واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ خرداد ۱۳۹۴ (۳:۱۱ق.ظ)
ابتکار: هنوز با اجراي طرحهاي انتقال آب کارون موافقت نکردهايم موج - رييس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: اين سازمان هنوز هيچ موافقتي با اجراي طرحهاي انتقال آب از رودخانه کارون نکرده است.
به گزارش خبرگزاري موج، ابتکار در پنجمين سفر خود که همزمان با هفته محيط زيست به خوزستان آمده بود، در نشست خبري استانداري خوزستان در اهواز، اظهار کرد: سازمان حفاظت محيط زيست هنوز هيچ موافقتي با اجراي طرحهاي انتقال آب از سرشاخههاي کارون نکرده و در جايي هم که موافقت کرديم براي تأمين آب شرب بوده است.
وي افزود: در طرحهاي انتقال آب ميان حوضه اي اولويت با تأمين آب شرب در تمام نقاط کشور است.
ابتکار با بيان اينکه مصرف آب در همه کشور اعم از خوزستان و اصفهان بايد مديريت شود، تاکيد کرد: نيازهاي شرب استانداردهاي تعريف شده اي دارد و نميتوان به بهانه آب شرب، آب را براي کشاورزي انتقال داد.
وي گفت: براي طرحهايي که به رودخانه کارون آسيب وارد کند مجوزهاي زيست محيطي صادر نميشود.
وي با تاکيد بر مديريت جامع منابع آب در تمام رودخانهها اعم از کارون، کرخه و زاينده رود، افزود: حفاظت از کارون و بازنگري طرحهاي حوضه اين رودخانه و احياي تالابها از برنامههاي شوراي عالي آب است.
وي درباره مجوز آبگيري سد گتوند اظهار کرد: سازمان حفاظت محيط زيست در زمان آبگيري اعلام کرده بود که آبگيري اين سد به صلاح نيست و مجوز آن را صادر نکرده بود اما با دستورات مقامات در دولت قبل اين سد آبگيري شده است.
وي همچنين در پاسخ به اينکه موضع سازمان محيط زيست درباره طرحهاي فاقد ارزيابي زيست محيطي اعم از بندرتجاري شادگان، طرحهاي گردشگري آبي، توسعه نيروگاه رامين و طرحهاي انتقال آب که در خوزستان در حال اجرا هستند چيست، اظهار کرد: در دولت يازدهم کميسيون ماده 215 در سازمان مديريت و برنامه ريزي بسيار جدي است؛ بر اين اساس اعتبارات مربوط به طرحهاي عمراني منوط به تأييد ارزيابيهاي زيست محيطي است.
وي تاکيد کرد: در اين دوره هيچ طرحي بدون مجوز زيست محيطي اجازه فعاليت نداشته و طرحهاي فاقد مجوز تا زمان اتمام ارزيابي متوقف شدهاند.
وي اضافه کرد: در فرآيند ارزيابي طرحهاي عمراني بازنگري شده و با کمک مشاوران علمي و دانشگاهي امکان تاثيرگذاري در توقف طرحها تا زمان اصلاح و بهبود به وجود آمده است.
وي با اشاره به فرمايش رهبر معظم انقلاب مبني بر اينکه همه طرحها بايد پيوست زيست محيطي داشته باشد گفت: اجازه نميدهيم طرحها بدون توجه به ارزيابي زيست محيطي و نتايج آن عملياتي شود.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست افزود: ارزش خدمات زيست محيطي هر هکتار از اراضي تالاب هورالعظيم 15 هزار دلار است.
وي با اشاره به بازديد خود از تالاب هورالعظيم اظهارکرد: در دولت گذشته با ايجاد حوضچه خارج از ضوابط محيط زيست توسط وزارت نفت مانع از آبگيري تمام اين تالاب شده بودند که با گشودن دريچههاي حوضچه شماره دو به سه، بخشهايي از تالاب احيا شده است.
وي ارزشهاي هورالعظيم را يادآور شد و اظهار کرد: اين تالاب نعمت بزرگ خوزستان و جاذبه گردشگري کم نظير آن است.
وي اضافه کرد: هياتي از سوي دولت و با حضور نمايندگان سازمان حفاظت محيط زيست هم اکنون در اجلاس کنوانسيون رامسر در اروگوئه به سر ميبرد تا کارگروهي مرتبط با هورالعظيم برگزار کنند.
وي اظهار اميدواري کرد: مديريت اين تالاب با همکاري و حمايت بين المللي اجرا شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]