا بزرگ ترین ناحیه دریایی جهان محسوب می شود.
آساق*1597
17/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]