واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ تير ۱۳۹۴ (۶:۱۳ق.ظ)
بحرانهاي کنوني محيط زيست نتيجه غفلتهاي گذشته است موج - رئيس جمعيت هلال احمر تاکيد کرد: انجام فعاليتهاي مختلف در زمينه حفظ محيط زيست از جمله برنامههاي اصلي جمعيت هلال احمر است که در اين زمينه فعاليتهاي مشترکي را با سازمان حفظ محيط زيست خواهيم داشت.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد اميرمحسن ضيايي، رئيس جمعيت هلال احمر، نشست بررسي راهکارهاي ارتقاي همکاري سازمان حفاظت محيط زيست و جمعيت هلال احمر با تاکيد بر فرابخشي، ملي و بين المللي بودن محيط زيست، تصريح کرد: از اين رو يک سازمان نميتواند به تنهايي متولي حفظ محيط زيست کشور باشد و ساير دستگاهها موظف هستند از طريق تعامل و هماهنگي ميان بخشي بکوشند سازمان متولي امر را در اجراي سياست گذاريها ياري رسانند.
وي اشاره اي هم به وظايف دولتهاي مدرن در جهان داشت و افزود: آموزش، سلامت، دفاع، ايجاد تعاملات و روابط بين المللي مناسب و حفظ محيط زيست از معدود وظايف دولتهاي مدرن است و همين امر بيانگر ميزان اهميت حفظ محيط زيست و مسووليت دولتها در اين حوزه است.
رئيس جمعيت هلال احمر با ابراز تأسف از غفلتهاي صورت گرفته در حوزه محيط زيست، گفت: بحران متعدد کنوني محيط زيست ايران ناشي از غفلت و جفايي است که در گذشته بر اين حوزه داشتيم و حتي بايد اعتراف کرد، طبيعت رفتاري مهربان تر از ما، دارد.
ضيايي خاطرنشان ساخت: بخش عمده تغييرات اقليم و آب و هوايي در سراسر جهان و ايران، نتيجه رفتارهاي غلط انسانها و در اصل محصولي انسان ساخت است.
وي شاخص و معيار سنجش موفقيت و اصولي بودن حرکت در مسير توسعه را ميزان آسيب، تخريب و آلايندگي فعاليتها در محيط زيست دانست و اظهار کرد: هر اقدامي که برآيند آن منجر به تخريب محيط زيست و در نتيجه تهديد سلامت و زندگي بشر شود، توسعه ناپايدار است.
رئيس جمعيت هلال احمر با تاکيد بر زمان بر بودن جبران خسارات وارده بر محيط زيست، تصريح کرد: انتظار دستيابي به نتايج مثبت و ملموس در کوتاه مدت براي بحرانهايي که بر اثر سالها غفلت و بي توجهي به وجود آمدهاند، به دور از منطق است.
ضيايي آموزش، جريان سازي مثبت اجتماعي به منظور تغيير فرهنگ و الگوهاي رفتاري در مقابل محيط زيست را از جمله ضروريات فعاليت در اين حوزه برشمرد و گفت: قطعاً آموزش بايد از سنين کودکي و در سطح عمومي جامعه مورد توجه قرار گيرد.
وي اظهار کرد: افزايش سطح اگاهي و در نتيجه مطالبه مردم براي حفظ محيط زيست منجر ميشود همه مسوولان دولتي و غير دولتي موظف به پاسخگويي براي اثرات مثبت يا منفي تصميمهاي خود بر محيط زيست شوند.
رئيس جمعيت هلال احمر شرحي هم از روند شکل گيري، اهداف و وسعت فعاليتها و تعداد اعضاي سازمان تحت مديريت خود داشت و اضافه کرد: مضاف بر وظيفه ملي که ما براي خود در زمينه حفظ محيط زيست قائل هستيم، طبق قوانين و اساسنامههاي بين المللي، فعاليت در زمينه حفاظت محيط زيست و مقابله با تاثيرات منفي تغييرات آب و هوايي از جمله وظايف هلال احمر است.
ضيايي اشاره اي به کميت و کيفيت اعضاي هلال احمر داشت و يادآور شد: هلال احمر، ظرفيت عظيم و پتانسيل مهمي براي حفظ محيط زيست است.
اين گزارش ميافزايد، شرح اقدامات صورت گرفته از سوي سازمان حفاظت محيط زيست و سازمانهاي وابسته به جمعيت هلال احمر و همچنين ارائه پيشنهادات جديد براي بسط همکاريها و فعاليتها از سوي معاونان و مديران حاضر در جلسه، از ديگر بخشهاي اين نشست بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]