واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ تير ۱۳۹۴ (۱۵:۵۸ب.ظ)
همکاري همه بخشها براي توسعه سواحل مکران موج - معاون اول رئيس جمهور با تاکيد بر اين که توسعه اقتصاد دريايي جنوب کشور در محور چابهار - خرمشهر و توسعه سواحل مکران يکي از سياستهاي کلي برنامه ششم توسعه است، گفت: توسعه و آباداني اين سواحل همکاري و تلاش همه دستگاهها و بخشهاي مختلف را ميطلبد.
به گزارش خبرگزاري موج، اسحاق جهانگيري در جلسه کارگروه توسعه زيربنايي سواحل مکران با يادآوري اين نکته که ايده توسعه سواحل مکران با سفر رهبر معظم انقلاب به بندرعباس مطرح شد، خاطرنشان کرد: رئيس جمهوري نيز در بازديد خود از اين منطقه، توسعه سواحل مکران را يکي از برنامههاي کليدي دولت معرفي و تصميم دولت در خصوص ايجاد منطقه آزاد در اين منطقه را به مردم اعلام کرد
وي ادامه داد: بخش عمده اي از طرحهاي سفر رهبرمعظم انقلاب به اين منطقه اجرا شده و از سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور انتظار داريم به رغم محدوديتهاي موجود در اعتبارات دولت و بودجه در سال جاري، به جهت اهميت سواحل مکران و تاکيدات ويژه رهبر معظم انقلاب، اعتبارات مورد نياز اجرا و تکميل همه مصوبات سفر ايشان را تأمين کند.
جهانگيري همچنين بر ضرورت مطالعه و تدوين طرحي جامع براي توسعه زيربنايي سواحل مکران تاکيد کرد و از وزارت راه و شهرسازي، سازمان محيط زيست و سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور خواست براي اين موضوع وقت ويژه بگذارند و در اسرع وقت طرحي جامع تهيه کنند.
وي همچنين گفت: نيروي دريايي نيز از ظرفيتهاي گسترده اي براي کمک به توسعه اين سواحل برخوردار است و دستگاههاي متولي ميتوانند ضمن رعايت محدوديتهاي نيروهاي مسلح، از آنان براي توسعه اين سواحل کمک بگيرند.
علي اوسط هاشمي استاندار سيستان و بلوچستان نيز در اين جلسه با بيان اينکه 24 پروژه در پي سفر مقام معظم رهبري به مناطق درياي جنوب مصوب شد، گفت: از اين تعداد دو پروژه در بخش راه و چهار پروژه در بخش آموزش و پرورش و 18 پروژه در بخش بهداشت و درمان قرار داشته و پروژههاي بخش بهداشت و درمان و آموزش و پرورش عمدتاً به پايان رسيده و يا در مراحل پاياني عمليات اجرايي هستند.
بيژن زنگنه وزير نفت نيز در اين جلسه با بيان برخي از طرحهاي وزارت نفت در اين منطقه، تاکيد کرد: طرح توسعه سواحل مکران بايد طرحي جامع باشد و درآن همه مسائل از صفر تا صد ديده شود و سهم و وظايف هر دستگاه کاملاً مشخص باشد.
در اين نشست محمد رضا نعمت زاده وزير صنعت، معدن و تجارت هم برنامهها و طرحهاي پيش بيني شده اين وزارتخانه جهت توسعه سواحل مکران را تشريح کرد و از احداث مجتمع فولاد مکران، احداث مجتمع توليد فولاد اسفنجي مکران، تکميل مجتمع پتروشيمي مکران، احداث شهرک صنعتي جاسک و احداث مجتمع شمش فولاد با ظرفيت 2 ميليون تن در منطقه چابهار به عنوان برخي طرحهاي صنعتي در اين منطقه ياد کرد.
حميد چيت چيان، وزير نيرو، نيز با تاکيد بر اين که مطالعات و طرح جامع توسعه سواحل مکران بايد داراي برنامه زمانبندي بوده و متولي مشخصي داشته باشد، توسعه شبکه برق، توليد برق و احداث نيروگاه و تأمين آب در سواحل مکران را از برنامههاي وزارت نيرو در اين منطقه برشمرد.
در اين جلسه که وزراي دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، آموزش و پرورش، بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، کشور، رييس سازمان حفاظت محيط زيست، دبير شوراي هماهنگي مناطق آزاد تجاري، صنعتي و ويژه اقتصادي، استانداران سيستان و بلوچستان و هرمزگان و برخي مسوولان ستاد کل نيروهاي مسلح و نيروي دريايي ارتش نيز حضور داشتند، گزارشي از پيشرفت پروژههاي مصوب سفر رهبر معظم انقلاب به بندرعباس و نيز مصوبات جلسات پيشين کارگروه ارائه و توضيحاتي درخصوص پيشرفت فيزيکي اين پروژهها و اعتبارات مورد نياز براي تکميل آن مطرح شد.
عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي، هم گزارشي از پيشرفت طرح ويژه توسعه و عمران سواحل مکران ارائه کرد و به تشريح پروژهها و طرحهاي مختلف اين وزارتخانه در بخش زيربنايي در اين منطقه پرداخت.
در اين نشست، درباره طرحها و برنامههاي دولت براي توسعه سواحل مکران در بخش زيربنايي، انرژي، صنعت، کشاورزي و شيلات بحث و تبادل نظر و تصميماتي در راستاي رفع محروميت، ارتقاي امنيت و توسعه پايدار و متوازن اين سواحل اتخاذ شد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]