تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835016097
رد پای مرموز کاسبان تحریم در ماجرای دکل گم شده
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
رد پای مرموز کاسبان تحریم در ماجرای دکل گم شده
روز نو : اگرچه روایت های مختلفی درباره سرنوشت دکل مرموز ایرانی مطرح شده و یک روز رد پای آن را در خلیج فارس و روز دیگر در خلیج مکزیک جستجو می کنند و یک روز نیز وجود آن انکار می شود، اما آنچه به خوبی در این ماجرا خودنمایی می کند، نقش دلالان و کاسبان تحریم در شکل گیری این ماجراست.
به گزارش ایرنا، گم شدن دکلی که تاکنون به اسامی" DEAN " و "FORTUNA" نامیده شده، ماجرایی جدید نیست و سابقه آن به دولت قبل می رسد، اما اظهارات اخیر بیژن زنگنه وزیر نفت در خصوص دکل گمشده، بار دیگر پای این ماجرا را به رسانه ها باز کرد.
مفقود شدن این دکل حفاری 87 میلیون دلاری به مدیریت سابق شرکت تاسیسات دریایی بازمی گردد. زمانی که مدیرعامل سابق این شرکت برای گسترش فعالیت های حفاری در پارس جنوبی، تصمیم گرفت با اعتماد کردن به تعدادی از کاسبان تحریم، یک دکل دریایی را از شرکتی خارجی خریداری کند.
با توجه به تحریم کشورمان و ورود دلالان به این ماجرا، موضوع خرید دکل شکل پیچیده ای به خود گرفته و در نتیجه حدود 87 میلیون دلار پول برای خرید این دکل و همچنین طرح دعوای مربوط به آن پرداخت می شود.
پس از مدتی، دلالان و کاسبان مفقود شده و به دنبال آنها، دکل نفتی نیز ناپدید می شود و در نتیجه پرونده ای در نهادهای قضایی و بازرسی ایران در خصوص این موضوع تشکیل و تعدادی از مدیرانی که شائبه دخالت شان در این ماجرای مشکوک وجود داشت، تحت بازجویی قرار گرفتند.
سرنوشت این دکل نفتی، موضوعی قابل توجه است؛ زمانی گفته می شد که دکل فورچونا در یک کشور حاشیه جنوبی خلیج فارس مشغول حفاری بوده، اما چندی است که ادعا شده این دکل از قاره ای دیگر و از خلیج مکزیک سر درآورده است.
همچنین اخیرا برخی مقامات سابق که نگران هستند ماجرای دکل نفتی به نام آنها ثبت شود، مدعی شده اند که چنین دکلی اصلا وجود خارجی ندارد زیرا دکلی به ایران تحویل داده نشده که گم شده باشد.
** نقش تحریم در شکل گیری ماجرای دکل گمشده
علی طاهری مطلق مدیرعامل سابق تأسیسات دریایی که پرونده دکل در زمان ریاست وی شکل گرفت به خوبی نقش تحریم ها را در این ماجرا تبیین کرده و می گوید: با توجه به شرایط تحریم های ظالمانه علیه کشورمان، شرکت های حفاری و صاحبان دکل های دریایی خارجی تهدید به خروج از آب های ایران می کردند، به همین دلیل تأمین دکل های مالکیتی برای حفاری میدان های نفتی و گازی به ویژه میدان مشترک پارس جنوبی جزو ضروریات کشور بود. شاید هیچ کاری به اندازه تأمین دکل در آن زمان ضرورت نداشت؛ زیرا اگر پالایشگاه ها ساخته و همه چیز آماده شود ولی حفاری چاه ها انجام صورت نگیرد نتیجه ای به دست نخواهد آمد.
وی با تشریح جزییات ماجرا خاطر نشان می کند: در این شرایط شرکت تأسیسات دریایی اقدام به خرید یک دستگاه دکل حفاری به نام «فورچونا» از شرکت جی .اس.پی. رومانی کرد تا دکل مذکور پس از بازسازی کامل با کلیه متعلقات، تجهیزات و مطابق با استانداردهای عملیات حفاری به ایران حمل شود. قرارداد خرید دکل پس از کارشناسی مفصل و تهیه گزارش فنی و طی مراحل قانونی در شرکت منعقد شد.
