واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: نماینده مجلس: سخنان احمدیمقدم انتحاری بود، هجمه زیادی علیه او وجود دارد
سردار اسماعیل احمدیمقدم، فرمانده نیروی انتظامی که اسفند ماه سال گذشته با نامه رهبری از سمت خود برکنار شد هفته گذشته با حضور در برنامه تلویزیونی «امشب» خبر از تخلفات مالی قابل توجه در صندوق تعاون ناجا داد. او در اظهاراتی بی سابقه تاکید کرد که در دو سال پایانی دوران تصدی اش بر نیروی انتظامی متوجه این تخلفات شده و به موسسات متخلف زیر مجموعه صندوق تعاون ناجا در این خصوص تذکر داده که در صورت بازپرداخت تخلفات، این تخلفات به صورت حقوقی پیگیری نخواهد شد.
آفتاب : سرویس سیاسی- این اظهارات را میتوان نشانی از گسترش فساد دانست که میتوان آن را از سوی نهادهای نظارتی مورد بررسی قرار داد. بر همین اساس خبرنگار آفتاب با احمد بخشایش اردستانی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفتوگو کرده و نحوه رسیدگی به این مسئله را جویا شده است.
آیا کمیسیون امنیت ملی در نظر ندارد که پروندهای برای رسیدگی به تخلفات اعلامی از سوی فرمانده سابق نیروی انتظامی در صندوق تعاون ناجا تشکیل دهد؟
به نظر من باید پروندهای در این رابطه تشکیل شود و از معاونین و روسای ناجا دعوت شود تا برای ارائه توضیح به کمیسیون امنیت ملی بیاند.
چرا احمدیمقدم چنین اظهاراتی را در صداوسیما مطرح کرده است؟
این اظهارات به صورت انتحاری مطرح شد و واکنشی بود چون هجمه بسیاری علیه احمدیمقدم وجود داشت؛ من شنیدهام که اقای احمدیمقدم سه یا چهار ماه به پایان دوره خدمتشان مانده بود که اشتری به عنوان فرمانده نیروی انتظامی انتخاب شد. رهبری به صورت معمول در نامههایشان از افراد به خاطر خدماتشان تشکر میکردند از اما این بار در نامه خبری از تشکر نبود و این نشان میداد که رهبری دلخور هستند. حضور احمدیقدم در این برنامه تلوزیونی پاسخ به شایعاتی بود که در مورد او و فرزندش مطرح شده بود.
بیان این اظهارات نشان از گسترش تخلفات مالی، چگونه باید با گسترش فساد سازمان یافته مقابله کرد؟
متاسفانه قانون در کشور اجرا نمیشود؛ وقتی در کشور برخورد با فساد اقتصادی وجود ندارد، آرام آرام قانون دور زده میشود؛ وقتی قانون دور زده شد خیلی از افراد در قسمتهای مختلف کشور در بخشهای سیاسی و نظامی قضایی قانون را دور خواهند زد اما اگر از ابتدا برخورد قاطع صورت بگیرد، همه در برابر قانون تسلیم باشند و قوه قضائیه به پروندههای فساد اقتصادی شدید و سریع رسیدگی کند، این وقایع روی نخواهد داد. اگر قانون رعایت میشد و هرکسی جای خودش بود خیلی از مسائل حل میشود. در کشور ما معمولا بیقانونی، دور زدن قانون و ندانمکاری وجود دارد و یک فرد میتواند چند شغل داشته باشد اینها باعث میشود فساد شکل بگیرد.
به وجود آمدن این فضا چه تاثیری در افکار عمومی دارد؟
خدا نکند کشور در معرض این توهم قرار بگیرد که مردم فکر کنند مسوولان دچار مشکل هستند در این صورت اعتماد اجتماعی از بین میرود، وقتی اعتماد اجتماعی از بین برود، سرمایه اجتماعی از بین میرود، وقتی سرمایه اجتماعی از بین میرود سرمایه نظام از بین میرود. من از رسانه درخواست میکنم که برای مقابله با فساد دست به کار شوند وقتی ما از دستگاهها و نهادهای مختلف ناامید میشویم باید چشم امیدمان به رسانهها باشد. قوه قضائیه باید شدید، صریح و سریع برخورد کند، وقتی اینطور نباشد، رسانهها باید وارد شوند. به عنوان مثال در غرب خط قرمز «فرار از پرداخت مالیات» است. معمولا رسانهها به افشای فرار مالیاتی اقدام میکنند. آبروی افراد را بهخاطر فساد میبرند تا کسی به دنبال فساد نرود.
