تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):كسى كه بر باطل سوار شود، مَركبش او را ذليل خواهد كرد. كسى كه از راه حق منحرف شود ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852555363




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شوک حرارتي علت اصلي تلفات ماهيان در سواحل کيش


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۷ خرداد ۱۳۹۴ (۱۶:۱۸ب.ظ)
شوک حرارتي علت اصلي تلفات ماهيان در سواحل کيش موج-کارشناسان مراکز تحقيقاتي شيلات و محيط زيست، شوک حرارتي را عامل اصلي تلفات ماهيان در سواحل کيش اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاري موج، بر اساس تحقيقات و بررسي‌هاي دقيق انجام شده توسط کارشناسان موسسه تحقيقاتي علوم شيلاتي و سازمان حفاظت از محيط زيست کشور و رد شدن نقش آلاينده‌هاي انساني و نفتي، شوک حرارتي ناشي از افزايش ناگهاني آب به عنوان علت ريشه‌اي تلفات ماهيان در بخش‌هايي از سواحل کيش اعلام شد.
اين شوک به دنبال شکوفايي ناگهاني غير سمي جلبک‌ها، افزايش NH4 حاصل از انباشت جوامع جلبکي غير زنده و کاهش اکسيژن محلول روي مي‌دهد و باعث تأثيرات منفي مرگ‌بار بر روي گروهي از آبزيان ناحيه کم‌عمق ساحلي و بخصوص گروه‌هاي حساس و غيرمقاوم مي‌شود.
در ادامه پژوهش‌هاي کارشناسان، پژوهشکده اکولوژي خليج‌فارس و درياي عمان – بندرعباس نيز به استناد تصاوير ماهواره‌اي تأييد کرد در روز 20 ارديبهشت غلظت کلروفيل در آب‌هاي منطقه کيش به ميزان 110 ميلي‌گرم بر مترمکعب افزايش يافته بود.
به دنبال تلفات ماهيان در بخش‌هايي از کرانه‌هاي جنوبي سواحل جزيره کيش که 23 ارديبهشت روي داد سازمان منطقه آزاد کيش به عنوان مهم‌ترين متولي اين جزيره بلافاصله پس از اين اتفاق به بررسي اوضاع پرداخت تا در صورت غيرطبيعي بودن عامل مرگ ماهي‌ها به منظور حفظ محيط زيست ضمن رفع علت اين تلفات، چنانچه بي‌مبالاتي انساني يا سازماني در بروز اين اتفاق دخيل است نسبت به جلوگيري از ادامه اين روند و برخورد با خاطيان اقدام کند.
فريدون عوفي پژوهشگر و عضو هيات علمي بخش اکولوژي منابع آبي موسسه تحقيقات علوم شيلاتي کشور و شهرام فداکار، کارشناس ارشد دفتر مديريت سواحل سازمان حفاظت از محيط زيست با دعوت از سوي سازمان منطقه آزاد کيش با حضور در جزيره و بازديد از محل تلفات ماهي‌ها تحقيقات خود را براي روشن شدن علت اين اتفاق آغاز کردند.
مستندسازي و جمع‌آوري اطلاعات و داده‌هاي مورد نياز براساس مطالعات ميداني، آزمايشگاهي و پرسشگري٫ بررسي پيشينه مطالعات، تجربيات و وقايع‌نگاري گذشته از پديده‌هاي مشابه، تحليل موضوعي و بررسي سناريوهاي مختلف براساس پژوهش ماتريس چند جهتي (Multi-directional)، اقدامات اوليه اين کارشناسان در بررسي علت مرگ ماهي‌ها در سواحل کيش بود.
براساس بررسي‌هاي اين کارشناسان در ترکيب ماهيان تلف‌شده سه گونه مشاهده و شناسايي‌شده است که شامل ماهي چغوک – جاشره، ماهي يلي–گمگام و يک مورد بادکنک ماهي بود.
اما؛ گروه اصلي ماهيان تلف‌شده متعلق به گونه Atherinomorus lacunosus Hardyhead Silverside از خانواده پهلو نقره‌اي با اندازه‌هاي طولي کمتر از 10 سانتي‌متر است و ميانگين حجم وزني اين ماهيان حدود 10 تا 15 گرم است که به نظر نمي‌رسد کل حجم تلفات به 100 کيلوگرم هم رسيده باشد و حتي برآورد اوليه حدود 60 تا 70 کيلوگرم بوده است.