وی با اشاره تلویحی دلالان در پرداخت نشدن به موقع پول دکل، اظهار داشته است: این دکل نه پنهان است و نه گمشده، بلکه موقعیت آن مشخص شده اما هنوز تحویل داده نشده است. علت آن هم این است که این قرارداد پس از پرداخت بخشی از آن به عنوان پیش پرداخت، به دلیل عدم تأمین به موقع نقدینگی بخش های باقی مانده با مشکل حقوقی مواجه و در نهایت منجر به طرح دعوای حقوقی در دادگاه بین المللی در لندن از طرف فروشنده شد.
مدیرعامل سابق تأسیسات دریایی با اشاره به سختی مبادلات مستقیم و شفاف مالی در دوران تحریم می گوید: باقی پول به هیچ وجه به فروشنده رومانیایی پرداخت نشد؛ چرا که به علت تحریم، دکل مستقیم به شرکت های ایرانی فروخته نمی شود، طبعاً باید شرکت هایی نقش واسطه را داشته باشند که مابقی پول نزد شرکت واسطه است که رسماً هم دریافت آن را اعلام کرده است.
طاهری تصریح می کند: البته انتقال وجوه سنگین در شرایط تحریم مشکلات خاص و پیچیده مربوط به خود را دارد. بخشی از مشکل ما هم ناشی از همین شرایط است. بدیهی است شرکت واسط نیز اعلام کرده با توجه به شرایط تحریم تا زمانی که وضعیت دادگاه روشن نشود امکان بازگرداندن پول به شرکت را ندارد.
** تجارت پرسود کاسبان تحریم
اگرچه طاهری مطلق، جزییات حضور دلالان در این ماجرا را با شفافیت تبیین نمی کند، اما براساس گزارش ها، در زمانی که حفاری فاز 14 پارس جنوبی دچار مشکل شده بود، تعدادی از دلالان و کاسبان تحریم، با ادعای خرید دکل برای شرکت تاسیسات دریایی، نظر مسوولان این شرکت را جلب می کنند.
به علت تحریم و عدم امکان خرید مستقیم توسط شرکت تاسیسات دریایی، این دلالان، راهکارهایی را برای دور زدن تحریم و خرید دکل پیشنهاد می کنند که با استقبال مدیران شرکت تاسیسات دریایی مواجه می شود و بدین ترتیب کاسبان تحریم سناریویی را پیش می برند که سرانجامی ندارد.
در نهایت نیز دلالان خود را کنار کشیده و شرکت ایرانی خریدار دکل را در میان یک پرونده حقوقی پیچیده، رها می کنند.
در واقع، ماجرای دکل گمشده ایرانی، همانند ماجرای بابک زنجانی به کلاف سردرگمی تبدیل شده که توسط دلالان و کاسبان تحریم شکل گرفته و به سرانجام رسیدن آن، به سادگی امکان ندارد.
همانگونه که مشخص نیست بابک زنجانی با پول های فروش نفت چه کرده و چه اتفاقی برای طلب چند میلیارد یورویی دولت و ملت از بابک زنجانی رخ داده، نمی توان پیش بینی کرد که سرنوشت پول پرداختی برای خرید این دکل نفتی نیز چه خواهد شد.
کاسبان تحریم، در سال های اخیر تجارت پرسودی داشته اند به طوری که به ادعای رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران، در طی دوران تحریم، بیش از 25 میلیارد دلار در برهه های زمانی مشخصی به جیب آنها سرازیر شده است.
براین اساس است که کاسبان تحریم نمی خواهند مذاکرات ایران با 1+5 مسیر درست و منطقی خود را طی کند، زیرا منافعشان با عدم موفقیت این مذاکرات گره خورده است.
اما پیشرفت مذاکرات هسته ای می توان این نوید را بدهد که معضل تحریم ها رفع شده و بار دیگر شفافیت در مبادلات مالی خارجی کشورمان حاکم شود. شاید وقت آن فرارسیده باشد که به گفته حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری "دلالان تحریم از هم اکنون به فکر شغل دیگری باشند."
