واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رییس سازمان صنعت ، معدن وتجارت استان فارس: سرمایه گذاری در زیر بناهای بخش معدن فارس ضروری است خبرگزاری پانا: رییس سازمان صنعت ، معدن وتجارت استان فارس گفت: تولید سالانه هفت هزار تن کنسانتره سرب و روی نقش مهمی در توسعه اقتصادی وصادرات استان فارس دارد .
۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۱ تير ساعت 08:20
به گزارش خبرگزاری پانا، علی همتی در حاشیه بازدید از مجتمع معدنی و فرآوری سرمه (سرب و روی) در فراشبند اظهار داشت: مجتمع معدنی و فرآوری کوه سرمه در جنوب شرقی شهرستان فراشبند و 170 کیلومتری مرکز استان واقع شده و تنها معدن سرب و روی در فارس است که با دارا بودن یک درصد ذخیره کشور بالغ بر یک درصد کل میزان استخراج سرب وروی کشور رادارد.
رییس سازمان صنعت ، معدن وتجارت استان فارس با اشاره به اینکه بهرهبرداری از این معادن توسط بخش خصوصی انجام و بالغ بر 3 هزار متر تونل حفر شده ، افزود : استخراج معدن کوه سرمه( سرب و روی) به روش زیر زمینی ومکانیزه است که با میزان ظرفیت استخراج سالیانه 36 هزارتن در سال برای 200 نفر اشتغال زایی مستقیم ایجاد کرده است و بخش اعظمی از این افراد نیروهای بومی و محلی هستند که در آینده نیز ظرفیت اشتغال حدود یک هزار نفر را ایجاد خواهد کرد .
وی اضافه کرد: با اتمام توسعه فعالیتهای معدنی در این معدن در سال آتی میزان استخراج به 200 هزارتن افزایش یافته و درنتیجه 6 درصد میزان استخراج سرب وروی کشور متعلق به فارس خواهدشد.
وی اظهار داشت: بر اساس مطالعات اکتشافی صورت گرفته میزان ذخیره قطعی این معدن یک میلیون و 300هزار تن افزایش یافته وشامل خاک سولفورسرب وروی با عیار چهار درصد سرب و 6 درصد روی در حال فرآوری است که عیار آن در فرآوری اولیه به بیش از 60درصد می رسد که این مجتمع معدنی درامرصادرات به کشور های هدف فعالیت دارد.
همتی تصریح کرد: این مجتمع با دارا بودن بخشهای اکتشافات، استخراج و کارخانه فرآوری تمامی فرآیند معدنکاری را از اکتشاف تا فرآوری انجام داده و با تولید سالانه هفت هزار تن کنسانتره سرب و روی صادرات آن نقش مهمی در توسعه اقتصادی استان دارد .
وی بیان کرد: تمامی فعالیت های توسعه ای این معدن شامل افزایش میزان ذخیره میزان استخراج ودر نتیجه میزان اشتغال تماما با تکیه بر توانمندی و ظرفیت های داخلی صورت گرفته است.
رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت استان فارس تصریح کرد: انجام فعالیت های زیرساختی ازجمله تامین میزان آب موردنیاز و زمین برای بهر برداری و پسماند فرآوری این معدن سبب کاهش هزینه های تولید و در نتیجه افزایش سطح رقابت در بازارهای جهانی، افزایش استخراج از معدن، فرآوری بیش از پیش و وایجاد ارزش افزوده بیشتر و اشتغالزایی جدید برای استان ومنطقه خواهد شد.
همتی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری در زیر بناهای بخش معدن استان فارس ضروری است تاکید نمود: با توجه به این که معادن استان فارس در مناطق دور افتاده و توسعه نیافته قرار دارند، سرمایه گذاری در زیر بناهای بخش معدن استان برای جذب سرمایه گذاری و تداوم فعالیت های معادن موجود، امری ضروری است.
وی گفت: این معدن تا سال ۸۶ به صورت سنتی با واگن و استفاده از کارگر بهره برداری می شده واز سال ۸۶ با توجه به تغییرات از لحاظ سرمایه گذاری و امکانات با اضافه کردن واحد اکتشافات که حاصل آن ذخیره معدنی حدود یک میلیون تن و تجهیزات مدرن وبه روز دنیا بصورت مکانیزه استفاده میشود.
همتی افزود: در سال ۸۸ یک واحد فرآوری ۱۰۰تنی در این محل تاسیس ودر ادامه برنامه توسعه این واحد به یک واحد ۵۰۰ تنی در سالهای آینده تبدیل خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]