واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ایستگاه آخر؛ شورای امنیت تهران - ایرنا - روزنامه آرمان امروز در یادداشتی به قلم داودهرمیداس باوند کارشناس روابط بین الملل با اشاره به در جریان بودن مذاکرات هسته ای می نویسد : برای اینکه شورای امنیت تشکیل جلسه دهد لازم است گزارشی از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر انجام تعهدات توافقنامه ژنو توسط ایران به شورای امنیت ارسال شود تا این شورا بتواند برای لغو تحریم های ایران تصمیم گرفته و تشکیل جلسه دهد.
درمطلب روز شنبه روزنامه آرمان می خوانیم : براساس گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی شورای امنیت شش قطعنامه علیه ایران در سال های گذشته صادر کرده و طی آن قطعنامه ها از ایران خواسته است تا نظرات شورای امنیت سازمان ملل متحد را تامین کند.
بنابراین اگرتوافقی در پرونده هسته ای انجام شود، لازم است شورای امنیت تشکیل جلسه دهد و طی یک قطعنامه تمامی قطعنامه های گذشته خود را که باعث تحریم ایران شده است را لغو کند.
البته برای اینکه شورای امنیت تشکیل جلسه دهد لازم است گزارشی از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر انجام تعهدات توافقنامه ژنو توسط ایران به شورای امنیت ارسال شود تا این شورا بتواند برای لغو تحریم های ایران تصمیم گرفته و تشکیل جلسه دهد. مثلا آژانس باید اعلام کند که ایران ذخایر اورانیوم 20درصد خود را کاهش داده و آن را تبدیل به میله سوخت کرده یا ایران ساختار آب سنگین خود را تغییرداده است.
طبق بند5 منشور و فصل هفتم آن همه کشورهای عضو باید پایبند به منشور ملل متحد باشند. اگر قطعنامه جدید در شورای امنیت در جهت لغو تحریم ها به تصویب برسد حتی آزادی عمل کنگره آمریکا تاحدود زیادی محدود می شود.
لذا اگر توافق هسته ای درآستانه تصویب است باید متن قطعنامه شورای امنیت نیز از قبل تهیه شود تا تنظیم آن وقت زیادی نگیرد و برداشته شدن تحریم ها با سرعت بیشتری انجام شود. البته مواضع فرانسه خصوصا درمورد مردم ایران بسیار اهمیت دارد.
مردم ایران همواره یک برداشت خیلی دموکراتیک از فرانسه در ذهن خود داشته اند. زبان فرانسه در سال های دور یک زبان دیپلماتیک بوده ولی دولتمردان فرانسوی ازآغاز قرن نوزدهم میلادی کاملا برخلاف مصالح ایران رفتار کرده اند. اولین مورد در زمان ناپلئون در معاهده فینکنشتاین صورت گرفت که بر اساس آن قرار بود فرانسه در قبال تجاوزهای روسیه تزاری از ایران حمایت کند ولی بعد ها فرانسه با روس ها صلح کرد و توافقش با ایران را نادیده گرفت و درنهایت عهدنامه گلستان را بر ایران تحمیل کردند.
در1907 فرانسه نقش میانجیگری بین انگلستان و روسیه در جهت تقسیم ایران را برعهده گرفت و به اشکال مختلف برای تحقق تقسیم ایران تلاش کرد. در زمان تجاورعراق به ایران، فرانسه از این تجاوز آشکار حمایت و حتی به صدام کمک های مالی و تسلیحاتی می کرد و سلاح های تهاجمی پیشرفته ای را در زمان جنگ به عراق می داد. در حال حاضر هم فرانسه در پرونده هسته ای مواضع خود را درجهت منافع عربستان سعودی، قطر و رژیم صهیونیستی قرار داده است و به نظر می رسد مواضع این کشور حتی از آمریکا نیز در قبال ایران سنگین تر و در تقابل بیشتر است.
همگان می دانند محور اصلی مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای عضو 1+5، ایران و آمریکا هستند ولی فرانسه همیشه سعی کرده در معادلات بین المللی و اخیرا در پرونده هسته ای کشورمان نقش پلیس بد را بازی کرده و جایگاهی قابل اعتنا از منظر دیگران برای خود دست و پا کند و حتی سعی کرده در قبال آمریکا نیز خط و مشی های متفاوتی اتخاذ نماید که موفق نبوده است هرچند فراموش نباید کرد در آخر به خط و مشی آمریکایی ها ملحق خواهد شد.
منبع : روزنامه آرمان
اول ** 1647
13/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]