تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852545270




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‌دهد اما و اگرهای مصرف حداکثری آب در کشاورزی


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‌دهد
اما و اگرهای مصرف حداکثری آب در کشاورزی
این روزها با توجه به اینکه بیشترین و بالاترین مصرف آب در بخش کشاورزی صورت می‌گیرد، همچنان اما و اگرهایی در بحث آبیاری اراضی کشاورزی وجود دارد که مصرف آب را نشانه رفته است.

خبرگزاری فارس: اما و اگرهای مصرف حداکثری آب در کشاورزی



به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، از گذشته همواره آب مهمترین عامل توسعه در جهان بوده و زندگی انسان‌ها به نوعی به آن وابسته بوده است. از همان ابتدا کشاورزی بیشترین میزان منابع آبی را به خود اختصاص داده و بر این اساس می‌طلبید راهکارهای ویژه‌ای برای آبیاری اراضی کشاورزی اندیشیده شود. این روزها با وجود کم‌آبی و خشکسالی که در بسیاری از شهرها و اراضی حاکم شده، هنوز هستند اراضی که به صورت سنتی آبیاری شده و علاوه بر عدم موفقیت در سیراب کردن مزارع کشاورزی منابع آبی زیادی نیز مصرف می‌شود. با وجود اینکه آبیاری مکانیزه و بهره‌گیری از روش‌های نوین آبیاری کشاورزی موجب بهره‌مندی از ذخایر مطلوب منابع آبی است، اما آنطور که باید کشاورزان به این سمت حرکت نکرده‌اند تا بتوان شاهد مدیریت بهینه در بخش آب بود. ممنوعیت کشت دوم دیگر موضوعی است که در بحث استفاده بهینه از آب مطرح است، زیرا با چنین رویکردی می‌توان امیدوار بود حداقل می‌توان آب مورد استفاده در کشت دوم را در سال آبی آینده در مزارع با کشت مهم استفاده کرد.

اما آنچه در این میان مهم است اینکه دولت نیز با کمک بلاعوض 85 درصدی در بخش اجرای آبیاری تحت فشار به کشاورزان انگیزه‌ای را برای کشاورزان ایجاد کرده تا آنها به این سمت و سو حرکت کنند. *هزینه آبیاری تحت فشار کاهش یابد بر این اساس یکی از کشاورزان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه ما هم به‌دنبال استفاده بهینه از آب هستیم، افزود: اجرای آبیاری تحت فشار برای اراضی بسیار بزرگ طراحی شده و در باغات و اراضی کوچک‌تر زیاد مقرون به صرفه نیست. تقی رحیمی بیان کرد: با وجود اینکه دولت به دنبال پرداخت 85 درصد تسهیلات بلاعوض برای آبیاری تحت فشار است، اما این موضوع در اراضی وسیع به سود کشاورز بوده و در اراضی کوچکتر کمک مالی چندانی ندارد. وی با بیان اینکه آب در باغات کشاورزی ما بسیار کم شده، افزود: این امر موجب شده مصمم به اجرای آبیاری تحت فشار در باغات باشیم اما همچنان هزینه‌ای که این طرح دارد، در توان ما کشاورزان نیست. برای اطلاع از چند و چون توجه به کم‌آبی از سوی بخش کشاورزی و اقداماتی که در این زمینه انجام شده، به سراغ مسئول آبیاری تحت فشار جهاد کشاورزی همدان رفته و گفت‌وگویی انجام شد. * اجرای 121 هزار هکتار آبیاری تحت فشار در استان مسئول آبیاری تحت فشار جهاد کشاورزی همدان در گفت‌وگو با فارس با بیان اینکه مجموعه اراضی آبی استان 310 هزار هکتار است، اظهار کرد: از این میزان اراضی 60 هزار هکتار را باغات قدیمی و 250 هزار هکتار را اراضی زراعی شامل می‌شود. ابراهیم فرامرزی بیان کرد: در روش‌های آبیاری بارانی 5 میلیون تومان به ازای هر هکتار کمک بلاعوض پرداخت می‌شود.

