تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):باعلما همنشینی کن تا سعادتمند شوی
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844381625




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‌دهد سود خرمای ایرانی به جیب کشورهای حوزه خلیج فارس/ تلاش برای برندسازی خرمای سیستان و بلوچستان


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‌دهد
سود خرمای ایرانی به جیب کشورهای حوزه خلیج فارس/ تلاش برای برندسازی خرمای سیستان و بلوچستان
قسمت عمده خرمای کشور به صورت فله‌ای به ممالک حوزه جنوب خلیج فارس و بعضی کشورهای همسایه منتقل و پس از بسته‌بندی به نام همان کشورها به اقصی نقاط جهان صادر می‌شود که این امر عملاً ارزش افزوده‌ای را که باید نصیب باغداران و صنعتگران ایرانی شود، به جیب بازرگانان خارجی سرازیر می‌کند.

خبرگزاری فارس: سود خرمای ایرانی به جیب کشورهای حوزه خلیج فارس/ تلاش برای برندسازی خرمای سیستان و بلوچستان



به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان، استان سیستان و بلوچستان از نظر سطح زیر کشت خرما رتبه نخست و در زمینه تولید محصول خرما رتبه دوم کشور را دارد و جمعیت زیادی در بخش کشاورزی، صنعت، خدمات و غیره در این زمینه مشغول به کار و فعالیت هستند. خرما در سیستان و بلوچستان نه تنها یک محصول استراتژیک است، بلکه یک محصول مطلق است که بر این اساس در زمینه صنعتی‌سازی و تجاری سازی این محصول تلاش‌های زیادی در حال انجام است تا بتوان از این محصول و توسعه آن برای این استان بهره کافی را ببرد. نبود یک نام و نشان مشخص و یک هویت مناسب برای محصول خرما در سیستان و بلوچستان که قابلیت شناسایی جهانی و بین‌المللی داشته باشد یکی از مشکلاتی است که مسئولان ملی و استانی را گردهم آورده تا اقدامات و برنامه‌های لازم را برای برندسازی خرمای سیستان و بلوچستان که یکی از بهترین خرماهای کشور است، تدوین کنند.

  * نداشتن برند تجاری ارزش خرمای سیستان و بلوچستان را پایین آورده است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در این زمینه اظهار کرد: در سیستان و بلوچستان 70 رقم خرما تولید می‌شود که عمده آنها رقم ربی و مضافتی بوده که بیشترین سطح زیرکشت را به خود اختصاص داده است. نادر میرشکار با بیان اینکه ثبت جغرافیایی این محصول را در دستور کار قرار داده‌ایم تا این محصول به نام خرمای بلوچستان ابتدا ثبت شده و به یک برند تجاری نیز تبدیل شود، گفت: زمانی می‌توانیم محصول خرما را به ارز آوری برسانیم که برندسازی کنیم زیرا ارزش افزوده هر محصول به برند آن است. این مسئول ادامه داد: 50 درصد نخلستان‌های بلوچستان را سراوان، بزمان، ایرانشهر و لاشار تشکیل می‌دهند که تلاش می‌کنیم خرمای هر منطقه را به نام خود آن منطقه برند سازی کنیم. میرشکار افزود: بر اساس آمار سال گذشته سطح زیرکشت نخیلات استان حدود 54 هزار و 32 هکتار است، همچنین تولید خرما در استان 218 هزار و 298 تن است و حدود 98 درصد از خرمای تولیدی کشور در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، فارس، خوزستان و دو درصد آن در سایر مناطق کشور تولید می‌شود.

  * کشورهای حوزه خلیج فارس خرمای سیستان و بلوچستان را به نام خود ثبت می‌کنند معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان نیز در این زمینه اظهار کرد: در سیستان و بلوچستان در حال حاضر بیش از 45 واحد صنعتی در زمینه خرما در حال فعالیت هستند که از این تعداد 39 واحد سردخانه 100 تا 5 هزار تنی به ظرفیت کل 51 هزار و 850 تن و 13 واحد بسته‌بندی 400 تا 8 هزار تنی با ظرفیت کل 36 هزار و 750 تن و دو واحد فرآوری شیره و شکلات خرما با ظرفیت کل 10 هزار و 200 تن فعالیت دارند. غلامعلی گنجعلی گفت: به دلیل نبود سرمایه‌گذاری مناسب و مشارکت کمرنگ بخش خصوصی، استان‌هایی با رتبه پنجم و ششم تولید خرما از لحاظ بسته‌بندی و فرآوری وضعیت مناسب‌تری در مقایسه با سیستان و بلوچستان دارند، همچنین قیمت خرمای آنها بیشتر از قیمت خرمای سیستان و بلوچستان است. وی ادامه داد: قسمت عمده خرمای کشور به صورت فله‌ای به ممالک حوزه جنوب خلیج فارس و بعضی کشورهای همسایه منتقل و پس از بسته‌بندی به نام همان کشورها به اقصی نقاط جهان صادر می‌شود که این امر عملاً ارزش افزوده‌ای را که باید نصیب باغداران و صنعتگران ایرانی شود، به جیب بازرگانان خارجی سرازیر می‌کند. وی گفت: ایران پس از کشور مصر دومین کشور تولیدکننده خرما در جهان است، اما متأسفانه با وجود این وضعیت، هفتمین کشور صادرکننده خرما در دنیا به حساب می‌آییم، پاکستان، کشورهای حوزه جنوب خلیج فارس، هنر و ترکیه، کانادا و انگلستان، اندونزی، چین، استرالیا، سوئد و اکراین و غیره از جمله کشورهایی هستند که خرمای ایران به آنها صادر می‌شود. گنجعلی ادامه داد: پیشنهاد می‌شود برای جلوگیری از خرید فله‌ای خرما توسط تجار کشورهای خارجی و کسب سود و منافع و نیز به منظور کمک به فعالان این عرصه، گمرکات و بازارچه‌های استان از ترخیص خرمای خام فاقد گواهی استاندارد جلوگیری کند. معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان افزود: احداث سردخانه اختصاصی در کنار باغات بزرگ خرما در همه شهرهای خرما خیز استان به منظور کاهش ضایعات و صرفه‌جویی در هزینه‌های جاری، ابلاغ زود هنگام تسهیلات از سوی بانک مرکزی به بانک‌های عامل و پایین آوردن نرخ سود تسهیلات، برگزاری کلاس‌های منظم برای افراد جدیدالورود و تجار فعال خرما از دیگر پیشنهاداتی است که انتظار داریم برای توسعه تولید خرما و حمایت از این محصول در سیستان و بلوچستان اجرایی شود.

