واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ تير ۱۳۹۴ (۱۰:۱۵ق.ظ)
مرکز ملي خشکسالي و مديريت بحران سازمان هواشناسي: ميزان بارش دريافتي کل کشور ۶۵ درصد کمتر از بلندمدت است/ بيشتر مناطق کشور دچار خشکسالي از خفيف تا شديد موج - سازمان هواشناسي در حالي از گرمتر بودن سه درجهاي دما در خرداد امسال نسبت به حالت طبيعي خبر داد که در همين ماه بيشتر استانهاي کشور در مقايسه با مدت بلندمدت ۳۰ سال گذشته بارش کمتري دريافت کردهاند و ميزان بارش دريافتي کل کشور نيز ۶۵ درصد کمتر از بلندمدت است.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از سازمان هواشناسي کشور، مرکز ملي خشکسالي و مديريت بحران اين سازمان در بولتن ماهانه ويژه خرداد ۱۳۹۴ در گزارشي اعلام کرد: مناطق شمال، شمال غرب، جنوب شرق و بخش کوچکي از جنوب کشور در خردادماه سال جاري بيشترين مجموع بارندگي را داشتهاند و درحاليکه بيشتر مناطق کشور بارندگي کمتر از ۲ ميليمتر را دريافت کردهاند، بيشترين ميزان بارندگي در اين بازه زماني در ايستگاه قلعه جوق در استان آذربايجان شرقي به ميزان ۵۰ ميليمتر به ثبت رسيده است.
مرکز ملي خشکسالي و مديريت بحران سازمان هواشناسي افزود: در خرداد سال جاري کل کشور به ميزان ۲.۱ ميليمتر بارش دريافت کرده است در حالي که ميانگين بلندمدت و بارش دريافتي سال گذشته در مدت مشابه به ترتيب مقدار ۶ و ۷.۴ ميليمتر است و به عبارتي تنها ۳۴.۹ درصد از بارش بلندمدت اين دوره دريافت شده است.
همچنين در خرداد ۱۳۹۴ استان آذربايجان غربي با ۱۲.۱ ميليمتر بيشترين بارش استاني را داشته و ايلام و بوشهر بدون بارش بودهاند. با وجود کاهش بارش نسبت به سال گذشته برخي استانها از جمله هرمزگان، سيستان و بلوچستان، کردستان و فارس بيش از سال گذشته بارش دريافت کردهاند و در خرداد امسال بيشتر استانهاي کشور در مقايسه با بلندمدت بارش کمتري دريافت کردهاند و ميزان بارش دريافتي کل کشور نيز ۶۵ درصد کمتر از بلندمدت است.
مرکز ملي خشکسالي و مديريت بحران سازمان هواشناسي اعلام کرد: ميزان بارش دريافتي خرداد سال جاري در بيشتر حوضههاي آبريز کل کشور کمتر از ميزان بارش دريافتي در مدت مشابه بلندمدت است؛ در حالي که دو حوضه آبريزمند و بلوچستان جنوبي در جنوب و جنوب شرقي کشور ميزان بارش بيشتري نسبت به مشابه بلندمدت دريافت کردهاند.
اختلاف ميانگين دماي متوسط روزانه در خردادماه سال جاري نشان دهنده آن است که بيشتر مناطق کشور بين ۰.۶ تا حدود ۳ درجه سلسيوس گرمتر از حالت طبيعي بوده است. نکته قابل توجه اين است که افزايش دما در نيمه شمالي بيش از نيمه جنوبي کشور ديده ميشود.
مرکز ملي خشکسالي و مديريت بحران گزارش داد: براساس شاخص SPEI بيشتر مناطق کشور در خرداد ۱۳۹۴ دچار خشکسالي خفيف تا شديد بودهاند درحاليکه بخشهاي محدودي از استانهاي اصفهان، کرمان، فارس، بوشهر، خوزستان و سيستان و بلوچستان داراي ترسالي بوده و بقيه مناطق در وضعيت طبيعي بودهاند.
همچنين در بازه زماني نه ماهه، يعني از اول مهر ۱۳۹۳ تا پايان خرداد ۱۳۹۴ براساس شاخص,SPEI نيمه شمالي و جنوب غرب کشور دچار خشکسالي خفيف تا شديد بودهاند در حالي که بخشهاي محدودي از استانهاي آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، گيلان، مازندران، بوشهر، سيستان و بلوچستان، کرمان در وضعيت ترسالي و بقيه مناطق طبيعي بودهاند.
بر اساس پهنهبندي خشکسالي ۷ ساله حوضههاي آبريز غرب و جنوب غرب کشور شامل مرزي غرب، کرخه، کارون بزرگ، جراحي و زهره، حله، مند، بختگان بهارلو و همچنين حوضههاي آبريز مرکز و شرق کشور شامل درياچه نمک، کوير مرکزي، نمک زار خواف و شمال کوير لوت با درجاتي از خشکسالي خفيف تا متوسط و حتي در پارهاي از مناطق شديد مواجه بودهاند.
از طرف ديگر در همين نقشه حوضههاي شمال غرب، شمال و شمال شرق شامل ارس، تالش، سفيدرود و هراز، قرهسو و گرگان و اترک درجاتي از ترسالي را نشان ميدهند. مابقي مناطق کشور در محدوده طبيعي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]