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
رد پای فرزند یکی از مقامات سابق در ماجرای دکل گم شده
رد پای فرزند یکی از مقامات سابق در ماجرای دکل گم شده روز نو در آبان ماه سال گذشته چهارده تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی بنا بر اسنادی که به دست آنها رسیده بود در نامه ای به موضوع گم شدن یک دکل حفاری نفتی که در دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد خریداری شده بود اشاره کردندرد پای پسر مهاجرانی در ماجرای دکل گم شده نفتی |اخبار ایران و جهان
رد پای پسر مهاجرانی در ماجرای دکل گم شده نفتی ر م ط و محمد مهاجرانی با یکی از مدیران شرکت نفت و گاز پارس موضوع دکل مورد نظر را مطرح می کنند که حاضرند آن را برای تاسیسات دریایی خریداری کنند مدیر مذکور بدون اطلاع از ماهیت این دو دلال نفتی به شرکت تاسیسات دریایی توصیه می کند کهسرنخ دکل 78 میلیون دلاری به کجا ختم میشود؟/ رد پای ترکها در ماجرای گم شدن دکل ایرانی/قرارداد فقط روی کاغذ، دک
ابعاد جدید از ماجرای دکل گمشده سرنخ دکل 78 میلیون دلاری به کجا ختم میشود رد پای ترکها در ماجرای گم شدن دکل ایرانی قرارداد فقط روی کاغذ دکلی در کار نبود فقط13 5 میلیون دلار به حساب شرکت رومانیایی واریز می شود لذا این شرکت با توجه به اینکه تمام پول واریز نشده بود از تحویل دکلردپای فرزند یکمقام سابق و "طباطبایی" در ماجرای دکل!
ردپای فرزند یکمقام سابق و "طباطبایی" در ماجرای دکل رضا مصطفوی طباطبایی و فرزند یکی از مقامات سابق دولتی با یکی از مدیران شرکت نفت و گاز پارس موضوع دکل مورد نظر را مطرح می کنند که حاضرند آن را برای تأسیسات دریایی خریداری کنند مدیر مذکور بدون اطلاع از ماهیت این دو دلاماجرای دزدی 4 خانم خلافکار پایتخت از مغازهها با جلیقه مخصوص + تصاویر
پلیس با انتشار مجدد تصاویر 4 خانم خلافکار پایتخت از شهروندان به ویژه کسبه خواست تا این افراد را مورد شناسایی قرار دهند و در صورت شکایت به پلیس آگاهی مراجعه کنند در ساعت 14 00 مورخه 02 03 1394 و از طریق مرکز فوریت های پلیسی 110 خبر دستگیری چهار سارق زن در خیابان هلال احمر – خیابسته گزارشی روزانه فارس/ مجاهدان شنبه چه کسانی هستند؟/ غشّ در معامله با افکار عمومی در ماجرای «لغو تحریم
بسته گزارشی روزانه فارس مجاهدان شنبه چه کسانی هستند غشّ در معامله با افکار عمومی در ماجرای لغو تحریمها 13 وزیر روحانی یا اصلاحطلبان 13 وزیر روحانی به بیتصمیمی و کندتصمیمی مبتلا هستند و غشّ در معامله با افکار عمومی در ماجرای لغو تحریمها از جمله مطالب امروز بسته گزارش تحلیلماجرای دو دلال نفتی در دوره احمدینژاد/ يک دكل نفتي در دولت نهم گم شد!
ماجرای دو دلال نفتی در دوره احمدینژاد يک دكل نفتي در دولت نهم گم شد روزنامه قانون نوشت وزير نفت تاييد كرده كه يك دكل نفتي در دولت نهم گم شده است بيژن نامدار زنگنه اعلام كرده است وزارت نفت پيگير پيدا شدن اين دكل نفتي بوده و حتي در اين خصوص شكايت هم شده است ماجرای انعقاد قرماجرای مفقود شدن دکل نفتی ایران
در پی حواشی رسانهای یک خبر ماجرای مفقود شدن دکل نفتی ایران آبان ۹۳ بهارستانی ها از گم شدن دکل نفتی متعلق به ایران خبر دادند که بعد از گذشت ۹ ماه دکل نفتی سوژه داغ رسانه های خبری شده است به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز آبان 93 بود که برخی از نمایندگان در بهارستان خبراز گمتحریم مانع از رشد و توسعه ما نخواهد شد/ به رهنمودهای رهبری پایبندی راسخ داریم
