واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
از بان کی مون تا یوسف القرضاوی؛
محکومیت جهانی حملات تروریستی روز جمعه
مقامهایی از کشورهای مختلف جهان، چهرههای مذهبی و نهادهای بینالمللی سه حمله روز جمعه در تونس، کویت و فرانسه را که دهها کشته برجای گذاشت محکوم کردهاند.
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، دبيرکل سازمان ملل متحد، آمريکا، رهبران اتحاديه اروپا و شمار ديگری از کشورهای جهان روز جمعه پنجم تيرماه حملات به شهروندان در تونس، کويت و فرانسه را محکوم کردند. بر اساس آخرين گزارشهای رسيده، در حمله به ساحل شهر سوس در تونس دستکم ۳۷ نفر کشته شدند که در بين آنها تعدادی گردشگر خارجی نيز بودند. دست کم پنج نفر از اين گردشگران شهروندان بريتانيا بودهاند. به گزارش رويترز، در يک حمله انتحاری به مسجد شيعيان در شهر کويت، پايتخت کویت، در روز جمعه نیز دستکم ۲۷ نفر کشته و بيش از ۲۰۰ نفر زخمی شدند. در همين حال گزارشها حاکی است که در حمله به يک کارخانه گاز در جنوب شرق فرانسه، يک نفر کشته و چند نفر زخمی شدند. يک سر بريده نيز به در ورودی کارخانه چسبانده شده بود. بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل متحد، ضمن محکوم کردن حملات روز جمعه، گفته است: «کسانی که در اين اعمال خشونتبار و هولناک دست داشتهاند بايد به دست عدالت سپرده شوند.» به گزارش خبرگزاری فرانسه، رهبران اتحاديه اروپا نیز که برای شرکت در نشستی در بروکسل حضور داشتند ضمن محکوم حملات روز جمعه خواستار تشکيل جبههای واحد برای مقابله با "بربريت" شدند. جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفيد، نیز روز جمعه در بيانيهای گفت: «ايالات متحده با شديدترين لحن حملات تروريستی امروز در فرانسه، کويت و تونس را محکوم میکند.» به گزارش رادیو فردا، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا هم روز جمعه حملات در تونس، کويت و فرانسه را محکوم کرد. فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه و همتای تونسی او، الباجی قاید السبسی، علیه آنچه "بلای تروریسم" نامیدند به ابراز همبستگی پرداختند. اولاند همچنین از افزایش تدابیر امنیتی در منطقه لیون به بالاترین حد ممکن خبر داد. کارخانه گازی که هدف حمله قرار گرفت در منطقه لیون قرار دارد. نخست وزیر اسپانیا که کشورش با جنوب فرانسه مرز مشترک دارد اعلام کرد که سطح هشدار امنیتی را به بالاترین حد افزایش میدهد. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، گفته این حملات دشواریهای مبارزه با "تروریسم و افراط گرایی" را نشان میدهند. دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا گفت این حملات ارتباطی با اسلام ندارند بلکه ثمره یک "برداشت اشتباه و ایدئولوژی منحرف" هستند.
فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار اتحاد جهان عرب و اروپا شد: «اعراب، اروپاییها، مسلمانان، غیرمسلمانان، ما همه با هم در یک قایق هستیم. واکنش به این حملات، اتحاد بیشتر ما خواهد بود و ابراز اینکه سوء استفاده از یک دین به هیچ وجه نمیتواند ما را از هم جدا کند.» به گفته ماتئو رنزی، نخست وزیر ایتالیا، حمله روز جمعه در فرانسه "تایید کرد که فراتر از خط مقدم نبرد، گروههای کوچک و بسیار سازماندهیشده قرار دارند." میلوش زمان، رئیس جمهوری چک گروه داعش را "سرطان" نامید و خواستار انهدام پایگاههای آموزشی آن شد. به گزارش بی بی سی، دفتر مفتی مصر اعلام کرد آسیبی که این حملات به چهره اسلام وارد آوردند، "بسیار فراتر از چیزی است که تا به حال کسی اعم از مسلمان یا غیرمسلمان انجام داده باشد." یوسف القرضاوی، یکی از روحانیون سرشناس در جهان تسنن، در حساب توئیتر خود عوامل این حملات را بدتر از "حیوانات وحشی" دانست. دانشگاه الازهر مصر، یکی از مهمترین مراکز دینی مسلمانان سنی در جهان، با انتشار بیانیهای حمله انتحاری به مسجد شیعیان کویت را محکوم کرد و گفت که حمله امروز به گردشگران در تونس "نقض تمام معیارهای مذهبی و انسانی" بوده است. الازهر از جامعه جهانی خواسته است که "با هر وسیله ممکن این تروریستها را شکست دهد." در ایران نیز مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه گفت که این اقدامات برای بدنام کردن اسلام انجام میشود. خانم افخم از ضرورت "گام جمعی و فوری برای خشکاندن ریشههای تروریسم و مقابله با گروههای افراطی" گفت. 106
۰۶/۰۴/۱۳۹۴ - ۰۹:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]