واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مدير مرکز بين المللي اقدام: کنگره آمريکا از جنبش تحريم اسرائيل هراسان است
سناتور راب پورتمن، از ایالت اوهایو هنگام تصویب این قانون در نشست کمیته مالی گفت: متاسفانه برخی شرکای اروپائی ما مانند سوئد و دانمارک، بعد از جنگ غزه، اسرائیل را بایکوت بانکی کرده اند. ما باید ضمن پایان چنین وضعی، حمایت قاطع خود را از اسرائیل به ویژه در امور تجاری و اقتصادی نشان دهیم.
کد خبر: ۵۰۸۳۲۵
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۵ - 12 June 2015
مدیر مرکز بین المللی اقدام، مستقر در نیویورک، مصوبه اخیر کمیته مالی سنای آمریکا علیه هرگونه تحریم رژیم صهیونیستی را نشانه ترس حاکمان کنونی واشنگتن از قدرت جنبش تحریم اسرائیل دانست.
سارا فلاندرز در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در نیویورک افزود: جنبش تحریم اسرائیل، جنبش قدرتمندی است و آمریکا تلاش دارد آن را متوقف کند چون در ده سال اخیر، این حرکت به جنبشی جهانی تبدیل شده است.
وی مصوبه اخیر کمیته مالی سنای آمریکا را نشانه دو رویی محض کنگره این کشور دانست و گفت: چگونه است که کنگره می تواند به تحریم کشورهای جهان مانند سوریه، ایران، ونزوئلا، کوبا، روسیه و یمن، یکی پس از دیگری رای دهد ولی همزمان به اقدامات جنبش منع سرمایه گذاری و تحریم رژیم تبعیض نژادی اسرائیل اعتراض می کند؟
سازمان دهنده ائتلاف اتحاد ملی ضد جنگ در آمریکا گفت: کمپین انزوا، منع سرمایه گذاری و تحریم اسرائیل ،جنبشی قوی است که با این قبیل قوانین کنگره متوقف نمی شود.
وی با اشاره به مردمی بودن جنبش جهانی تحریم اسرائیل گفت: این خود نشانه انزوای کامل و رو به افزایش اسرائیل است.
وی افزود: این جنبش نه تنها جهانیان را به سرمایه گذاری نکردن در رژیم تبعیض نژادی اسرائیل فرا می خواند، بلکه سازمان های فرهنگی، ورزشی، گروه های سرگرمی، آموزشی، دانشگاه ها، بورس های سهام و اوراق بهادار و حتی بازنشستگان، عضو این جنبش مردمی هستند که پایان پشتیبانی از رژیم تبعیض نژادی اسرائیل را خواستارند.
سارا فلاندرز گستره دامنه این جنبش را نشانه قدرت آن خواند که از سطوح پایین جوامع پدید آمده است تا دولت ها را وادار به قطع ارتباط با اسرائیل کند.
وی به بیش از شصت سال پشتیبانی مالی و تخصیص میلیاردها دلار تجهیزات، تجارت و روش های مختلف اعتبار برای اسرائیل از سوی کشورهای غربی اشاره کرد و گفت: امروز سراسر جهان، پایان این پشتیبانی از اسرائیل و در عوض به رسمیت شناختن حقوق فلسطینی ها به ویژه حق بازگشت و پایان حملات اسرائیل را خواستارند.
مدیر مرکز بین المللی اقدام درباره ریشه های حمایت بی قید و شرط اعضای کنگره آمریکا از رژیم صهیونیستی نیز گفت: هر شهروند آمریکا برای عضویت در کنگره، باید از سوی وال استریت و شرکت های بزرگ و قدرتمند آمریکا پشتیبانی شود و آنها نیز متعهد به پشتیبانی از اسرائیل هستند.
وی به نقش اسرائیل در خاورمیانه و تاثیر حملات این رژیم به مردم فلسطین و دیگر ملت های منطقه اشاره کرد و گفت: اسرائیل برای شرکت های بزرگ قدرتمند آمریکایی بسیار مهم است بنابراین طبیعی است که آنها باید اطمینان حاصل کنند که هیچکس برای عضویت در کنگره انتخاب نمی شود مگر اینکه از اسرائیل و مسائل اساسی شرکت های بزرگ قدرتمند آمریکایی پشتیبانی و حمایت کند.
سارا فلاندرز در پایان گفت: در موضوعاتی که به مسائل اساسی شرکت های بزرگ و قدرتمند، کنگره و یا هر سمت دولتی آمریکا مربوط است، دموکراسی هیچ جائی ندارد و مجاز نیست.
گفتنی است کمیته مالی سنای آمریکا به تازگی قانون جدیدی را برای مقابله با هرگونه تحریم رژیم صهیونیستی تصویب کرد.
این اقدام با هدف فشار بر اروپائی ها در مذاکرات توافق تجاری آمریکا و این اتحادیه صورت می گیرد. بر اساس این مصوبه، هرگونه صدور مجوز مذاکرات دولت آمریکا برای تجارت و سرمایه گذاری در آنسوی آتلانتیک، مشروط به لغو همه اقدامات تحریمی اتحادیه اروپا ضد اسرائیل به عنوان پیش شرط مذاکرات خواهد بود.
چند کشور اروپائی به ویژه در یکسالی که از جنگ رمضان غزه می گذرد، موج تحریم ها ضد موسسات اسرائیلی را شدت بخشیده اند.
سناتور راب پورتمن، از ایالت اوهایو هنگام تصویب این قانون در نشست کمیته مالی گفت: متاسفانه برخی شرکای اروپائی ما مانند سوئد و دانمارک، بعد از جنگ غزه، اسرائیل را بایکوت بانکی کرده اند. ما باید ضمن پایان چنین وضعی، حمایت قاطع خود را از اسرائیل به ویژه در امور تجاری و اقتصادی نشان دهیم.
به موجب این قانون، هر شرکتی که بخواهد سهامش در آمریکا عرضه شود، باید اعتراف کند که در گذشته اسرائیل را تحریم نکرده و در آینده نیز تحریم نخواهد کرد.
لابی اسرائیلی آیپک، پیش از این تبلیغات و فشار زیادی برای تصویب این قانون به راه انداخته بود.
بندی دیگری از این قانون، اقامه دعوای حقوقی ضد تحریم کنندگان اسرائیل و حتی تبلیغ کنندگان برای تحریم اسرائیل را مجاز می داند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]