واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ تير ۱۳۹۴ (۶:۵ق.ظ)
تمامي کشتارگاههاي صنعتي کشور داراي پيش سرد کن هستند موج - معاون بهداشتي و پيشگيري سازمان دامپزشکي کشور: بهترين روش سرد کردن لاشه استفاده از پيش سرد کن با دماي بين 0 تا 4 درجه سانتي گراد و نگهداري لاشه حداقل به مدت 24 ساعت تا حداکثر 72 ساعت هست.
به گزارش خبرگزاري موج، جمال الدين جاويدي، معاون بهداشتي و پيشگيري در خصوص مجهز بودن کشتارگاههاي دام کشور، بهپيش سرد کن اظهار داشت: هم اکنون در سطح کشور 74 واحد کشتار گاه صنعتي و 304 واحد کشتارگاه سنتي دام وجود دارد که تمامي کشتارگاههاي صنعتي داراي پيش سرد کن بوده و همچنين 46 واحد کشتارگاه سنتي داراي پيش سرد کن بوده که جمعاً 120 واحد کشتارگاه داراي پيش سرد کن هست.
معاون بهداشتي و پيشگيري سازمان دامپزشکي کشور در مورد دليل نگهداري لاشههاي کشتاري 24 ساعت پس از کشتار اشاره کرد: پس از کشتار دام ميبايست لاشهها حداقل به مدت 24 ساعت تا حداکثر 72 ساعت ميبايست در پيش سرد کن نگهداري شوند، تا ضمن تغييرات پس از کشتار و طي مرحله صلابت نعشي در اثر تغييراتي که در ترکيب و ساختمار گوشت (بهويژه در پروتئينهاي عضله) حاصل ميشود که گوشت نرم و ترد و يا به اصطلاح گوشت رسيده و رنگ گوشت قرمز روشن و کمي متمايل به قهوه اي شده و علاوه بر آن گوشت داراي بو و طعم مطلوبي شده و موجب کاهش ph ميشود.
جاويدي در ادامه افزود پس از خونگيري از دام ذخيره اکسيژن به اتمام ميرسد و عمل متابوليسم هوازي متوقف شده و متابولسيم به سمت بي هوازي تغيير جهت ميدهد. در اين مسير تمام گليگوژن اوليه ذخيره شده در عضلات مصرف ميشود و به مرحله اي ميرسد که گليکوليز بي هوازي متوقف و يا کند ميشود.
در اين حالت تراکم اسيد لاکتيک در عضلات موجب کاهش pH ميشود. در واقع pH نهايي به مقدار گليکوژن موجود در عضله در زمان خونگيري بستگي دارد.
وي در خصوص ضرورت استراحت دام قبل از کشتار نيز متذکر شد: البته خستگي و فعاليت زياد دام و عدم استراحت کافي قبل از کشتار امکان ايجاد اختلال در کاهش pH گوشت (بالا باقي ماندن pH گوشت) ميشود، لذا استراحت دام قبل از کشتار از يک سو و نگهداري گوشت در اتاق سرد باعث ضريب اطمينان سلامت گوشت خواهد شد.
جاويدي اذعان داشت: بلافاصله پس از کشتار و تا زماني که pH گوشت نزديک به 7 است محيط براي رشد و تزايد ميکروبها بسيار مساعد است ولي در اثر پايين آمدن pH رشد ميکروبها کند تر ميگردد.
هر اندازه سرعت و وسعت نزول pH بيشتر و pH نهايي گوشت کمتر باشد. رشد ميکروبها محدود تر و در نتيجه فساد گوشت ديرتر آغاز ميشود.
معاون بهداشتي و پيشگيري سازمان دامپزشکي کشور در خصوص بهترين روش سرد کردن لاشه گوشت اشاره کرد: ميکروبهايي که در ضمن اعمال کشتاري از طريق پوست و مدفوع دام، هوا، لوازم کشتار و دست تهيه کنندگان گوشت سطح خارجي و داخلي لاشه را آلوده ميسازد در صورت مساعد بودن بهسرعت تزايد حاصل کرده و در اثر شدت آلودگي و نفوذ به طبقات عمقي گوشت را غير قابل مصرف ميکند. امروزه بهترين روش سرد کردن لاشه استفاده از پيش سرد کن با دماي بين 0 تا 4 درجه سانتي گراد و نگهداري لاشه حداقل به مدت 24 ساعت تا حداکثر 72 ساعت هست.
جاويدي تصريح کرد: اکثر ميکروبهاي بيماري زاي دام در مقابل تغييرات pH حساس هست. و pH مناسب فعاليت و بقاي آنها بيشتر از pH 7 هست. و با کاهش مناسب pH ميکروبها از بين ميروند.
معاون بهداشتي و پيشگيري سازمان دامپزشکي کشور ضمن اشاره به شرايط فعاليت ويروس (CCHF) گفت: ويروس بيماري تب خونريزي دهنده کريمه –کنگو (CCHF) که pH مناسب فعاليت و بقايان 2.7 تا 3.7 بوده و با نگهداري گوشت بعد از کشتار به مدت 24 ساعت تا 72 ساعت در دماي 0 تا 4 درجه سانتي گراد به منظور طي مرحله جمود نعشي و کاهش pH (که در لاشه گاو به 8.5 تا 4.5 و در لاشه گوسفند و بز به 3.6 تا 2.6 ميرسد) باعث از بين رفتن ويروس ميشود.
وي اضافه کرد: در سال گذشته يک ميليون رأس دام سنگين و يازده ميليون رأس دام سبک در کشتارگاههاي کشور زيرنظر کارشناسان دامپزشکي، کشتار و بازرسي بهداشتي قرار گرفتهاند که 75 درصد در کشتارگاههاي صنعتي و فقط 25 درصد در کشتارگاههاي سنتي کشتار شدهاند و سازمان دامپزشکي در تلاش است که بقيه کشتارگاههاي سنتي نيز به کشتارگاه صنعتي تبديل شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]