واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ خرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۱۱ب.ظ)
مظاهريان خبر داد: جزئيات طرح جامع مسکن/ ساخت ۸۷۰۰ واحد براي محرومان موج - مراسم رونمايي از طرح جامع مسکن معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازي در نشست خبري طرح جامع مسکن برخي جزئيات اين طرح را اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي، حامد مظاهريان صبح امروز، يکشنبه، ۱۷ خرداد، در نشست خبري طرح جامع مسکن با اشاره به تلاش وزارتخانه براي تدوين طرح جامع مسکن که براي ۱۲ سال آينده سياستهاي مسکن را تدوين و طراحي ميکند، گفت: طراحي اين برنامه از تکاليف برنامه چهارم توسعه بود که در سال ۸۴ نخستين طرح جامع مسکن تصويب شد حال با گذشت ۱۰ سال از طرح اوليه و وقوع تحولات سياسي، اقتصادي، اجتماعي و مسکني کشور بازنگري مصوبه سال ۸۴ يک ضرورت بود که امروز سند نهايي رونمايي شد.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازي با تاکيد بر خانهدار شدن تکتک آحاد جامعه به عنوان هدف اين طرح و نيز کاهش شاخص توان پذيري مسکن از ۱۲ سال فعلي به ۸ سال در سال ۱۴۰۵ افزود: محورهاي اصلي طرح جامع مسکن در خصوص تأمين مسکن خانوارهاي کمدرآمد، ساماندهي سکونتگاههاي غيررسمي، بهبود مسکن روستايي و هدفمند کردن مسکن استيجاري است.
وي ضمانت اجرايي طرح جامع مسکن را تهيه مکانيزم پايش اجراي آن در دبيرخانه پايش طرح جامع از سوي اداره کل دفتر برنامهريزي و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازي ذکر کرد و ادامه داد: اين دبيرخانه علاوه بر رصد تحولات اقتصاد کلان و اقتصاد مسکن کشور ميتواند تغييرات لازم در طرح جامع مسکن را اعمال کند؛ زيرا اين برنامه شناور ديده شده تا بتواند همگام با تحولات اقتصادي برنامههاي عملياتي موجود در طرح جامع، اصلاح شود.
مظاهريان با اشاره به وجود مشکلات اقتصادي و تنگناهاي مالي در کشور تاکيد کرد: اين مشکلات مانع از طراحي اقدامات لازم براي اجرايي شدن طرح جامع مسکن نشده است که برخي از اين اقدامات به اين شرح است:
۱. بايد بخشي از توسعه مسکن را معطوف به بازسازي بافت فرسوده درون شهري کرد که از خدمات روبنايي و زيربنايي و همچنين هويت برخوردار است. به همين منظور پرداخت ۳۰۰ هزار وام بازسازي بافت فرسوده به مدت ۶ سال و با تضمين پرداخت ۹ درصد از سود تسهيلات از سوي دولت تصويب شده که در دو ماه نخست امسال ۳۵ هزار وام آن پرداخت شده است.
۲. پرداخت ۲۰۰ هزار فقره وام ۱۵ ميليوني بهسازي مسکن روستايي با نرخ سود پنج درصد تصويب شده است.
۳. افزايش سقف وام خريد مسکن که با افزايش قيمت زمين، قيمت مسکن نيز رشد زيادي داشت و وام ۳۵ ميليون توماني خريد مسکن، پاسخگوي انتظارات مردم را نداشت، بنابراين وام ۸۰ ميليون توماني را توانستيم از طريق استمهال خط اعتباري مسکن مهر ايجاد کنيم هرچند وام ۸۰ ميليوني باز هم نميتواند جوابگوي خريد مسکن باشد، اما؛ همين ارتقاء از ۳۵ به ۸۰ اقدام خوبي بود که مخصوص خانه اوليها و زوجهاي جوان است.
۴. ابلاغ قانون پيشفروش مسکن که با اين قانون ميتوان بين تسهيلات خريد مسکن بانکها، پيش سازندهها و بانکها يک حلقه واسطه ايجاد کرد به اين معنا که کسي که پيشخريد ميکند مطمئن است که وام خريد مسکن به واحد پيشخريد شدهاش تعلق ميگيرد و پيش سازنده نيز از پرداخت مبالغ از سوي پيش خريداران مطمئن است.
۵. بانک مسکن بايد به عنوان بانک توسعهاي معرفي شده تا بتواند در توسعه مسکن اثرگذار باشد در حال حاضر بانکها در ايران تنها دو نوع تجاري و تخصصي هستند که به معناي لزوم سودآور بودن آنها است، اما؛ بانک توسعهاي با سود سنجيده نميشود، بلکه با اجراي برنامهها سنجيده ميشود اگر بانکي داشته باشيم که دغدغه اجراي سياستهاي مسکن را داشته باشد؛ ميتواند پشتوانه اجراي طرح جامع مسکن باشد که بهترين بانک در اين زمينه بانک مسکن است.
معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به اجراي طرح جامع مسکن در بخش مسکن محرومان از طريق بنياد مسکن انقلاب اسلامي گفت: اين بنياد با همکاري نهادهاي ديگر مانند بهزيستي، بنياد مستضعفان و سازمان ملي مسکن به تأمين مسکن محرومان ميپردازد که تا به حال در همين مدت کوتاه ساخت ۸ هزار و ۷۰۰ واحد مسکوني برنامهريزي شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]