تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):دانشمندان وارثان پيامبران هستند
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834893604




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آلمان براي رسيدن به توسعه خريد کالاي انگليسي را تحريم کرد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۳ تير ۱۳۹۴ (۱۶:۶ب.ظ)
آلمان براي رسيدن به توسعه خريد کالاي انگليسي را تحريم کرد دفتر مطالعات رسانه اي اقتصاد اسلامي؛ سالهاست مي گوييم اي کاش ما ديگر نفت صادر نکنيم و تبديل به کالا کنيم بعد بفروشيم، خب اين آرزوها که همه ملت هم قبولش دارند به چه معناست؟ اين يعني خود تحريمي، ولي ما نتوانستيم و عزم جدي براي آن نداشتيم.
دکتر عادل پيغامي،عضو هيات علمي دانشگاه امام صادق (ع)، در حاشيه همايش «اقتصاد سياسي، انفعال يا اقتدار»، گفت: برون گرايي و استفاده از فرصت‌هاي محيطي منوط به اين است که شما از يک ساختار مستحکم داخلي برخوردار باشيد. فرض کنيم در عرصه بين المللي يک فرصت‌هاي مناسبي وجود دارد که ما بتوانيم در عرصه کشاورزي يا صنايع‌مان از آن بهره مند شويم. بهره مند شدن بسته به ساخت دروني اقتصاد ماست که قابليت جذب اين فرصت بيروني را داشته باشد.
اين اقتصاددان افزود: اگر تهديدي در محيط بيروني هست اقتصادهاي پيشرفته دنيا تلاش‌شان اين است که بتوانند اين تهديد را تبديل به فرصت کنند. اين هنر تبديل کردن تهديد اقتصادي به فرصت و آسيب نديدن در براي تهديد نيازمند يک اقتصاد مقاوم درونزاي ملي است. اگر شما ساخت مولد و قوي درونزا نداشته باشيد؛ نه تنها از فرصت‌هاي بيروني بهره‌مند نمي شويد بلکه برونگرايي‌تان شکست مي خورد و در برابر شوکهاي بروني نيز آسيب پذير مي شويد و منابع دروني خود را نيز نمي توانيد درست بکار بگيريد. لذا مي بينيد که منابع انساني بالايي داريد، سرمايه اجتماعي داريد، انواع منابع زير زميني ماند نفت را داريد ولي نمي توانيد تبديلش کنيد به رشد اقتصادي و رفاه مردم.
اين استاد دانشگاه تأکيد کرد: اساسا اقتصاددانان، رشد يک اقتصاد را جز رشد درونزا نمي‌دانند و نمي‌فهمند. اگر برخي از اقتصادخوانده هاي ايراني کلمه اقتصاد مقاومتي را عجيب مي دانند؛ علتش اين است که سه يا چهار دهه از علم اقتصاد عقب هستند. اگر تئوري هاي غربي را خوب بخوانند و به روز باشند مي بينند که آنها نيز هم امروز و هم در گذشته دنبال مقاوم سازي اقتصاد بوده اند. البته بايد تأکيد کرد اقتصاد مقاومي که ما از آن سخن مي گوييم و مد نظر رهبر انقلاب است، محدود به تئوري هاي غربي نيست. فراتر از آن است و مباحث خاص قرآني و مبتني بر اقتصاد اسلامي را داريم امروز ويژگي هايي براي اقتصاد مقاومتي احصا شده که در تئوري هاي غرب نيست و بايد به آنها افزوده شود.
وي در پاسخ به اين سؤال که در صورت بازگشت دلارهاي بلوکه شده نفتي به عمق خام فروشي باز مي گرديم يا نه، افزود: متأسفانه يک نگاه غير اقتصادي يا بهتر بگوييم يک نگاه مهندسي سالها بر اقتصاد ايران حاکم بوده است و اين تلفيق شده با يک نگاه سياسي است. اينها اقتصاد را از نگاه مهندسي و سياسي نگاه مي کنند. اگر کسي نگاهش به رفع تحريم واقعا بازگشت منابع دلاري نفتي براي واردات باشد معنايش اين است که اصول اوليه اقتصاد را هم نمي شناسد.
پيغامي افزود: برخي مثل عوام فکر مي کنند تحريم در اقتصاد اساسا پديده ايست که فقط براي ما، کوبا، کره شمالي و کشورهايي از اين دست اتفاق افتاده مي افتد و پديده اي است که اگر نباشد بهتر است. متوجه نيستند که اساسا تحريم يک مراوده متعارف اقتصادي بين کشورهاست. خيلي کشورهايي که از بيرون تحريم نمي شوند از داخل خودشان را تحريم مي کنند. به عنوان مثال وضع تعرفه گمرکي که همه اقتصادهاي دنيا به آن عمل مي کنند و در بازه هاي زماني براي حمايت از توليدات داخل به آن شدت هم مي بخشند، نوعي از تحريم است.
