واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ تير ۱۳۹۴ (۱۱:۳۷ق.ظ)
تکذيب شيوع وبا در همدان موج - معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي همدان گفت: انتشار اخبار کذب مبني بر شيوع بيماري وبا و آنفولانزا در همدان تبعاتي سوء را به دنبال خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاري موج، حسين عرفاني در کارگروه تخصصي سلامت و امنيت مواد غذايي با اشاره به شايعات اخير در خصوص انتشار بيماري وبا و آنفولانزا در استان، اظهار کرد: طي پنجشنبه هفته گذشته انتشار شايعهاي توسط يکي از جرايد در خصوص انتشار بيماري وبا در استان باعث نگراني مردم شده است.
وي با بيان اين که انتشار اخبار کذب تبعاتي را به دنبال خواهد داشت، خواستار همکاري رسانهها در خصوص شفافسازي اين موضوع شد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي همدان با بيان اينکه ايران يکي از کشورهاي پاندمي شونده در خصوص انتشار وبا در سال ۹۳ بوده، افزود: در يکي از استانها اخيراً مواردي از اين بيماري گزارش شده اما طغيان اين بيماري در کشور کاملاً کنترل شده و نبايد به شايعات توجه کرد.
وي با بيان اين که در سطح استان تا به امروز موارد مشکوک و مورد تأييد مشاهده نشده، خاطرنشان کرد: اما در فصل گرما ابتلا به موارد اسهالي و رودهاي با توجه به شرايط فصلي وجود دارد و خوشبختانه براي پيشگيري از اين موضوع تمهيداتي نيز در نظر گرفته شده است.
عرفاني با بيان اين که پرونده بيماري آنفولانزا هيچ وقت بسته نشده، افزود: اداره دامپزشکي استان متولي پيگيري و رسيدگي به بيماري آنفولانزاست و تاکنون بيماري با اين عنوان در استان مشاهده نشده است.
وي با بيان اين که مواردي از اين بيماري در مزرعه پرورش مرغ و طيور استان شمالي گزارش شده، افزود: سازمان دامپزشکي کشور اين موضوع را مورد کنترل قرار داده و با وجود اينکه در استان مواردي گزارش نشده اما در اين خصوص برنامه پيگيرانه از سوي اداره دامپزشکي در نظر گرفته شده است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي همدان با اشاره به اين که بحث مهاجرت پرندگان وحشي وجود ندارد، در ادامه گفت: ساختارسازي امکانات بيمارستاني نسبت به بيماري آنفولانزا در استان ايجاد شده است.
وي با بيان اين که از سال ۸۸ تجهيزات اتاقهاي مراقبت از بيماري آنفولانزا در استان ايجاد شده، گفت: در بيمارستان فرشچيان همدان، تويسرکان و کبودرآهنگ اين اتاقها ايجاد شده و اميدواريم در ساير شهرستانها نيز برخوردار از اتاقهاي ايزولاسيون باشيم.
عرفاني در خصوص بيماري «تب کريمه کنگو» عنوان کرد: اين بيماري ويروسي حاد خونريزيدهنده و قابل انتقال از حيوان به انسان است و از طريق تماس مستقيم با حيوان و کنه قابل انتقال است.
وي با بيان اين که خوشبختانه در سال ۹۴ در خصوص ابتلا به اين بيماري در استان گزارشي نشده در ادامه با بيان اينکه متأسفانه افرادي به صورت مغرضانه و ناآگاهانه از علم طبابت سوء استفاده ميکنند، گفت: با وجود اينکه در کشور خلأ قانوني وجود ندارد اما عدم آشنايي به قانون وجود دارد و اين ناآگاهي منجر به جرم نيست.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي همدان با اشاره به تفاوت گياه دارويي با داروي گياهي، تصريح کرد: گياه دارويي در عطاريها قابليت فروش دارد اما فروش داروي گياهي بايد توسط دانشآموختگان و با مجوز صورت گيرد.
وي با اشاره به اين که اقدام عطاريها در فروش مواد غير قانوني، دخالت در درمان و جرم است، افزود: فروش داروي گياهي در صلاحيت عطاريها نيست.
عرفاني با اشاره به اهميت توريسم سلامت، افزود: ايران اسلامي از لحاظ طبابت حرف زيادي براي گفتن در دنيا دارد و قابليت استان در اين زمينه بسيار است.
مدير نظارت و اعتباربخشي دانشگاه علوم پزشکي همدان نيز با اشاره به اينکه بيش از ۳۰۰ گونه گياهي در استان شناخته شده که ميتواند در رونق گردشگري همدان نقش مهمي داشته باشد، افزود: ۱۵ بيمارستان دانشگاهي و ۶ بيمارستان خصوصي با ۳ هزار و ۲۳۷ تخت مصوبه و ۳ مرکز جراحي محدود ميتواند در رونق گردشگري استان مؤثر باشد.
علي گودرزي با بيان اين که در سال ۹۳ شاهد پذيرش بيماران از کشورهاي منطقه بوديم، گفت: چالشهاي گردشگري سلامت را ميتوان در فقدان برنامه مدون گردشگري، کمتوجهي دولت به حمايت از گردشگري پزشکي، کمبود زيرساختهاي پايهاي و درماني و... خلاصه کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]