رییس جمهوری در جلسه هیات دولت تحریم مانع از رشد و توسعه ما نخواهد شد به رهنمودهای رهبری پایبندی راسخ داریم دکتر حسن روحانی گفت در شرایطی که قدرتهای بزرگ در برابر ما هستند ما به خوبی با قامتی استوار و با منطق و استدلال در مذاکرات هستهای حضور پیدا کردیم به گزارش سرویس سیاسیبخش دوم و پایانی/ عبدی در گفتوگوی تفصیلی با فارس: تبارسالاری سم مهلک برای نظام اداری است / پاتک «آبی
بخش دوم و پایانی عبدی در گفتوگوی تفصیلی با فارس تبارسالاری سم مهلک برای نظام اداری است پاتک آبی روحانی ایراد داشت ازعملکرد اقتصادی دولت میتوان دفاع کرد فقط رفع تحریم مشکل ما را حل نمیکند آقای هاشمی خوشش میآید که تخم مرغ اصلاح طلبان سبد نداردعباس عبدی درباره مرجعیت هاشمیپایبندی راسخ دولت به رهنمودهای رهبرانقلاب/تحریم مانع رشدما نیست
روحانی در جلسه هیات دولت پایبندی راسخ دولت به رهنمودهای رهبرانقلاب تحریم مانع رشدما نیست شناسهٔ خبر 2781487 - چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳ ۴۷ سیاست > دولت رییس جمهوری در جلسه هیئت دولت ضمن تقدیر از حضور گسترده مردم در مراسم تشییع پیکر پاک شهدا گفت ملت ما باید به خوبی بداندشرکای تجاری ایران پس از تحریمها چه تغییری میکنند؟/ اروپایی ها به جای کشورهای آسیایی
شرکای تجاری ایران پس از تحریمها چه تغییری میکنند اروپایی ها به جای کشورهای آسیایی اقتصاد > بازرگانی - اقتصادنیوز نوشت در حال حاضر عمده مراودات تجاری ایران به خصوص در زمینه صادرات کالا با کشورهای آسیایی است آیا پس از لغو تحریمها تجارت ایران از آسیا بکاسبان تحریم و کاسبان انتخابات، مخالف توافقند |اخبار ایران و جهان
کاسبان تحریم و کاسبان انتخابات مخالف توافقند مخالفان توافق هستهای دو دسته هستند عدهای به دلیل منافع مادی با پایان یافتن تحریمها و بسته شدن این پرونده مخالفند و عدهای دیگر بسته شدن این پرونده را به زیان خود در انتخابات اسفند ماه سال جاری میدانند کد خبر ۵۱۰۵۸۷ تاریخ انتشارمخالفان توافق هسته ای دو گروهند: کاسبان تحریم؛کاسبان انتخابات
مخالفان توافق هسته ای دو گروهند کاسبان تحریم کاسبان انتخابات سیاست > احزاب و شخصیتها - روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود نوشت مخالفان توافق هستهای دو دسته هستند عدهای به دلیل منافع مادی با پایان یافتن تحریمها و بسته شدن این پرونده مخالفند وپای مذاکرات ایستاده ایم/تحریم بر کشور اثر داشته است
پای مذاکرات ایستاده ایم تحریم بر کشور اثر داشته است استانها > کرمانشاه - نوبخت گفت خود را برای شرایط سخت آماده کردهایم اما بسیار امیدواریم مذاکرات به نتیجه برسد البته اصراری نداریم تا یازدهم تیر نتیجه مشخص شود اما تلاش می کنیم این ظلم را که به ملت ایران وارد شبايد تحريمها را از پيش پاي ملت برداشت
۲۷ خرداد ۱۳۹۴ ۱۱ ۲ق ظ جهانگيري بايد تحريمها را از پيش پاي ملت برداشت موج-معاون اول رئيس جمهور با تاکيد بر حفظ حقوق هسته اي ملت ايران گفت يکي از موضوعاتي که روي آن تمرکز کرديم اين بود که بايد تحريمها را از پيش پاي ملت برميداشتيم و ما خوشبين هستيم که بتوانيم تحريمها را رفعقوانين تحريمي، کار را براي هيات اروپايي و آمريکايي هم مشکل کرده است
۲۶ خرداد ۱۳۹۴ ۱۰ ۳۷ق ظ بعيدي نژاد قوانين تحريمي کار را براي هيات اروپايي و آمريکايي هم مشکل کرده است موج - عضو تيم مذاکره کننده هسته اي کشورمان گفت قوانين تحريمي اروپا و به ويژه آمريکا که در هم تنيده شده است بسيار پيچيدگي دارد و مورد اذعان خود هياتهاي اروپايي و آمريکايي ا-
گوناگون
پربازدیدترینها