واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: حملات انتحاري امنيت بغداد را کاهش داده است
جاسم عبود دیگر شهروند ساکن اعظمیه نیز می گوید رانندگی در بغداد دیگر امن نیست متاسفانه پس از 2003 بغداد به دو بخش سنی و شیعه تقسیم شد و در هیچیک از بخشهای این شهر شیعیان و سنی ها در کنار هم زندگی نمی کنند.
کد خبر: ۵۰۸۳۲۶
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۷ - 12 June 2015
الجزیره ادعا کرد حملات انتحاری به شیوه خودروهای بمبگذاری شده امنیت بغداد را به شدت کاهش داده است.
به گزارش الجزیره انگلیسی عمران خان خبرنگار این شبکه گفت شیعیان و سنی های عراق سالهای سال است در بغداد پایتخت عراق در کنار یکدیگر زندگی کرده اند با این حال زندگی در بغداد به شدت خطرناک شده است. بسیاری از مردم عراق به علت ایدئولوژی ضد شیعی داعش و حملات پرشمار خودروهای بمبگذاری شده در ترس زندگی می کنند.
عمران خان خبرنگار الجزیره انگلیسی گفت در شهرک صدر بغداد شیعیان زیادی در آن سکونت دارند. این محله همواره شیعه نشین بوده است با این حال ساکنان این شهرک نیز اکنون برای ادامه زندگی در این منطقه با ترس روبرو هستند.
زهرا عباس از ساکنان شهر صدر می گوید زندگی در بغداد تبدیل به کابوس شده است. هر کجا بروید انفجار خودروهای بمبگذاری شده و حملات انتحاری را مشاهده می کنید. شرایط امنیتی واقعا غیرقابل پیش بینی است و بهتر است که رفت و آمدهای خود را محدود کنیم.
عمران خان گفت انفجار خودروهای بمب گذاری شده چنان تاثیری بر مردم بغداد داشته است که حتی در رفت و آمدهای خود در پایتخت نیز با تردیدهای زیادی روبرو هستند.
سعدون محسن شهروند شهرک صدر گفت ماه گذشته دو انفجار در محلی که دکه میوه فروشی من بود روی داد ما دیگر در محله خود زندگی نمی کنیم.
در سراسر شهر شرایط برای سنی های بغداد نیز مشابه است که پس از دو هزارو سه میلادی که از محلهای سنتی خود در پایتخت آواره شدند و اکنون تنها در چند محله شهر سکونت دارند.
مصطفی حبوب از شهروندان اعظمیه می گوید ما در محل خود هیچ احساس امنیتی نداریم.
جاسم عبود دیگر شهروند ساکن اعظمیه نیز می گوید رانندگی در بغداد دیگر امن نیست متاسفانه پس از 2003 بغداد به دو بخش سنی و شیعه تقسیم شد و در هیچیک از بخشهای این شهر شیعیان و سنی ها در کنار هم زندگی نمی کنند.
عمران خان می گوید این سخنان را افرادی که تغییرات جمعیتی بغداد را بررسی می کنند نیز تایید می کنند. آنها متوجه شده اند که سنی ها به حاشیه رانده شده اند با این حال کارشناسان درباره تاثیر این فرقه گرایی بر نسلهای آتی هشدار می دهند.
علی النشمی استاد دانشگاه می گوید زمانی که کودکان از خواب بلند می شوند و شاهد کشتار و خشونت هستند این مسئله تبدیل به بخشی از ناخودآگاه آنها می شود و آنها با این احساس و این فضا بزرگ می شوند و در آینده این کودکان به شدت مشکل زا خواهند شد.
عمران خان گفت هنوز محله هایی نظیر کراده در بغداد وجود دارد که شیعیان و اهل سنت در کنار یکدیگر زندگی می کنند با این حال ساکنان این مناطق معمولا از نظر مالی در وضع مناسبی هستند اما این محله ها نیز شاهد بمبگذاری های پراکنده بوده است و دلیل این گونه حملات تلاش برای حفظ تنش های فرقه ای است اما این حملات تنها توسط داعش صورت نمی گیرد گروهای شیعی نیز حملاتی تلافی جویانه صورت می دهند.
اکنون مردم عراق نگرانند که این حملات منجر به بازگشت عراق به درگیری های فرقه ای سال دو هزارو هفت شود که این کشور را در آستانه جنگ داخلی قرار داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]