تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حکمت را هر کجا که یافتی فراگیر، زیرا حکمت گمشده هر مومن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833160927




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تک بانوی توت فرنگی گیلان از مشکلات تولید می گوید


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


تک بانوی توت فرنگی گیلان از مشکلات تولید می گوید استان‌ها > گیلان - کشاورزی به خودی خود کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است اما بازاریابی و فروش سخت تر از آن است و واردات بی رویه از استان های مجاور ، این مسیر را دشوارتر نیز کرده است

اشکان خوش سرور: ورود به عرصه تولید آن هم از نوع کشاورزی با وجود مشکلات متعدد و موانع و سختی های بی شمار کاری پر ریسک و زمانبر است که هر کسی پا در این راه دشوار نمی گذارد . خانم دکتر فرجی که دانش آموخته رشته کشاورزی است و می توانست فعالیت های خویش را صرفا در چهارچوب آکادمیک دنبال کند تصمیمی دیگر اتخاذ کرد :
پرورش توت فرنگی !
مطالعات و پژوهش های سالیان دراز را اینک در وادی عمل ، آزمون و خطا می کند و از تجربیات بدست آمده می گوید :
 سلام لطفا خودتان را معرفی کنید.
من فرنازفرجی لاهیجانی، دانش آموخته مقطع کارشناسی رشته زراعت و اصلاح نباتات، دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد رشته زراعت و دانش آموخته مقطع دکتری رشته فیزیولوژی گیاهان زراعی از دانشگاه گیلان هستم.
چرا از مسیر آکادمیک به سمت تولید تمایل پیدا کردید؟
در شرایط حاضر متأسفانه زمینه فعالیت آکادمیک برای دانش آموختگان خیلی محیا نیست. به همین علت تصمیم گرفتم تا خودم را در زمینه دیگری آزمایش کنم و از آنچه که تا کنون فقط به صورت تئوری آموخته بودم اینک در واقعیت و دایره عمل، استفاده کنم.
چرا توت فرنگی ؟
توت فرنگی میوه لوکس و گران قیمتی است. از طرف دیگر خودم به این میوه بسیار علاقمند هستم. شرایط گیلان هم برای پرورش این میوه آماده است. تمام این موارد و وجود دوستانی که در این حرفه بودند باعت شد که من به کشت توت فرنگی روی بیاورم.
مراحل آماده سازی و تجهیز گلخانه را بیان کنید ؟
تجهیز گلخانه کار دشوار و پرهزینه ای است. البته در شهرک گلخانه ای که در منطقه کیشستان در فاصله 10 کیلومتری رشت واقع شده، گلخانه های آماده ای وجود دارند که متأسفانه خیلی از آنها بدون استفاده مانده اند. هر سالن گلخانه از یک سازه فلزی محکم و پلاستیک ضد اشعه uv ساخته می شود. هر سالن نیاز به یک بخاری بزرگ صنعتی و سیستم لوله کشی و تیپ های آبیاری و یک تانکر آب برای آبیاری قطره ای بوته های توت فرنگی دارد.
مراحل تولید چگونه است ؟
معمولا بوته های توت فرنگی که از طریق گرفتن رانر از بوته مادری فراهم می شوند، در ماه های مهر و آبان در زمین کاشته می شوند. در طی پاییز و زمستان نگهداری بوته ها بسیار مهم است زیرا دمای گلخانه باید همیشه در حد 15-14 درجه سانتیگراد نگهداشته شود. تغذیه بوته نیز در این دوران بسیار مهم است زیرا این کار در واقع یک سرمایه گذاری روی بوته هاست و یک بوته خوب و قوی در نهایت میوه خوبی خواهد داد. در اسفند ماه کم کم گل ها ظاهر می شوند. در فصل بهار و با گرم شدن هوا گل ها به میوه تبدیل می شوند و در تمام این مدت رعایت تغذیه مناسب برای بوته ها مهم ترین نکته خواهد بود. در اواخر خرداد ماه هم بوته ها با گرم شدن شدید هوا به شدت افت خواهند کرد و فصل برداشت تمام خواهد شد.
حجم تولید بر چه مبنایی محاسبه می شود؟
معمولا هر بوته توت فرنگی به طور متوسط 150 گرم میوه تولید می کند. در هر سالن نیز تقریباً بین 5000 تا 7000 بوته کاشته می شود. با این تفاسیر انتظار می رود از هر سالن حدود 900 کیلوگرم تا یک تن میوه برداشت شود اما در عمل چنین اتفاقی نمی افتد و هر سالن تقریبا 500 تا 600 کیلوگرم میوه خواهد داشت.
برای ورود جوانان به عرصه تولید توت فرنگی چه دوره های علمی نیاز است ؟ و آیا تسهیلاتی در اختیارشان قرار می گیرد یا نه؟
فکر می کنم در آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد برای علاقمندان دوره های آموزشی وجود داشته باشد که در پایان یک گواهی هم به دانشجویان داده خواهد شد.
در مورد تسهیلان فکر نمی کنم شرایط ویژه ای وجود داشته باشد یا حداقل من اطلاعی ندارم.
کدامیک از موانع و مشکلات تولید برجسته است؟
برای خود من سخت ترین و بزرگترین مشکل در این راه بازار فروش بود. کار کشاورزی به خودی خود کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است. از سوی دیگر کار تولید نیز امروزه بسیار دشوار و پر ریسک است. اما قسمت بد داستان اینجاست که بعد از گذراندن این همه سختی وقتی محصول آماده ارائه به بازار است با وارد شدن توت فرنگی از استان های مجاور با قیمت پایین تر در بازار، محصول تولید شده توسط کشاورزان گیلانی دیگر مشتری نخواهد داشت و کشاورز یا باید به قیمت بسیار پایین راضی به فروش محصول خود باشد یا راضی به گندیدن و از دست رفتن محصول. آیا راهکارهایی وجود دارد که تولید کنندگان دغدغه فروش نداشته باشند و انرژی خود را معطوف به کیفیت محصول کنند؟
فکر می کنم در این بخش مسئولین استان می توانند نقش مهمی داشته باشند. باید ورود محصول از استانهای دیگر به ویژه گرگان و مازندران را کنترل کنند، چون ما در استان گیلان به اندازه تقاضای بازار، عرضه محصول داریم و نیازی به وارد کردن توت فرنگی نیست.
و سخن پایانی شما ؟
از شما به خاطر وقتی که در اختیار بنده قرار دادید بسیار سپاسگزارم، و در پایان امیدوارم تمام دوستانی که در زمینه تولیدات کشاورزی در این استان فعالیت می کنند موفق باشند و بتوانند نتیجه رنج هایی را که برده اند به خوبی بگیرند که می دانم در این راه چه سختی هایی تحمل کرده اند و از چه خواسته هایی گذشته اند.  

کلید واژه ها: استان گیلان - محصولات کشاورزی - تولید - کشاورزی -




پنجشنبه 4 تیر 1394 - 08:53:32





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن