واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: دولت به بخش بهداشت و درمان اعتماد کرده است
معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی با اشاره به تقویت خدمات بستری در کشور اعلام کرد : میانگین پرداختی مردم برای خدمات بستری در شهرستان ها از ۵۰۰ هزار تومان پارسال به ۴۵ هزار تومان کاهش یافته است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر ، سال 93 کتاب ارزش گذاری خدمات سلامت که تعرفه های پزشکی بر اساس اون تعیین میشود ، به صورت کلی بازنگری شد و در آبان 93 ، در گام سوم طرح تحول نظام سلامت ، تعرفه های جدید ، ابلاغ و اجرایی شد. همچنین قرار شد از این تاریخ ، نظارت دقیقتری بر اجرای تعرفه های پزشکی اعمال شود . از این رو در برنامه نبض این هفته ، موضوع نظارت بر اجرای تعرفه های پزشکی بررسی شد .
در ابتدای این گفتگو دکتر محمد جهانگیری معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی در پاسخ به اینکه از زمان آغاز گام سوم طرح تحول سلامت چه تعداد شکایت و محکومیت در حوزه سلامت داشته ایم گفت : در گذشته مردم برای 37 درصد هزینه های بستری و 80 درصد هزینه درمان سرپایی از جیب مردم پرداخت می شد اما اکنون با بهینه سازی خدمات حوزه سلامت این نسبت ها تغییر کرده است .
معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی ادامه داد : وزارت بهداشت به عنوان متولی اصلی نظارت بر طرح تحول نظام سلامت با استفاده از ظرفیت دانشگاه های علوم پزشکی و سازمان های بیمه گر تلاش کرده تا سامانه های نظارتی را در سراسر کشور طراحی و اجرا کند .
جهانگیری با اشاره به نظارت فعال برای بررسی روند بستری بیماران در بیمارستان ها گفت : در این نظارت از 700 بیمارستان بازدید و 2500 مورد پرونده در تهران بررسی شد که 132 پرونده در تهران و 62 پرونده در سایر شهرها به دادسرای انتظامی معرفی شد .
معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی نظارت را دارای دو بعد دانست و در تشریح ابعاد آن اظهار داشت : نظارت بر تعرفه های قانونی در بخش های خصوصی ، دولتی و خیریه و نظارت بر سازمان های بیمه گر که در مصوبه شورایعالی بیمه و هیئت دولت نیز آمده ابعاد مختلف نظارت است .
جهانگیری با تاکید بر اینکه نظام پزشکی بدون شاکی نمی تواند پرونده ای را به دادسرای انتظامی ارجاع کند تصریح کرد : برای هر تخلف پزشکی باید یک شاکی وجود داشته باشد که این شاکی می تواند فرد حقیقی، وزارت بهداشت و یا مدعی العموم باشد که البته انشا احکام هیئت های انتظامی سازمان نظام پزشکی توسط قضاتی صورت می گیرد که قوه قضاییه آنها را معرفی کرده است .
وی نظارت شکل گرفته میان وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی را نظارتی مترقی ارزیابی کرد و افزود : از زمانی که خط تلفنی 1690 برای ارائه شکایت مردم از خدمات درمانی راه افتاده در برخی از شهرها تماس با این خط تلفنی صفر بوده یعنی کسی از تعرفه های درمانی شکایتی نداشته است .
جهانگیری درباره آمار و ارقام تماس با این خط تلفنی اظهار داشت : از ابتدای سال جاری تاکنون ده هزار تماس با خط 1690 گرفته شده که در این میان 58 درصد تماس ها نیز مربوط به شهر تهران بوده است . در همین زمان نیز ما 726 مورد پرونده تعرفه ای داشته ایم یعنی 7 درصد تماس ها مربوط به تعرفه بوده است که رقم زیادی نیست .
وی با تاکید بر همکاری جامعه پزشکان با سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت گفت : وزارت بهداشت پارسال خدمات بستری را تقویت کرد . به طوری که میانگین پرداختی مردم برای خدمات بستری در شهرستان ها که پارسال 500 هزار تومان بود الان به 45 هزار تومان رسیده است .
در بخش دیگری از این گفتگو دکتر سید محمد حسین میردهقان مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت قانونمندی جامعه پزشکی را یکی از مطالبات به حق مردم دانست و اظهار داشت : خط تلفنی 1690 سامانه ای است برای اینکه مردم شکایت ها ، پیشنهادها ، نظرات و حتی تشکر خود از بخش درمانی کشور را منعکس کنند اما اگر با این خط خیلی تماس گرفته نمی شود دو دلیل می تواند داشته باشد یا اینکه مردم شکایتی ندارند و یا اینکه اطرافیان بیمار حوصله شکایت ندارند .
میردهقان با اشاره به اینکه در بخش دولتی بحث تعرفه های نامتعارف تقریبا وجود ندارد افزود : 80 درصد خدمات وزارت بهداشت در بخش دولتی است و همین که در مورد تعرفه های نامتعارف شکایتی نداریم باعث افتخار ماست .
مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت با تایید اینکه روش زیرمیزی پزشکان تغییر کرده است گفت :وزارت بهداشت در تلاش است تا با تقویت نظارت و شیوه های نظارتی این رویه غیرقانونی را اصلاح کند .
همچنین در بخشی از این گفتگو دکتر مراد هاشم زهی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در ارتباطی تلفنی درباره نظارت بر تعرفه های پزشکی گفت : بیشتر پزشکان قانون را رعایت می کنند و مسایل تخلفی در شهر های کوچک بسیار نادر است .
وی با تاکید بر اینکه تخلفات پزشکی بیشتر در شهرهای بزرگ کشور و به ویژه پایتخت روی می دهد تصریح کرد : نظام پزشکی منعی برای نظارت بر عملکرد پزشکان و رویه های تعرفه ای ندارد اما برای ارجاع پرونده به دادسرا حتما باید شاکی وجود داشته باشد .
جمعه ۱۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]