وی تصریح کرد: در انواع روش‌های آبیاری قطره‌ای 6.5 میلیون تومان به هر هکتار کمک بلاعوض داده می‌شود. مسئول آبیاری تحت فشار جهاد کشاورزی همدان با اشاره به انجام عملیات تجهیز و یکپارچه‌سازی در اراضی کشاورزی خاطرنشان کرد: همزمان با انجام این عملیات، 85 درصد هزینه واقعی عملیات یکپارچه‌سازی به عنوان کمک بلاعوض پرداخت می‌شود. وی تصریح کرد: به ازای اجرای 121 هزار هکتار آبیاری تحت فشار در استان، سالانه 700 میلیون متر مکعب آب در بخش کشاورزی صرفه‌جویی می‌شود. فرامرزی با بیان اینکه امروز کشاورزان به درک بحران آب و کم‌آبی رسیده‌اند، اظهار کرد: پرداخت کمک بلاعوض در راستای فرهنگسازی، ترویج، آموزش و برپایی کلاس‌های آموزشی برای کشاورزان موجب سوق آنها به آبیاری تحت فشار می‌شود. وی با تأکید بر اینکه بحران آب موجب ورود کشاورزان برای اجرای آبیاری تحت فشار شده، اظهار کرد: بسیاری از کشاورزان بدون دریافت کمک دولتی و حتی با نقص مدارک اقدام به اجرای این طرح کرده‌اند. مسئول آبیاری تحت فشار جهاد کشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: نقشه‌برداری اراضی، آزمایشات آب و خاک، طرح و تسهیلات به کشاورز داده می‌شود تا بتواند در املاک خود استفاده کند. *40 هزار هکتار از اراضی مستعد آبیاری تحت فشار نیستند وی بیان کرد: اراضی مستعد استان برای آبیاری تحت فشار 160 هزار هکتار است که 121 هزار هکتار آن انجام شده است. فرامرزی با بیان اینکه 40 هزار هکتار از اراضی استان مستعد آبیاری تحت فشار نیستند، بیان کرد: این میزان اراضی باقیمانده نیازمند تأمین اعتبار در برنامه ششم توسعه هستند که هر سال 8 هزار هکتار طبق برنامه اجرا خواهد شد.

وی با بیان اینکه استان همدان هر سال جلوتر از برنامه است، افزود: استان همدان همواره رتبه‌های اول، دوم و سوم کشور بوده است. مسئول آبیاری تحت فشار جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه همدان سال گذشته رتبه دوم کشور را کسب کرد، اظهار کرد: سال گذشته همدان پس از استان فارس با اجرای 10 هزار و 22 هکتار رتبه دوم را در آبیاری تحت فشار کسب کرد. وی موفقیت کشت سیب‌زمینی در استان را مدیون آبیاری تحت فشار دانست و گفت: با سیستم‌های نوین آبیاری، 35 درصد افزایش در تولید و بالغ بر 35 درصد افزایش راندمان در انواع روش‌های آبیاری را داشتیم. فرامرزی با تأکید بر اینکه روش‌های آبیاری کم‌فشار از امسال اجرا می‌شود، خاطرنشان کرد: برای اراضی غیرمستعد، آبیاری تحت فشار به ازای هر هکتار 3 میلیون و 200 هزار تومان کمک بلاعوض دولتی تعلق می‌گیرد. *مصرف 92 درصد آب در بخش کشاورزی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان نیز با بیان اینکه آب همدان از 212 حلقه چاه تأمین می‌شود، افزود: منبع دیگر تأمین آب همدان از دو رشته چشمه و یک رشته قنات است. سید هادی حسینی‌بیدار با بیان اینکه در کشور ما تغییر اقلیم رخ داده، بیان کرد: بر اساس این تغییر اقلیم تعداد بارندگی زیاد بوده اما حجم بارش کم شده است. وی با بیان اینکه میزان بارندگی نسبت به سال گذشته 47 درصد کاهش یافته، بیان کرد: این میزان بارش نسبت به بلندمدت 35 درصد کاهش یافته است. مدیرعامل آب و فاضلاب همدان با بیان اینکه در اردیبهشت ماه 6 میلی‌متر بارش در همدان رخ داد، افزود: با کاهش روان‌آب‌ها و میزان آب‌های زیرزمینی تنش آبی در همدان رخ داده است. وی با بیان اینکه وضعیت آب در همدان نگران‌کننده است، تصریح کرد: دبی چاه‌ها 16 درصد کاهش یافته و ذخیره سد اکباتان نیز نسبت به سال قبل 20 درصد کاهش یافته است. حسینی‌بیدار با بیان اینکه به دنبال تامین آب از رودخانه خاکو و عباس‌آباد هستیم، بیان کرد: در حال حاضر به‌علت فصل زراعی و استفاده کشاورزان از آب این رودخانه‌ها تنها از آب چاه و سد اکباتان استفاده می‌شود. وی با بیان اینکه 14 درصد هدررفت آب واقعی است، افزود: کشت دوم باید از سوی کشاورزان ممنوع شود، زیرا 92 درصد آب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود. اما در این میان بسیاری از کشاورزان با وجود اینکه از ممنوعیت کشت دوم مطلع هستند، بدون توجه به این بحث، اقدام به این کار می‌کنند که بسیار ناخوشایند است. همچنین با وجود اینکه دولت حمایت‌هایی را از کشاورزان در آبیاری درست دارد، همچنان برخی از کشاورزان بدون توجه به این موضوع اقدام به آبیاری سنتی می‌کنند که این امر موجب هدررفت بسیاری از منابع آبی می‌شود. انتهای پیام/89003/ج20

94/03/31 - 00:05





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن