واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: بررسی عملکرد دوساله دولت
نائب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری طرفداران افراطی و منتقدان افراطی را باعث آسیب دولت ها می داند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، در برنامه «تیتر امشب» با دعوت از نائب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری و دبیر کل حزب وحدت و همکاری ملی عملکرد دو ساله دولت تدبیر و امید بررسی شد.
در ابتدای این مناظره تلویزیونی، «محمدرضا راه چمنی»، دبیر کل حزب وحدت و همکاری ملی، عملکرد دوساله دولت را مثبت ارزیابی و به موفقیت های دولت در عرصه اقتصادی اشاره کرد و گفت: مهار و کاهش نرخ تورم از دستاوردهای دولت تدبیر و امید بوده، به طوری که نرخ تورم سال 92 به 15/5 درصد کنونی کاهش یافته است.
راه چمنی ثبات بازارهای اقتصادی را یادآورد شد و افزود: ثبات نسبی در بازار سکه و ارز از اقدامات مناسب دولت بوده است، چرا که دلار 4500 تومانی دولت قبلی اکنون در حد سه هزار تومان ثابت شده و همین ثبات بازار باعث تشویق سرمایه گذاران به سرمایه گذاری است.
وی همچنین کاهش اتکای دولت به درآمدهای نفتی را از دیگر دستاوردهای اقتصادی دولت دانست و تصریح کرد: در دولت گذشته بیش از 50 درصد بودجه کشور متکی به درآمدهای نفتی بود در حالی که اکنون و با شرایط تحریمی و کاهش شدید قیمت نفت، حدود 25 درصد اتکای بودجه به درآمدهای نفتی است. ضمن اینکه با وجود کاهش شدید درآمدهای کشور طرح های عمرانی همچنان اجرا می شود.
دبیر کل حزب وحدت و همکاری ملی فضای سیاسی کنونی کشور را بانشاط توصیف کرد و گفت: هم اکنون میان سران سه قوه و همه گروه های سیاسی وفاق و همدلی وجود دارد و هر چند دولت حزبی نیست، اما تمایل دارد از احزاب حمایت و آنها را تقویت کند و در اداره کشور مشارکت شان دهد.
در ادامه بحث، «محسن کوهکن»، نائب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری، ارزیابی عملکرد دولت را مبتنی بر یک مبنا دانست و گفت: برای ارزیابی صحیح عملکرد دولت باید نتیجه کار دولت را با اسناد بالادستی نظام همچون «سند چشم انداز بیست ساله» و «قانون برنامه پنج ساله» محک زد تا دریابیم حرکت دولت به چه سمتی است.
کوهکن افزود: همه دولت ها از دو ناحیه آسیب دیده اند؛ یکی «طرفداران افراطی» و دیگر «منتقدان افراطی» که این افراد افراطی با نگاه صفر و یکی خود به مسائل، راه را بر دولتمردان می بندند.
نائب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری با تاکید بر اینکه در کشور ما رکود، اقتصاد را کنترل می کند نه برنامه ریزی های اقتصادی دولت افزود: دولت تدبیر و امید در ابتدای کار خود تئوری های اقتصادی ارزشمندی را مطرح کرد و مایه خوشحالی جامعه شد، اما در مسیر اجرای همان تئوری ها دچار محافظه کاری شد.
این نماینده پیشین مجلس در تشریح گفته هایش تاکید کرد: دولت در ماه های نخست، درباره طرح های ناتمام عمرانی اعلام کرد اعتبارات را به طرح هایی اختصاص خواهد داد که 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارند تا زودتر به بهره برداری برسند و بقیه طرح های عمرانی را نیز به مردم واگذار خواهد کرد، اما در عمل این اتفاق نیفتاد.
کوهکن همچنین با تائید آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار ایران مبنی بر کاهش نرخ تورم گفت: من نیز این آمارها را قبول دارم اما معتقدم کاهش نرخ تورم برای مردم ملموس نیست و مردم همچنان از گرانی گلایه مندند.
راه چمنی در پاسخ به این موضوع گفت: گرانی وجود دارد، اما باید پذیرفت فقط 22 ماه از آغاز کار دولت گذشته و دولت با مشکلاتی همچون کاهش شدید درآمدهای نفتی و تحریم های ظالمانه دست به گریبان است.
کوهکن گفت: مسئولان تا زمانی که مسئول نیستند و در جایگاه انتقاد هستند، 80 تا 90 درصد مشکلات را «مدیریتی» می دانند اما وقتی خودشان مدیر می شوند، نقش مشکلات مدیریتی را 10 تا 20 درصد اعلام می کنند و سهم مشکلات خارجی را بیشتر می دانند.
وی با تاکید بر اینکه سهم و اثرگذاری تحریم ها بر اقتصاد کشور «بادکنکی» و «خیلی بالا» اعلام می شود، گفت: اقتصاد مقاومتی برای زمان تحریم و حتی تشدید تحریم ها تعریف شده است. حل گره های اقتصادی به تحریم ربطی ندارد چرا که پیش از انجام هر کاری باید نگاه و تئوری هایمان مبتنی بر اقتصاد مقاومتی باشد.
راه چمنی نیز باور دولت به اقتصاد مقاومتی را یادآور شد و در عین حال گفت: من نیز معتقدم در دولت کارهایی صورت می گیرد که با «اقتصاد مقاومتی» همخوانی ندارد به عنوان مثال یکی از سیاست های نادرست دولت واردات بی رویه محصولات کشاورزی است که این سیاست در مسیر اقتصاد مقاومتی نیست.
دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۰:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]