فريدون عوفي و شهرام فداکار در ادامه تحقيقات خود به بررسي وضعيت محيط ساحلي–دريايي، بازديد ميداني و عمليات غواصي در تمام جوانب مربوط به سازه‌هاي انسان ساخت همجوار و مصاحبه با کارشناسان، محيط‌بانان، صيادان و غواصان بومي از ديگر اقدامات اين کارشناسان در انجام اين پژوهش بود.
همچنين بر اساس برخي اظهارات در اخبار منتشرشده از تلفات ماهي‌ها، آلودگي‌هاي نفتي از سوي افراد غيرمتخصص به عنوان علت اين تلفات عنوان‌شده بود به همين دليل متخصصان امر اين موضوع را نيز به صورت دقيق بررسي کردند.
براساس اين تحقيقات نزديک‌ترين حوزه استخراج و پالايش، مجموعه سکوهاي دريايي و ميادين بهره‌برداري نفتي به جزيره کيش با فاصله بيش از 80 کيلومتر جنوب شرقي (جزيره سيري) و بيش از 60 کيلومتر غربي(جزيره لاوان) واقع شده است و در بخش جنوبي جزيره کيش هيچ‌گونه تأسيسات نفتي و صنايع سنگين مرتبط با نفت و گاز مستقر نيست.
همچنين در بررسي‌هاي اين کارشناسان و ديگر آزمايش‌هاي مراکز تحقيقاتي و پژوهش‌هاي انجام شده توسط مسوولان و کارشناسان ادارات دامپزشکي، شيلات و محيط زيست کيش بر روي ماهيان و آبزيان منطقه، هيچ‌گونه آثار باقيمانده و يا بوي مواد نفتي بر روي نمونه‌هاي ماهيان مشاهده و گزارش نشده است.
از سويي ديگر، محدوده آب‌هاي جنوب جزيره کيش خارج از محدوده خطوط کشتيراني تجاري (نفت‌کش‌ها) منطقه‌اي–بين‌المللي خليج‌فارس است و حدود 15 مايل با مسير کشتيراني فاصله دارد و تمام فعاليت‌هاي قايق‌راني تفريحي و تندرو، جت اسکي و مسافرتي در بخش شمالي و شرق، و بخش غربي (در ارتباط با جزيره هندورابي) متمرکز است.
براساس اطلاعات به دست آمده از سازمان بنادر و دريانوردي و اداره بندر جزيره کيش و همچنين درياباني منطقه، در ارديبهشت ماه هيچ گزارشي مبني بر تصادم دريايي و يا غرق شدن شناور ثبت و اعلام نشده است.
در پايان اين تحقيقات مشخص شد با استناد به اعلام پژوهشکده اکولوژي خليج‌فارس و درياي عمان – بندرعباس مبني بر بالا بودن ميزان کلروفيل در روز 20 ارديبهشت در آب‌هاي منطقه کيش تنها علت بروز اين اتفاق شوک حرارتي ناشي از افزايش ناگهاني آب است.
گونه ماهي تلف‌شده در اين اتفاق ارزش شيلاتي–اقتصادي نداشته و همچنين با توجه به عدم حضور آلاينده‌هاي محيطي مانند ترکيبات نفتي و فلزات سنگين و نيز ترکيبات سمي ناشي از کشند قرمز (Red Tide)، ضمن اين که دليل تلفات، آلاينده‌هاي نفتي و ترکيبات سمي نبوده براي بهداشت و سلامت جوامع انساني نيز خطرآفرين نيست.
گفتني است؛ در حال حاضر جزيره کيش زيستگاه حدود 700 راس آهو٫ 170 گونه پرنده و محل زندگي دو گونه کمياب از لاک‌پشت‌هاي جهان به نام پوزه عقابي و سبز است.
همچنين اطراف اين جزيره تا عمق 8 متري پوشيده از مرجان‌هاي حاشيه‌اي و مملو از تعداد بشماري از ماهيان و ساير آبزيان جوامع مرجاني است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن