واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ خرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۱۳ب.ظ)
جايگزيني مبردهاي جديد در سامانه تبريد يخچال و فريزر موج - مجري طرح بهينهسازي مصرف انرژي سازمان بهرهوري انرژي (سابا) از طرح جايگزيني مبردهاي جديد در سامانه تبريد يخچال و فريزر خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، احمدرضا توکلي با بيان اين مطلب که 90 درصد مصرف انرژي يخچالها در بخش کمپرسور است که کار سرماسازي را انجام ميدهد، اظهار داشت: طرح جايگزيني مبرد R630a بهجاي R134a در سامانه تبريد يخچال و يخچال فريزرها ميتواند ميزان مصرف برق را در اين لوازم در حد قابل توجهي کاهش دهد.
وي ادامه داد: سازمان بهرهوري انرژي سابا همه ساله طرحهايي را در خصوص کاهش مصرف انرژي در بخش ساختمان و صنعت ارائه ميکند، که يکي از اين طرحها که در خصوص کاهش مصرف انرژي در لوازم خانگي است طرح فوق است.
توکلي افزود: يخچال، فريزر و کولرهاي آبي تا قبل از طرحهاي سابا داراي رتبههاي گوناگون بودند، به طوري که کولرهاي آبي در کشور داراي رتبه G و يا پايينتر بوده و برخي لوازم خانگي نيز فاقد رتبه مصرف انرژي بودند، اما؛ امروزه با توجه به حمايتهاي سابا کولرهاي آبي با رتبه A درکشور توليد ميشود.
وي با اشاره به رتبه مصرف انرژي يخچال و يخچال فريزر که از سه سال قبل E بوده و در زمان حاضر اين رتبه به A و A پلاس تبديل شده است، بيان داشت: با حمايت سازمان بهرهوري انرژي از توليد کنندگان يخچال و يخچال فريزر در کشور، به منظور تشويق توليدکنندگان داخلي، اين سازمان وام کمبهره و يا بدون بهره در اختيار توليد کنندگان قرار داده تا از اين پس به توليد يخچال و يخچال فريزر با رتبه انرژي A و بالاتر اقدام نمايند.
مجري طرح بهينهسازي مصرف انرژي سابا با اشاره به طرح جديد اين سازمان براي بهينه سازي مصرف مبردها، گفت: مطالعه طرح جايگزيني مبرد R630a بجاي R134a در سامانه تبريد يخچال و يخچال فريزراز دو سال قبل آغاز شد و پس از آزمايشهاي متعدد، به اين نتيجه رسيديم که تنها مبردي که ميتواند جايگزين شود، اين مبرد است که نه تنها در ايران بلکه در ساير کشورها نيز در يک برنامه زمانبندي مشخص مطابق با پروتکل مونترال و کيوتو از اين مبرد در سامانه تبريد استفاده ميشود.
وي با بيان اين مطلب که تا سال 2030 توليد يخچال و يخچال فريزر در تمام دنيا با مبردهاي R134a ممنوع خواهد شد، اظهار داشت: از ويژگيهاي سامانه جديد ميتوان به حجم کم (حدود 50 درصد)، انرژي کمتر براي ايجاد کمپرس، ارتقاي حداقل دو رتبه مصرف انرژي در يخچال و فريزر، عدم موارد تخريبي براي لايه اوزون، دوستي با محيط زيست، عدم تأثير منفي بر گرمايش کره زمين و کاهش مصرف انرژي نام برد.
توکلي تاکيد کرد: تاکنون سه کارخانه توليدي با انعقاد قرارداد خط توليدشان را به سمت R630a تغيير داده و در حال نصب تجهيزات جديد هستند و بهزودي به تجهيزات فوق مجهز خواهند شد، همين طرح است که در شش ماهه دوم به بهرهبرداري خواهد رسيد.
وي اضافه کرد: مطالعات نشان ميدهد که استفاده از يخچالهايي که به سامانه تبريد R630a مجهز هستند، کاهش قابل توجه مصرف انرژي را در کشور سبب خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]