تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 4 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فضیلت خواندن نماز در اول وقت نسبت به تأ خیر انداختن آن، مثل فضیلت آخرت بر دنیاست....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1869143135




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چه کسانی فقیر هستند؟/ سبب روسیاهی در دنیا و آخرت


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آیت الله مکارم شیرازی در برنامه "چشمه معرفت "؛
چه کسانی فقیر هستند؟/ سبب روسیاهی در دنیا و آخرت
از امام حسین (ع) سوال کردند، فقیر را تفسیر کنید؟ امام فرمودند: کسی که بر مال، مقام داشتن اموال مختلف حریص باشد، این انسان فقیر است.


به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران، آیت الله مکارم شیرازی در برنامه "چشمه معرفت" گفت: در ادامه بحث درباره تفسیر دعای مکارم الاخلاق امام سجاد (ع) به فصل 14 رسیدیم که امام پنچ چیز را از خدا تقاضا می کند. سه قسمت آن بیان شد، امام می فرماید: خدایا کمکم کن فقیر نشوم تو توانا و قادر هستی.

وی ادامه داد: امام سجاد (ع) به خدا از فقر پناه می برد. مساله فقر و غنا در زندگی بشر و همچنین آیات قرآنی و روایات اسلامی بازتاب بسیار وسیعی دارد و نکات مهمی در دستورات اسلام وارد شده که به بعضی از نکات مهم اشاره می کنم. در ابتدا معنی فقر و غنا، مردم می گویند کسی که درآمدش کم، فقیر است و کسی که درآمد زیادی داشته، غنی است، در حالی که اسلام چنین تفسیری ندارد.

آیت الله مکارم شیرازی افزود: در احادیث اسلامی آمده، آن کس که روح اش سیراب با درآمد کم، غنی است و آن کس که روح اش تشنه ثروت بیشتر با درآمد زیاد، این فقیر است. از امام حسین (ع) سوال کردند، فقیر را تفسیر کنید؟ امام فرمودند: کسی که بر مال، مقام و داشتن اموال مختلف حریص باشد، این انسان فقیر است. اگر تمام دنیا را بدهید بازهم این شخص سیراب نمی شود.

وی اظهارداشت: در صفحه جراید و رسانه می بینیم که اشخاص با داشتن درآمدهای بسیار کلان باز هم از طریق راه های نامشروع درآمدهای بیشتری کسب می کنند، اینها فقیران واقعی هستند. اما اغنیاء واقعی کارگرانی هستند با درآمدهای کم و به آن قانع هستند. بنابراین، باید به این نکته توجه داشت که تفسیر فقر و غنا آنچنان که در عامه مردم است، درست نبوده است.

آیت الله مکارم شیرازی ضمن اشاره به این نکته که روایات اسلامی مذمت شدیدی از فقر می کند، تصریح کرد: پیامبر اکرم (ص) می فرماید: فقر باعث رو سیاهی در دنیا و روسیاهی در آخرت است. از این مذمت و نکوهشی شدید تر درباره فقر تصور نمی شود.

این مرجع تقلید بیان کرد: امام علی (ع) به محمد بن حنیفه فرزندش فرمود: فرزندم من می ترسم از آن روزی که تو فقیر باشی، به دو علت، اول اینکه فقر دین انسان را گاهی بر باد می دهد، دوم اینکه فقر سبب می شود عقل انسان به وحشت بیفتد و انسان نتواند فکر صحیح  داشته باشد. چرا این همه مذمت از فقر شده است؟ برای اینکه فقر سرچشمه گناهان زیادی بوده و انسان را آلوده به در آمده های نامشروع، ظلم و ستم، ربا و رشوه خواری می کند.

آیت الله مکارم شیرازی با بیان این مطلب که ایمان قوی باشد و انسان در صورتی که فقیر هم باشد، آلوده نمی شود، گفت: به حسب قالب اگر فقر آمد، درهای گناهان باز می شود. به همین دلیل اسلام به شدت با این مساله برخورد کرده است، چه در مقیاس افراد و چه در مقیاس ملتها؛ ملتهایی که فقیر هستند، آلوده می شوند. یکی از بلاهایی که به سرشان می آید این است که ملت فقیر وابسته می شود. آنها استقلال، فرهنگ، عزت و آبروی خودشان را از دست می دهند. به همین دلیل جوامع اسلامی مسلمانان ها باید بکوشند فقر را در میان خودشان از بین ببرند. به زندگی قانع کننده راضی باشند و اجازه ندهند به کسی وابستگی به غیر پیدا کنند، این جهاد اکبر است.

وی خاطرنشان کرد: امر به معروف و نهی از منکر یعنی اینکه جوامع اسلامی بکوشند فقر را از خودشان دور و مبارزه با فقر کنند.

انتهای پیام/



اخبار مرتبط

سخنرانی حجت الاسلام پناهیان از شبکۀ تهران پخش می شود
چرا برخی از دعاها مستجاب نمی‌شوند؟
تلاوت "جزء هشتم قرآن" با صدای قاریان مشهور جهان + صوت
اساسنامه صندوق حمایت از فعالان قرآنی تنظیم می‌شود
نجف اشرف 80 سال پیش اینگونه بود + تصاویر
جشنواره نمادهای شهری رضوی در قم برگزار می‌شود
چرا علامه بهبهانی را احیاکننده شیعه می‌دانند؟/ عالمی که در جوار شهدای کربلا و پایین پای سیدالشهدا(ع) آرمید
دعای روز هشتم ماه مبارک رمضان +صوت




۰۴ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن