واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ تير ۱۳۹۴ (۹:۶ق.ظ)
مهمترين هدف در احياي باغ موزه قصر وارد کردن مردم به آن است موج - مدير عامل شرکت عمران و بهسازي از پيشنهاد تشکيل شبکه همکاري (فراکسيونهاي بازآفريني شهري) جهت تبادلنظر و بانک اطلاعاتي استقبال کرد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از شرکت عمران و بهسازي شهري ايران، نشست پنجم از دفتر پنجم سلسله نشستهاي موضوعي اين شرکت با محور «بهرهبرداري مجدد از ساختمانهاي ارزشمند» به منظور جمعبندي نشستهاي پيشين و همانديشي با حاضران ديروز با حضور محمدسعيد ايزدي، محمدرضا قانعي، احسان ايرواني و آرش مظفري در محل سالن اجتماعات شرکت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران برگزار شد.
در ابتدا آقاي دکتر ايزدي با اشاره به نشستهاي پيشين درباره اهداف برگزاري اين جلسات گفت: برنامهريزي براي اين دوره از نشستها به گونهاي صورت گرفت که موضوع «بهرهبرداري مجدد از ساختمانهاي ارزشمند» از سه ديدگاه مختلف طراحان، مديران و بهرهبرداران مورد بررسي و نقد قرار گيرد و امروز به منظور جمعبندي مباحث گذشته گرد هم آمدهايم.
قانعي با اشاره به دو نهاد وزارتخانهها و شهرداريها و عملکرد آنان گفت: وظيفه دولت به جاي شناسايي پروژهها، شناسايي افراد مؤثر در ترويج فرهنگ عمومي است که اين مهم نياز به جريانسازي مردمي و ملي در جهت حفظ و احيا دارد تا مخاطبان بيشتري شناسايي شوند.
وي افزود: اگر نقش دولت در اين ميان تسهيل گري باشد، به نتايج مطلوبي خواهيم رسيد و اين ميسر نيست مگر اين که دفاتر تسهيلگري در بافتهاي تاريخي راهاندازي شود.
مظفري با اشاره به تجربه خود در باغ موزه زندان قصر، بافتهايي را که در مجاورت بناهاي ارزشمند ساخته ميشوند از عوامل مهم از بين رفتن بافت تاريخي دانست و ادامه داد: اگر قرار باشد در مجموعههاي تاريخي امروز، با تمام معضلات اجتماعي (به خاطر تغيير شکلي که دادند)، تغيير ايجاد کنيم بايد در ابتدا به اين فکر کنيم که چگونه زندگي دوباره را ميتوان به آن مجموعه وارد کرد.
وي مهمترين هدف در احياي باغ موزه قصر را وارد کردن مردم به آن اعلام کرد.
ايرواني يکي ديگر از کارشناسان در اين نشست با طرح اين سوال که «چرا آنچه در فهرست آثار ملي به ثبت ميرسانيم و حريمي براي آن قائل ميشويم و همگان به ارزش فرهنگي-تاريخي آن افتخار ميکنند، هيچ مابهازاي اقتصادي پيدا نميکند و بعضا ميل به حذف آنها از حيات اقتصادي دارند؟»، اظهار کرد: بايد پايگاه يا شبکهاي جهت جريانسازي جهت تبادل اطلاعات و تجارب در حوزههاي مختلف تشکيل شود.
وي افزود: در حال حاضر طرحي در حال پيگيري است که شامل مباحث حقوقي-مديريتي، شريعت اسلام، اقتصادي- اجتماعي و شهري-معماري است.
در ادامه وي توجه به بحث بررسي الگوهاي موفق جهاني و تعيين کاربري و نظام حقوقي تعيين کاربري را بسيار مهم دانست و پيشنهاد کرد وظيفه دولت تسهيل فرايند کاربريهايي است که عموم مردم نياز دارند.
معاون وزير راه و شهرسازي پس از صحبتهاي سخنرانان، از پيشنهاد ايرواني براي تشکيل شبکه همکاري (فراکسيونهاي بازآفريني شهري) جهت تبادلنظر و بانک اطلاعاتي استقبال کرد و خواستار راهاندازي اين شبکهها با محوريت شرکتکنندگان در نشست و حمايت شرکت، ايزدي ضمن سپاس از حضور سخنرانان و حضار، به محور آتي سلسله نشستهاي موضوعي با عنوان «بررسي ساختار نهاد توسعه محله در راستاي بازآفريني شهري پايدار» جهت اهميت بحث نهادسازي اشاره کرد و شرکتکنندگان را به حضور در اين سلسله نشستها دعوت کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]