به نظر شما در ده سال گذشته اقدامات دولت دولت احمدینژاد زمینه برای تعمیق فساد را فراهم نکرده است؟
نه نمیتوانیم این را بگوییم. به دولت ربطی ندارد. دولت هاشمی که بدتر بود. دولت اقای خاتمی بدتر از آن. این مشکل سیستم است همه دولتها باید خود را اصلاح کنند هر دولتی بیقانونتر باشد میتوانید بگویید فساد در آن بیشتر است.
اما پروندههای بزرگ فساد اقتصادی در دولت نهم و دهم اتفاق افتاده است...
در دولت احمدینژاد که ما نمیدانستیم فساد اتفاق افتاده است. معمولا در دولتهای بعدی فسادها افشا میشود. مثلا فساد دولت فعلی در دولتهای بعدی خود را نشان خواهد داد. ما در دوره هاشمی و خاتمی کمتر به مسئله فساد توجه داشتیم چون فضای کشور باز نبود.
در دولت آقای خاتمی که فضای رسانهها تغییر کرد و حتی پروندههای جنجالی مانند قتلهای زنجیرهای مورد پیگیری قرار میگرفت..
فضای مطبوعات بازتر بود که در دولت احمدینژاد کمی بستهتر شد احمدینژاد گستره کاری که آغاز کرد وسیع بود لذا فسادها افزایش یافت. نمیخواهم دفاع کنم و نگاهم به آینده است وگرنه من مدافع هیچ دولتی نیستم.
آیا دستگیری مقامات ارشد کابینه دولت قبل خود نشان از فزونی گسترش سازمانی فساد در دولت نهم دهم ندارد؟
بله این هم بود؛ نمیگویم نبوده است. آقای رحیمی اعلام کرد که من از طریق آقای باهنر به 170نماینده بودجه دادم تا در انتخابات شرکت کنند اما آقای باهنر با سکوت این مسئله را برگزار کرد. خب ایشان باید در مورد چگونگی هزینه این میزان از پول توضیح دهد. رحیمی میگوید این مقدار پول دادم و باهنر سکوت میکند چرا سکوت میکند؟ چون حساسیت نسبت به این مسئله وجود ندارد. شما چرا فقط به آقای احمدینژاد توجه میکنید چون الان کسی نیست از اقای احمدینژاد دفاع کند. باید وضع موجود را ارزیابی کنیم. احمدینژاد با توجه به وسعت کاری که شروع کرد فساد بیشتری در کابینه دارد. سیستم باید اصلاح شود چه کسی باید اصلاح کند؟ چشمان نظام. چشمان نظام چه کسانی هستند؟ ناظران. ناظران چه کسانی هستند؟ وزارت اطلاعات، دادگستری، قوه قضائیه و بالاتر از آنها رسانهها.
پروندههای فساد در دولت قبلی و ورود قوه قضائیه به این پروندهها نشان میدهد که دولت مهرورز فاسدترین دولت پس از انقلاب بوده است در غیر صورت دولت فعلی چه هدفی از افشای این پروندهها دارد؟
بخشی از دولت فعلی بیعلاقه نیست که دولت قبلی را کاملا مفسد نشان دهد و در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی دو قطبی احمدینژاد و روحانی ایجاد کند لذا دولت فعلی اتاق فکری دارد که دائما فسادها را افشا میکند و این به نفع جامعه است. قوه قفضائیه باید چشم تیزبین داشته باشد. مبارزه با مردم عادی که مهم نیست مبارزه با آنها که رانت و قدرت دارند، آنها که در موقعیت مذهبی قرار میگیرند و در استانها اعمال نفوذ دارند، مهم است. برای مبازره با فساد باید از بالا شروع کرد. افرادی که در قدرت دست دارند بیشتر در معرض فساد قرار دارند.
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]