واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: اين راه پر خطر!معرفي چند کتاب در زمينه ي ورزش و سلامت
«پرورش اندام و بدنسازي نوين؛ از آغاز تا پايان»مترجمان: مهدي راثي اعتمادي، با همکاري امين قنبري و سيده مهسا حسينيانتشارات علم و حرکتقيمت: 7000 هزار تومانتعداد صفحات: 177 صفحهدرباره کتاب:«دارو ميخواهي؟» تقريبا در هر باشگاه بدنسازي که قدم ميگذاريم، اين سوال را از چند نفر ميشنويم، اما آيا روش صحيح و الگوهاي عوارض اين داروها را ميدانيم!؟ آيا ميدانيم در صورت بروز عوارض چه اقداماتي براي بهبود ورزشکار ضروري است؟ واقعيت اين است که بسياري از مربيان اطلاعات مناسبي را در اين زمينه دارند، اما متاسفانه اين اطلاعات را در اختيار ورزشکاري که با علاقه، اميد و تني سالم به وي اعتماد کرده است، نميگذارند. از اين رو، بسياري از مصرف کنندههاي داروهاي نيروزا در ورزش، از آن دسته افرادياند که خيلي زود ورزش را رها ميکنند و در صف مخالفان رشته ورزشي پرورشاندام و بدنسازي قرار ميگيرند.تاريخچه اين ورزش به قرن يازده و کشور هندوستان باز ميگردد. پهلوانهاي هند ابزار ساخته شده از سنگ را بلند ميکردند، ابزاري که به تجهيزات مدرن امروزي شباهت بسياري داشتند. بدنسازي در آن زمان در يونان باستان نيز رواج بسيار يافت. رشته پرورشاندام در اواسط قرن نوزدهم در آمريکاي شمالي محبوبيت بسياري کسب کرد. آمريکاييها بدنسازان را از ميان مردهاي قوي هيکل که در سيرکها و کارناولها نمايش ميدادند، اتنخاب ميکردند. امروزه با وجود پيشرفتهاي چشمگير در علوم مختلف، همچنان شاهد نگاهي تجاري به رشته پرورش اندام و بدنسازي هستيم، نگاهي که تاکنون تاثير مخربي بر ورزش کشورمان داشته است، در حالي که فقر منابع مکتوب علمي در اين حوزه به همراه استفاده نکردن مربيان و ورزشکاران از تعداد محدود اين منابع، معضلي بزرگ بر سر راه مبارزه با ناهنجاريهاي رشته بدنسازي به ويژه دوپينگ( استفاده از داروها و فراوردههاي خوني غير مجاز) به حساب ميآيد. اين کتاب در بيست و چهارمين نمايشگاه بينالمللي کتاب تهران عرضه خواهد شد.
«راهنماي کامل پيشگيري و درمان سکته مغزي» نويسنده : دکتر نيل اف.گوردونمترجمان: ترجمه «آذر معزي» و «ابراهيم عباسي»نشر علم و حرکتقيمت: 3500 تومان144 صفحهدرباره کتاب:اين کتاب با تاکيد بر تمرينات ورزشي و ارايه راههاي پيشگيري و درمان سکته مغزي با بهرهگيري از ورزش، ميتواند براي تمام علاقهمندان اين حوزه و بيماراني که با مشکلات سکته مغزي دست و پنجه نرم ميکنند، مناسب واقع شود.کتاب حاضر در پنج فصل طراحي شده که گام نخست آن با پرداختن به حفظ تحرک به رغم معلوليت ناشي از سکته مغزي آغاز ميشود، پس از آن فوايد و خطرات ورزش در پيشگيري و درمان سکته آورده شده، فصل سوم شروع برنامه ورزشي مرتب است، در چهارمين گام از اثر سيستمهاي نمرهبندي سلامتي، تضمين بيشترين بهره سلامتي با کمترين خطر ارايه شده است و فصل پاياني به ورزش در محدوده بيخطر ميپردازد.در بخشي از اثر درباره مولف آمده است: «دکتر نيل اف. گوردون يکي از پيشکسوتان پزشکي در زمينه بهداشت و ورزش است، وي 6 سال به عنوان مدير پزشکي بخش توانبخشي قلبي و فيزيولوژي ورزش در بيمارستان نظامي 1 پرتوريا در آفريقاي جنوبي خدمت کرده بود.دکتر گوردون از سال 1987 مديريت بخش فيزيولوژي ورزش را در موسسه تحقيقات تمرينات ورزشي کوپر، که اعتبار بينالمللي دارد، در دالاس تگزاس عهدهدار بوده است. او متجاوز از 50 مقاله در مورد طب و ورزش به رشته تحرير در آورده است.»
«جامعهشناسي ورزش»نويسندگان: دکتر وحيد قاسمي، دکتر وحيد ذوالاکتاف و علي نورعليوندنشر جامعهشناسان 4000 تومان157 صفحهدرباره کتاب: اين اثر با بررسي ونداليسم و اوباشگري در ورزش فوتبال و ارايه ديدگاهها و نظريههاي جامعه شناسي در ورزش ميتواند براي علاقهمندان به اين حوزه، دانشجويان جامعهشناسي و اهالي ورزش به ويژه مسوولان موثر واقع شود.کتاب حاضر همچنين به تاثير عوامل ونداليسم و اوباشيگري در جامعه کنوني کشورمان با بهرهگيري از الگوهاي شناختي، روانشناختي و جامعهشناختي در کشورهاي غربي و تطبيق آن با جامعه ملي و محلي کشورمان ميپردازد و ميتواند خود را به عنوان کتابي کاربردي براي غير متخصصها مطرح سازد.اين اثر داراي چهار فصل کلي است که به جامعه و ورزش، کج رفتاري در ورزش، مباني نظري ونداليسم و اوباشيگري در ورزش فوتبال و يافتههاي پژوهشي در ايران پرداخته است.در بخشي از پيشگفتار اثر آمده است:«با توجه به نقش و تاثير ورزش فوتبال بر اشکال مختلف زندگي اجتماعي، کارکردهاي مثبت و منفي اين ورزش همواره مورد توجه ويژه پژوهشگران علوم انساني و بخصوص جامعه شناسان بوده است. عليرغم پذيرش اين نکته که ورزش فوتبال داراي کارکردهاي اجتماعي مثبت فراواني ميباشد، کجروي و مسائل اجتماعي نيز جزئي از واقعيتهاي ورزش فوتبال ميباشد که مطالعه و بررسي آن و کسب آگاهي نسبت به عوامل بوجود آورنده اين نوع کجرويها و مسائل، همچنين بررسي فرايند استمرار و بقاي آن و در نتيجه پيامدهاي مربوطهاش، امري مهم و ضروري است. مهمترين اين حوادث کشته شدن 39 نفر و زخمي شدن 670 نفر از تماشاگران در بازي دو تيم ليورپول انگليس و يوونتوس ايتاليا ميباشد.»فرآوري: رويا فهيمبخش کتاب و کتابخواني تبيانمنبع: خبرگزاري کتاب ايران(ايبنا)
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 434]