وي گفت: تحريم چيزي نيست جز يک ابزار اقتصادي که سبب افزايش يک سري هزينه ها مي شود و افزايش هزينه ها يک تيغ دولبه است. يک طرفش به ضرر کشور مي برد و يک طرفش به نفع کشور مي برد. آنجايي که به نفع کشور مي برد جايي است که ايجاد مزيت نسبي مي کند. يعني اقتصاد مجبور مي شود که در داخل خود مزيتها را ايجاد يا مزيتهاي موجود را احيا کند و رشد بدهد. اينکه کشور از اين مسأله بخش منفي اش را بگيرد و يا بخش مثبتش را، بستگي دارد به مديران و سياستمدارانش. اين اتفاق هم مي تواند باعث پرتاب و جهش يک اقتصاد بشود و هم باعث نابودي يک اقتصاد.
پيغامي در يک مثال تاريخي عنوان داشت: آلمان وقتي که در اوخر قرن نوزده مي خواست جهش اقتصادي خود را ايجاد کند؛ خودش را در برابر کالاهاي انگليسي تحريم کامل کرد. جالب اينجاست که دقيقا همزمان با آلمان علماي ايران قبل از مشروطه طي فتاوايي يک جريان مفصلي را از خود تحريمي هاي متفاوت و مختلف عليه کالاهاي روس و انگليسي اجرا کردند. طي اين فتاوا، علما دقيقا همان سياست‌هاي ناسيوناليسم اقتصادي که در آلمان در حال اجرا بود را در ايران به اجرا گذاشتند. منتها در آلمان مردم و دولت مداران همراهي کردند و منتهي شد به يک جهش و پرتاب اقتصادي و هنوز هم اين کشور در صدر اقتصادهاي جهان قرار دارد و نفر اول اروپاست. در ايران بر عکس آن جريان را سرکوب کردند. چه در دولت قاجاريه با سر سپردگي که به روس و انگليس داشت و چه در دولت پهلوي که کاملا انگليسي بود. انديشه خود تحريمي را سرکوب کردند در حالي که مي توانست عامل پيشرفت و جهش ما بشود.
پيغامي در مورد سياست خود تحريمي افزود: سالهاي سال است که ما شعارش را مي دهيم و همه مردم هم قبول دارند. همواره مي گوييم اي کاش ما روزي شيرهاي نفت را ببنديم خوب اين چه معنايي دارد؟ سالهاست مي گوييم اي کاش ما ديگر نفت صادر نکنيم و تبديل به کالا کنيم بعد بفروشيم، خب اين آرزوها که همه ملت هم قبولش دارند به چه معناست؟ اين يعني خود تحريمي ولي ما نتوانستيم و عزم جدي براي آن نداشتيم. حالا غرب آمده اين کار را براي ما انجام داده سالها ما شعارش را داديم و عمل نکرديم که جنس خارجي راحت نيايد، توليدات داخلي را از پا بياندازد؛ امروز غرب خودش براي ما اينکار را کرده جنس خارجي به دشواري مي آيد و نفت کمتر مي فروشيم.
وي افزود: اگر از اين فضا درست استفاده بشود، اين هنر است و اين واقعيت اقتصادي است که بايد دنبالش باشيم وگرنه دشمن که با هدف خدمت اين کارها را براي ما نکرده است. او مي خواهد هزينه هاي ما را افزايش دهد. پس تحريم چيزي نيست که ما دنبال حذفش باشيم چنانکه روند اقتصاد بين الملل نشان مي دهد تعداد تحريم‌هاي کشورها عليه هم در حال افزايش است. دنياي آينده دنياي تحريم است همين چند هفته گذشته شاهد بوديم يک شرکت فرانسوي اسرائيلي‌ها را تحريم کرد.
استاد دانشگاه امام صادق(ع) گفت: تحريم يک ابزار متداول اقتصادي است و براي کشور ما در برابر ترکيه و مالزي يک نقطه قوت است که ما سالها در شرايط تحريم رشد کرده ايم. هزينه هاي تحريم هم يکسويه نيست. هم تحريم کننده هزينه مي دهد و هم تحريم شونده. مراکز علمي اقتصادي معتقدند که آمريکا در سالهاي گذشته از تحريم ايران ضرر فراواني کرده است. و به اعتراف مراکز علمي خودشان زيان آمريکا از تحريم مبلغش از زيان خود ما بيشتر است. منتها دارند هزينه هايي را مي دهند زيرا در مقابله با جبهه حق راه ديگري برايشان نمانده است زيرا همه انواع جنگهاي سياسي و امنيتي و نظامي را امتحان کرده اند.
پيغامي در پايان تاکيد کرد: آمريکا راه ديگري ندارد و مجبور است از بدترين شيوه ها که هزينه هاي بسيار بالايي برايش دارد استفاده کند مثلا رو به تحريم مبادلات ارزي آورده که اين تحريم در بلند مدت خيلي به ضرر آمريکاست. ضررهاي کوتاه مدتش براي ماست در بلند مدت اقتدار و انحصار بين المللي دلار به عنوان ارز واسط و رايج بين المللي را خدشه دار مي کند. زيرا ايران هم به عنوان يک اقتصاد بزرگ جهاني و دارنده دومين منابع گازي و سومين منابع نفتي جهان به ائتلاف حذف دلار از روابط خارجي مي پيوندد. اينها مواردي است که متأسفانه دولت مردان ما به دليل نا آشنا بودن با اقتصاد بين المللي و اصول علمي اقتصاد آن را درک نمي کنند و در نظر نمي گيرند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن