واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
![آمريکا](http://www.mojnews.com/iCFileHandler.aspx?FieldName=img_Image&Contract=cms_Contents_I_Images&Size=250&StartupService=Read&BaseRecord=1653305)
۲۵ خرداد ۱۳۹۴ (۹:۳۸ق.ظ)
حمايت: نيرنگ جديد آمريکا در يمن موج -
به گزارش خبرگزاري موج، «نيرنگ جديد آمريکا در يمن» عنوان يادداشت روز روزنامه حمايت است که در آن مي خوانيد؛
مروري بر عملکرد دستگاه ديپلماسي آمريکا نشان مي دهد که وقتي آنان از گروهي چه به صورت مستقيم و يا غيرمستقيم براي مذاکره و گفتگو دعوت مي کنند در حقيقت بدين معناست که به قدرت و نفوذ آن گروه و مجموعه اذعان دارند.
اين در حالي است که آمريکا و متحدين اين کشور در اتحاديه اروپا و نيز در منطقه از جمله ارتجاع عرب، بارها سعي بر اين داشتند که حقايق روشن يمن را کتمان کرده و تصويري غيرواقعي از آن را به جهان نشان دهند. نگاهي بر رسانه هاي اين کشورها، تعريفي جز «کودتاگر»، «تروريست» و افرادي که موجبات بي ثباتي را در يمن باعث شده اند، از جنبش مردمي انصارالله به دست نمي دهد.
در خبرها آمده بود که آمريکا از طريق مسقط از انصار الله درخواست کرده است به ژنو رفته و تحت نظارت سازمان ملل متحد در مذاکرات با هدف يافتن راه حلي براي تهاجم سعودي حضور يابند. دعوت آمريکا از انصارالله با توجه به اين که اين حمله ناجوانمردانه با چراغ سبز ايالات متحده صورت گرفت، اعتراف به ماهيت سياسي و غيرمسلحانه اين گروه در کنار خصوصيت مردمي و محبوب بودن مجاهدين يمني دارد که اعتراف بسيار بزرگي است.
از آنجا که سابقه سياست خارجي آمريکا هيچ گاه با صداقت و راستي همراه نبوده است، اين ابتکار ديپماتيک آنان نيز خالي از خدعه و نيرنگ نيست. گفته شده است که عربستان با هزينه کردن دلارهاي نفتي سعي در منحرف کردن دستور جلسه نشست ژنو برآمده و تلاش مي کند که موضوع تهاجم و کشتار مردم مطرح نگردد و در صدد است که موضوع جلسه به اجراي قطعنامه سازمان در مورد يمن اختصاص يابد.
از سازمان ملل به عنوان نهادي بين المللي انتظار نمي رود که خواسته مقامات رياض را برآورده کند زيرا چنين امري به معناي اجراي مقاصد عربستان است.
اکنون بيش از 80 روز از جنگ يمن مي گذرد و سازمان ملل بايد مانند هر تهاجم ديگري، توقف حمله، تعيين متجاوز و کمک رساني را در دستور کار خود قرار دهد. قطعنامه صادر شده سازمان ملل -که عربستان خواستار گنجاندن آن به عنوان دستور نشست ژنو است- در شرايطي پيش از وخيم شدن اوضاع فعلي و همسو با مقاصد و اهداف ارتجاع عرب صادر گرديده است.
برخي خوش باوران با مشاهده رويکرد اخير آمريکا مبني بر دعوت انصارالله براي شرکت در اجلاس ژنو، تصور مي کنند ايالات متحده از موضع خصمانه عربستان عليه يمن کناره گرفته و سياست خود را بر پايه توجه و حمايت از نيروهاي مردمي تعريف نموده است. در حالي که در خوش بينانه ترين حالت، هدف واشنگتن بازکردن پاي انصارالله به ميز مذاکرات و پيوند دادن اين گروه به گروه هاي غيرانقلابي ديگر است؛ زيرا علاوه بر انصارالله، گروه هاي ديگر نيز به اين نشست دعوت دارند. دانستن اين موضوع که انصارالله پيش از آغاز جنگ و بدون مداخله خارجي، گفتگو هايي را با گروه هاي ديگر ترتيب داده بود کمک مي کند تا اين سياست جديد آمريکا بيشتر رنگ ببازد؛ به خصوص اينکه اين حمله، مذاکرات بين گروه هاي يمني حول محور برپايي نظام سياسي جديد را متوقف نمود.
دخالت سازمان ملل در امور داخلي يمن و صدور قطعنامه در حالي که گروه هاي اين کشور سعي در حل و فصل مشکلات بين خود بودند، قابل پذيرش نيست. اساساً هيچ کس از سازمان ملل و شوراي امنيت نمي پذيرد که در ساختار سياسي يک کشور دخالت کرده و از رييس جمهوري که نه مشروعيت قانوني دارد و نه مقبوليت عمومي، دفاع کند.
سياست آمريکا و ارتجاع عرب در يمن، حمايت و دفاع از گروه هاي تروريستي و شبه داعش در يمن بوده است و هم مرز دانستن اقدامات گروه هاي سياسي يمن که مقبوليت عمومي و مردمي دارند با تحرکات بي ثبات کننده و خشونت بار گروه هاي تکفيري، ديدگاهي اشتباه و ناصواب است.
آمريکا، حامي هميشگي رژيم صهونيستي که دفاع از اين رژيم بدنام، همواره يکي از محورهاي اصلي سياست خارجي ايالات متحده بوده است، اکنون بازيگردان و ميدان دار جلاسي با رويکرد صلح گرديده است. از سوي ديگر، انصارالله به گرايش ها و سياست هاي ضدّ صهيونيستي متّصف است و اگر نظامي سياسي با حضور قاطع انصارالله در يمن تشکيل شود، قطعاً مخالفت و دشمني با رژيم کودک کش، در صدر سياست هاي خارجي دولت يمن قرار خواهد داشت.
سوالي که بايد دستگاه ديپلماسي آمريکا به آن پاسخ دهد اين است که آيا اين کشور با حمايت از حضور انصارالله در نشست ژنو، قصد پاسداري از ارزش هاي اين گروه را دارد؟ قطعاً پاسخ منفي است.
بنابراين آمريکا که از دست يابي به هدف خود از طريق نظامي و با بازيگري ناشيانه عربستان براي برچيدن بساط انصارالله ناکام مانده است، نقشه مزوّرانه ديگري را مهندسي نموده تا با ماسک ديپلماسي، به نيابت از حاکمان نادان سعودي، دست اين جنبش مردمي را از اين سرزمين کوتاه کند.
رفتار سياستمداران آمريکا در وقايع منطقه اي و جهاني هميشه رنگي از تهاجم، زورگويي و استفاده از قدرت نظامي براي حل و فصل نهايي به خود گرفته بود و سياست هاي آنان را تا پيش از تحولات يمن، مي توان يک سويه و بر مبناي استفاده از قدرت سخت توصيف کرد.
اما مقاومت جنبش محبوب انصارالله در برابر اين تهاجم وحشيانه که به زنان و کودکان و نوزادان نيز رحم نکرده است، چاقوي سياست زورمدارانه آنان را کند کرد و مشي آنان را از فشار و زور به حيله و نيرنگ، تغيير داد. در واقع دعوت آمريکا از انصارالله براي شرکت در اجلاس ژنو را بايد ناشي از «ضعف و انفعال» و از روي سرخوردگي دانست که چاره اي به جز اتخاذ آن نداشته اند. تغيير رويکرد آمريکا و ارتجاع از سياست يکسويه زور و تحميل به سمت ديپلماسي دو سويه نيرنگ و تزوير، حقيقت جبهه مقاومت در منطقه که منادي آن انقلاب اسلامي و آموزه هاي امام(ره) و مقام معظم رهبري است را بار ديگر به اثبات رساند و نشان داد که راهي جز ايستادگي و مقاومت در برابر تفکرات تکفيري و استکباري متصور نيست.
نويسنده: سيدجعفر قنادباشي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]