  * اقدامات لازم برای برندسازی خرمای ایران آغاز شده است مدیرکل دفتر حمایت از مالکیت صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این زمینه اظهار کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت بر حسب وظیفه در حوزه تجارت که تصمیم دارد محصولات منحصربفرد ایران را که امتیاز صادرات دارند و یکی از آنها خرما است، را در سازمان جهانی مالکیت فکری ثبت کند. محمود میرصالحی افزود: وظیفه این سازمان جهانی مالکیت فکری ثبت جهانی کالاهای کشورهای مختلف است که ثبت جهانی کالاهای ایرانی از سال 90 به صورت جدی آغاز شد. وی با بیان اینکه اقدامات لازم برای ثبت جهانی کردن خرمای ایران در دستور کار قرار دارد، گفت: حفظ شهرت و جایگاه محصولات داخلی، افزایش درآمد و بهره‌وری بیشتر برای کشاورزان از جمله مزایای ثبت جهانی محصول خرما است. محمود میرصالحی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، فارس، اهواز و خوزستان از جمله استان‌هایی هستند که بیشتر تولیدات خرما را در کشور دارند، ادامه داد: باید برای محصول خرمای هر منطقه از کشور برندسازی کرده و ابتدا مقدمات ثبت داخلی آن را انجام و سپس آن را در فهرست محصولات جهانی ثبت کنیم.

  * ارزآوری خرمای ربی برای سیستان و بلوچستان
مدیرکل دفتر توسعه صادرات کالا سازمان توسعه تجارت ایران نیز در این زمینه اظهار کرد: کالاهایی که از حوزه تولید برای صادرات می‌آید باید مشخصات داشته باشد که در مورد خرما باید به مدیریت تولید بیشتر توجه کنیم و بر برداشت محصول نیز نظارت بیشتر داشته باشیم به گونه‌ای که با کمترین دست‌خوردگی و آلودگی کار برداشت صورت بگیرد. محمود بازاری با بیان اینکه باید از نظر کمی و کیفی شاخصه‌های مورد نظر خریدار خارجی را فراهم کنیم، گفت: رقم ربی خرما در سیستان و بلوچستان یکی از محصولاتی است که می‌تواند ارزآوری خوبی برای این استان داشته باشد، باید برای توسعه سطح زیرکشت این نوع از خرما بیشتر تلاش کنیم. وی با بیان اینکه در تمام مراحل تولید اگر معیارها و شاخصه‌های بازار فروش را رعایت نکنیم به ویژه در بخش کشاورزی با مشکل مواجه می‌شویم، افزود: فروش محوری در حوزه تولید خرما بسیار مهم است. این مسئول ادامه داد: باید برای خرمای سیستان و بلوچستان به ویژه رقم ربی که مورد پسند بازار خارجی است، سند چشم‌انداز داشته باشیم و مشخصی کنیم که در 10 سال آینده باید از نظر صادرات این رقم خرما باید به کجا برسیم و چه کارهایی باید انجام دهیم. مدیرکل دفتر توسعه صادرات کالا سازمان توسعه تجارت ایران اضافه کرد: کارگروه صادرات استان می‌تواند این موضوع را مورد توجه و بحث و بررسی قرار دهد تا چشم‌انداز مناسب این محصول تهیه شود. بر اساس این گزارش، از جمله موانع صادرات خرما در سیستان و بلوچستان می‌توان به ضایعات خرما در مرحله برداشت، تبلیغات ضعیف، بسته‌بندی نامناسب، چینش خرما به شکل سنتی، نبود بهداشت در برداشت و بسته‌بندی، فرآوری نامرغوب، عرضه نامطلوب در بازار، نبود امکانات مکانیزه، عرضه به صورت فله‌ای و غیره اشاره کرد. از آنجایی که به دلیل کیفیت بالا، خرمای استان می‌تواند نقش مهمی در بازارهای داخلی و بین‌المللی داشته باشد، ضروری است ضمن آشنا شدن تولید کنندگان خرما با روش‌های تولید، برداشت و بسته‌بندی خرما به شکل مدرن، از حمایت‌های تسهیلاتی دولت برای تقویت بنیه مالی خود نیز برخوردار شوند. انتهای پیام/3139/ت40

94/03/23 - 14:44





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن