واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استاندار زنجان:
سهم صنعت از اقتصاد استان زنجان 33.4 درصد است
استاندار زنجان سهم صنعت را از اقتصاد استان 33.4 درصد اعلام کرد و افزود: این نقش در بخش اشتغال صنعت یک درصد بیشتر از نرم کشوری است.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، جمشید انصاری شنبه شب در همایش صنعت و معدن استان زنجان با اشاره به رونمایی از راهبردهای توسعه صنعتی استان با این رویکرد که محور توسعه این استان صنعتی در همایش صنعت و معدن استان سال گذشته اظهار داشت: بر اساس این راهبرد تدوین شده، صنعت استان باید به جایگاه 12 و معدن باید تک رقمی شود.
وی تحقق اهداف تدوین شده برای توسعه استان در حوزه صنعت را مستلزم حجم مشخصی از سرمایهگذاری و میزان مشخصی از تلاش فعالان این عرصه و همراهی مسئولان اجرایی اعلام کرد.
استاندار زنجان با باز تعریف نهاد دولت به عنوان منتخبی از اجماع آرای مردم افزود: صحبت کردن از جدایی بین دولت و بخش خصوصی مطلب درستی نیست، چرا که دولت جدای از مردم نیست هر چند دولت با توجه به نگاه کلاننگر خود توان پاسخگویی به نیازمندیهای اقشار و صنوف مختلف را ندارد.
وی با تاکید بر اینکه دولت نهادی است که خطیرترین مسئولیت را بر عهده دارد، ابراز داشت: گرفتاریهای پیش روی دولت توان پاسخگویی به همه نیازمندیها را از او میگیرد و به دلیل همین مشکلات ممکن است در برخی امور مصلحت اندیشی بکند، که گلهمندی هم بر جای میگذارد.
انصاری با یادآوری شعار دولت در بازگرداندن رونق به اقتصاد کشور، ایجاد اشتغال پایدار و توسعه صادرات غیرنفتی تاکید کرد: همه باید بدانند که دولت برای اداره کشور شرایط خوبی ندارد و در تحقق درآمدهای پیشبینی شده برای اداره کشور مشکل دارد.
وی با بیان اینکه کمتر از 70 درصد از درآمدهای پیشبینی شده طی سه ماه نخست سال برای دولت محقق شده است، بیان داشت: در کنار این واقعیت، دولت شاهد افزایش هزینههای جاری خود است که مانع پرداختن به امور دیگر از جمله بهداشت، درمان و رفاه اجتماعی میشود.
استاندار زنجان راهکار کاهش مشکلات پیش رو را چابکسازی دولت اعلام کرد و گفت: این چابکسازی منجر به استفاده از امکانات بخش خصوصی در رونق بخشیدن به اقتصاد، ایجاد اشتغال پایدار و توسعه صادرات غیرنفتی میشود.
وی به موفقیتهای دولت در ایجاد آرامش در بازار اشاره کرد و گفت روند رشد منفی اقتصاد کشور متوقف شده و شاهد رشد حداقلی 3 درصدی است هر چند اخیرا در سیاستهای کلان اقتصادی کشور رشد 8 درصدی مورد تاکید قرار گرفته است که این موضوع بیانگر عقبماندگی 7 درصدی کشور در وضعیت کنونی است.
انصاری با تاکید بر توفیقات استان در حوزه اقتصاد استان بیان داشت: استان فرصتهای قابل توجهی برای توسعه دارد که باید مورد استفاده قرار گیرد.
وی با بیان اینکه استان زنجان به لحاظ جمعیت و وسعت در جایگاه بیست و پنجم کشور قرار دارد، خاطرنشان کرد: ولی جایگاه استان در ارزش افزوده اقتصاد چهاردهم کشور شده که بیانگر ایفای نقش بهتر به نسبت موقعیت است.
استاندار زنجان سرانه ارزش افزوده اقتصاد استان زنجان را در منطقه شمالغرب کشور بالاتر از همه استانها اعلام کرد و گفت: متوسط درآمد استان ما بالاتر از دیگر استانهای این منطقه است که باید مورد استفاده قرار گیرد.
وی با امیدوار کننده دانستن وضعت استان زنجان در برخی شاخصها ابراز داشت: زنجان به لحاظ وضعیت اشتغال جزو 10 استان برتر کشور است و در نرخ بیکاری طی طول سال هم تک رقمی شده است.
انصاری با تاکید بر استمرار موفقیتهای استان بیان داشت: چند دستور کار از جمله حل مشکلات واحدهای فعال در راستای حفظ و ارتقای وضعیت اشتغال برنامهریزی شده است.
وی با اشاره به تشکیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استان تاکید کرد: در جلسات این کار گروه، مشکلات واحدهای صنعتی در حوزههای مختلف بررسی و سعی میشود، این مشکلات به صورت موردی بررسی و حل شود. تخصیص 60 درصد از منابع بانکی استان برای سرمایه در گردش واحدهای صنعتی
استاندار زنجان با اشاره به گزارش ارائه شده در مورد هزینهکرد 60 درصد منابع بانکی استان زنجان برای سرمایه در گردش واحدهای صنعتی تاکید کرد: باید سعی شود این منابع افزایش یابد.
وی افزود: برای حل مشکلات واحدهای صنعتی در دست احداث از منابع بانکی مرکز کشور و همچنین دیگر استانها که منابع بیشتری دارند، استفاده میشود.
انصاری ادامه داد: مدیر کل بانک مرکزی تاکید کرده است اگر بانکها به صورت موردی با واحدهای صنعتی همراهی نکنند، موارد باید به صورت مستقیم به تهران گزارش شود، تا در سال جاری در تامین منابع مالی واحدهای دارای مشکل سرمایه در گردش برای افزایش ظرفیت اشتغال بهتر عمل شود.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور هم تاکید بر حل مشکلات واحدهای صنعتی دچار مشکل شده از تحریم دارند، ادامه داد: این مشکلات اعم از مشکل داشتن بازار و همچنین پرداخت بازپرداخت دیون باید بررسی شده و راهحل ارائه شود.
استاندار با اشاره به مشخص شدن راهبردهای جدید توسعهای برای استان زنجان بیان داشت: این حوزهها شامل توسعه صنایع برق، آیتی و الکترونیک میشود. 70 درصد از سرمایهگذاری انجام شده در صنعت استان متعلق به غیربومیها است
وی با ارائه آماری از وضعیت واحدهای صنعتی فعال در سطح استان زنجان ادامه داد: به لحاظ آماری 70 درصد این واحدها متعلق به سرمایه گذاران بومی ولی به لحاظ ارزش سرمایهگذاری انجام شده این آمار برعکس یعنی 70 درصد متعلق به سرمایهگذاران غیربومی است که این مسئله بیانگر وجود مشکل است. انصاری تاکید کرد: تعلق 70 درصد ارزش سرمایهگذاری انجام شده به غیربومیها در استان زنجان بیانگر بلد نبودن برای باهم کار کردن، ترس از با هم کار کردن و یا اینکه نخواستن برای با هم کار کردن است، که البته برای زمینهسازی در رویارویی با مشکلات این روحیه باید اصلاح شود تا بتوان ضمن فراهم کردن زمینه برای مشارکت سرمایهگذاران غیربومی را هم برای حضور در استان تشویق کرد. وی رفتار غیرحرفهای صاحبان برخی واحدهای صنعتی را از دیگر مشکلات بخش صنعت استان زنجان برشمرد و گفت: باید متوجه بود که داشتن تفکر صرفا کاسبی در دنیای اقتصادی امروز پاسخگوی مشکلات نیست. استاندار زنجان سهم صنعت را از اقتصاد استان زنجان 33.4 درصد اعلام کرد و افزود: این نقش در بخش اشتغال صنعت یک درصد بیشتر از نرم کشوری است که بیانگر مهربانی صنعتگر استانی با اشتغال در مقایسه با دیگر استانها است، چرا که صنعتگر زنجانی تحمل مشکلات برای خود را به راهکارهایی مانند تعدیل نیرو ترجیح داده است.
انتهای پیام/73004/
94/04/14 - 06:27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]