واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی شهر تهران خبر داد: صدوركارنامه وضعیت سلامت روانی رفتاری و تربیتی واحد آموزشی و پرورش خبرگزاری پانا:ابوالفضل رحمانی در سال تحصیلی جاری برای 1112 مدرسه در شهر تهران نیمرخ روانی رفتاری وتربیتی مدرسه ای صادر شده است كه در اختیار مدیران مدارس قرار می گیرد.
۱۳۹۴ دوشنبه ۸ تير ساعت 11:33
به گزارش خبرنگار پانا،ابوالفضل رحمانی رئیس اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی شهر تهران گفت :با توجه به ارزیابی های انجام شده اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی در سال تحصیلی جاری برای 1112 مدرسه در شهر تهران نیمرخ روانی رفتاری وتربیتی مدرسه ای صادر شده است كه در اختیار مدیران مدارس قرار می گیرد.
وی ادامه داد: می توان گفت توسط مشاوران مدارس 1112 نقطه شهرتهران از نظر 42 مولفه روانی، رفتاری، تربیتی و اوقات فراغت نوجوانان آسیب شناسی شده است. بر اساس بخشنامه ی صادرشده، مدارس ملزم هستند از نتایج استخراج شده در برنامه ریزی و آموزش همكاران، اولیا و دانش آموزان استفاده نمایند و برنامه هایی در حوزه ارتقای سلامت روانی رفتاری واجتماعی دانش آموزان را اجرا نمایند.
رحمانی افزود:در سال تحصیلی جاری نیز تمامی دانش آموزان سال اول دوره دوم متوسطه با سه آزمون ( استعداد تحصیلی، سلامت روانی رفتاری و رغبت شغلی) و مدارس متقاضی در مجموع بیش از یكصدو ده هزار نفر دانش آموز مورد ارزیابی قرار گرفتند. شناسایی هیجانات مثبت و منفی، رفتارهای آسیب زا، روش های مقابله با فشارهای روانی، نگرش نسبت به مدرسه و خانواده، حمایتهای اجتماعی و چگونگی گذراندن اوقات فراغت از جمله مولفههای است که در دانش آموزان 12 تا 18 سال مورد بررسی قرار گرفته است تا برای کمک به آنها گام های اساسی برداشته شود.
رئیس اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی شهر تهران گفت : نتایج بررسی های انجام شده نشان می دهد كه با آموزشهای لازم، ارائه خدمات مشاوره و راهنمایی، همچنین استفاده از ابزارهایی مثل هنر، فضای مجازی با آموزش های كوتاه و موثر(كپسولی)و اتکا به رویکردهای علمی و پژوهشی می توان نوجوانان و جوانان را در مقابل آسیب های جدی اجتماعی تا حد قابل توجهی واكسینه نمود.
رحمانی گفت: از آنجایی كه هر مدرسه به عنوان نمادی از اجتماع و همچنین با توجه به فضای منطقه ای و مکانی، بستر فرهنگی خاص خود را دارد. براین اساس، هرگونه تحلیلی درباره مسایل مدرسه، نیازمند شناخت این بستر است؛ این نکته ای است كه بایدبه آن توجه شود. همه مدارس درباره مسایل خود، به خصوص آن بخش از مسایل که مشکل و مشکل ساز تلقی می شوند دنبال راه حل و راهکار- البته از نوع کاربردی- می گردند.. مدرسه، همانند اجتماع سیاست های فرهنگی وتربیتی دارد و در این سیاستگذاری، نه فقط در باره مشکلات رفتاری دانش آموزان، بلکه برای همه موارد، تدابیر لازم را پیش بینی میکند. سیاستگذاری فرهنگی در مدرسه، مبتنی بر شناخت هایی چون: مخاطب شناسی، موقعیت شناسی، شناخت خرده فرهنگ منطقه و محله ای که مدرسه در آن قرار دارد، شناخت آسیب ها و آشنایی با روان شناسی اجتماعی و سایر دانش های مرتبط است.
مدرسه در سیاست های فرهنگی و تربیتی خود مشخص می کند که برای موارد زیر چه برنامه ها و تدابیری دارد:
- بهداشت روانی در مدرسه (برای همه دانش آموزان و معلمان).
- تطبیق آموزش های مدرسه ای با شرایط واقعی اجتماع (برای دانش آموزان و والدین).
- تقویت روحیه مشارکت و همکاری (برای همه اعم از دانش آموزان، معلمان و والدین).
- آموزش آداب و مهارت های زندگی (برای دانش آموزان)
- معرفی فرهنگ، ارزش های انسانی، دینی، ادبیات، هنر و تاریخ نظام اجتماعی.
- انتقال فرهنگی از طریق جهت گیری مشخص در برنامه های مربوط به آداب و رسوم، اعتقادات و ارزش ها مدیران مدارس با در اختیار داشتن كارنامه وضعیت سلامت روانی رفتاری وتربیتی مدرسه، برای تحقق سیاست های فرهنگی تربیتی واحد آموزشی و پرورشی خود اقدامات موثر انجام می دهند.
در حال حاضر نقشه راه ارتقای سلامت رفتاری و روانی دانشآموزان شهر تهران تهیه شده است و بر اساس آن به اركان چهار گانه ارتقای سلامت روان دانش آموزان در مناطق و مدارس( 1- كمیته ارتقای سلامت روان دانش آموزان منطقه 2-شورای پرورشی منطقه 3- اتاق فكر هسته های مشاوره و مدیران منتخب مدارس 4- شورای مدرسه)توجه ویژه ای شده و برنامه ریزی های مداخله ای نیز در حال اجرا ست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]