واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شفافيت مالي كانديداها و صندوقهاي رأي در انتخابات امسال
وزير كشور عنوان كرد در جلسه ستاد انتخابات كشور صندوق نمونهاي كه داراي ويژگي شفافيت است، انتخاب و قرار شد در دست توليد قرار گيرد.
وزير كشور عنوان كرد در جلسه ستاد انتخابات كشور صندوق نمونهاي كه داراي ويژگي شفافيت است، انتخاب و قرار شد در دست توليد قرار گيرد.
به گزارش تسنيم، عبدالرضا رحمانيفضلي در حاشيه پنجمين جلسه ستاد انتخابات كشور در جمع خبرنگاران ضمن گزارشي از اين جلسه، اظهار داشت: بحث اصلي جلسه ديروز درباره الكترونيكي كردن انتخابات بود.
وزير كشور با اشاره به اينكه اين مسئله حداقل به 25 مرحله نياز دارد، گفت: بحث تجهيزات، دستورات، آئيننامهها، نرمافزار، ثبت نام، شمارش و... از جمله مراحلي است كه در الكترونيكي كردن انتخابات بايد به آن توجه كرد و آن را در نظر گرفت. البته تكتك اين مراحل توسط كارشناسان بررسي شده و جلسات متعددي در اين زمينه با كارشناسان شوراي نگهبان برگزار شده است. وي افزود: بنده به همكاران خود اعلام كردم در اين فرآيند بايد همه ملاحظات را در نظر گرفت و بدبينانهترين حالت و سختترين روش را بررسي كرد تا در صورت لزوم تصميمگيري شود.
رحمانيفضلي ادامه داد: بر اين اساس درباره اينكه دستگاههاي مورد نياز را از كجا تأمين كرد و به كدام شركتها سفارش داد و حتي فرآيند بارگذاري و نظارت نيز كه حتماً بايد با شوراي نگهبان هماهنگ شود، بررسي شده است.
وزير كشور با اشاره به بررسي مدارك هويتي براي شركت در انتخابات گفت: در بحث ثبت احوال و كارتهاي هويتي نيز اين بحث مطرح شد تا تضمين صددرصدي در استفاده از برگهها و كارتهاي هويتي براي شركت در انتخابات كه شامل شناسنامه و كارت ملي است مورد توجه قرار گيرد. در اين جلسه همه آسيبهايي را كه در انتخابات قبل وجود داشت بررسي كرديم.
وي يادآور شد: افراد زير 18 سال بههيچوجه نبايد رأي دهند و امكان استفاده دو بار از يك شناسنامه نيز در اين بررسيها ناممكن شد و اين مسئله نيز مورد توجه قرار گرفت كه شركت در انتخابات در سراسر كشور تنها با كارت ملي و شناسنامه امكانپذير است و استفاده از كارتهاي ديگر در صندوقهاي سيار نظير پادگانها، بيمارستانها و ساير صندوقهاي سيار ممنوع شد.
وزير كشور گفت: در اين خصوص تصميمگيريهاي ممكن انجام و قرار شد همه اينها در نرمافزارها لحاظ شود تا از سوءاستفاده از اين مسئله جلوگيري شود.
رحمانيفضلي درباره مسئله شفافيت صندوقهاي رأي افزود: رئيسجمهور در سخنان خود به اين مسئله بهدرستي اشاره كردند كه در اين جلسه صندوق نمونهاي كه داراي ويژگي شفافيت است، انتخاب و قرار شد در دست توليد قرار گيرد. صندوقي براي انتخابات مجلس در نظر گرفته شده است كه داراي در آبي است و براي جلوگيري از شائبهها شفافيت صندوقها مورد توجه قرار گرفت.
وي در پاسخ به سؤالي در خصوص احتمال استاني شدن انتخابات و مسائلي كه از سوي برخي نمايندگان در اين زمينه مطرح ميشود، گفت: ما تابع قانون هستيم. اگر قانون انتخابات جديدي كه مورد تأييد شوراي نگهبان باشد به ما ابلاغ شود آن را اجرا ميكنيم و اعلام كرديم كه حداكثر تا يك ماه ديگر قانوني به ما ابلاغ شود ميتوانيم در اين راستا برنامهريزيهاي خود را انجام دهيم.
وزير كشور درباره شفافيت مالي كانديداها در انتخابات گفت: لايحه جديدي را در اين خصوص آماده كردهايم كه در حال ارسال به دولت است و احتمالاً تا پايان هفته به دولت ارسال ميشود. در اين لايحه پيشبيني كرديم همه منابع مالي مربوط به انتخابات بهصورت نقدي و غيرنقدي شفاف شود. بحث نقدي در يك يا دو حساب تعيين تكليف و بحث غيرنقدي آن نيز در يك دفتر حسابرسي ثبت شود تا دستگاههاي نظارتي بتوانند بهخوبي بر آن نظارت داشته باشند.
رحمانيفضلي درباره استفاده از پاكتها در فرآيند انتخابات گفت: رأي محرمانه است. اگر صندوق بهگونهاي باشد كه در آن اسم كانديداها بهشكلي خوانا ديده شود اين مسئله را بررسي خواهيم كرد.
وي در پاسخ به سؤال ديگري درباره جلوگيري از برگزاري تجمعات انتخاباتي گفت: در حال حاضر هيچ جلسه انتخاباتي نداريم. اگر هم جلسه انتخاباتي بخواهد برگزار شود وزارت كشور از آن جلوگيري ميكند، زيرا خلاف قانون است. وزير كشور گفت: جلسات سخنراني كه از وزارت كشور مجوز گرفته باشند اين وزارتخانه اجرايي شدن آن را صددرصد تضمين ميكند و مشكلي با آن ندارد و جلساتي كه در داخل دانشگاهها يا اماكني مانند مساجد يا حسينيهها برگزار ميشود طبق قانون مجوز آن با وزارت كشور نيست و شوراي نظارت دانشگاهها يا هيئت امناي مساجد درباره آن تصميمگيري ميكند.
وي در پاسخ به سؤال ديگري درباره اعتبارات اعلام شده براي برگزاري انتخاب الكترونيكي گفت: با توجه به مشكلات مالي مصوبهاي كه در دولت در اين زمينه مطرح شد مبلغ 400 ميليارد نيز براي برگزاري انتخابات الكترونيكي در كلانشهرها كه از نظر ما 9 يا 10 كلانشهر است كه بايد درباره تعداد آن با شوراي نگهبان به تصميم مشترك برسيم.
رحمانيفضلي درباره نقش اهداف و خانه احزاب در برگزاري انتخابات گفت: احزاب در انتخابات نقش مهمي دارند و با هدف تعيين شده براي خود در انتخابات شركت ميكنند، اما تأثيرگذاري آنها در انتخابات بستگي به شرايط دارد. اينكه بدنه اجتماعي آن حزب را چقدر قبول داشته باشند و شعارهايي كه مطرح ميكنند چقدر مورد قبول مردم باشد.
وي درباره خانه احزاب خاطرنشان كرد: جلسات خانه احزاب برگزار شده و اميدواريم احزابي كه خود را متولي مديريت افكار عمومي در حوزه سياسي ميدانند و بايد به مردم فرهنگ تحزب و افكار سياسي را آموزش دهند در اجراي اين امر صنفي مهم با دقت بيشتر، سرعت بالاتر و اطمينان لازم شركت كنند و زمينههاي انتخابات خوب و سالم را فراهم كنند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]