تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رمضان ماه خدا و شعبان ماه رسول خدا و رجب ماه من است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804095605




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یارانه غیرمستقیم ایران به خریداران برق /صادرات برق با راندمان 37 درصدی نیروگاه های حرارتی توجیه دارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: یارانه غیرمستقیم ایران به خریداران برق /صادرات برق با راندمان 37 درصدی نیروگاه های حرارتی توجیه دارد؟
تنها 37 درصد سوخت مصرفی در نیروگاه های حرارتی کشور به برق تبدیل می شود و این راندمان اندک پرسش های فراوانی را در مورد توجیه اقتصادی صادرات برق و ترجیح اقتصادی صادرات برق به جای گاز بوجود آوده است.
به گزارش نامه نیوز هر سال با فرارسیدن فصل تابستان موضوع کمبود برق و ضرورت صرفه جویی در مصرف به کلیدواژه تکراری مسئولان تبدیل می شود و روزی نیست که اندر ضرورت کاستن از مصرف برق نکته ای، توصیه ای یا هشداری در رسانه ها از قول مسئولان شنیده نشود.


با وجود تمامی این توصیه ها که البته برخاسته از این واقعیت است که فرهنگ مصرف در جامعه ایران نیازمند تصحیح و آموزش است، توجه به این نکته هم ضروری است که سهم مدیریت مصرف در کاهش برق مورد نیاز چقدر می تواند باشد و در مقابل بهره وری یا راندمان تولید برق در مبدأ، شبکه انتقال و دستگاه های مصرف کننده چه مقدار است؟


این پرسش ها زمانی پررنگ تر می شوند که نگاهی به آمار و ارقام صادرات برق نیز داشته باشیم چرا که بررسی های مرکز پژوهش های مجلس نشان می دهد با توجه به راندمان نیروگاه های حرارتی کشور و قیمت گازی که برای تولید برق در اختیار آنان قرار می گیرد، باید برنامه ریزی دقیقی برای افزایش راندمان نیروگاه ها انجام داد چرا که در غیر این صورت در واقع ما به خریداران برق از کشورمان یارانه می دهیم.


بررسی اعداد و ارقام و راندمان تولید برق خصوصا در نیروگاه های حرارتی که عمده برق کشور نیز در آن ها تولید می شود، نشان می دهد واقعیت ها بسیار نگران کننده تر از آن است که تمام تمرکز خود را صرف تبلیغ صرفه جویی مصرف کنندگان کنیم.


نتایج تازه ترین بررسی های مرکز پژوهش های مجلس نشان می دهد راندمان تولید برق در نیروگاه های حراراتی کشور تنها 37 درصد است یعنی حدود 63 درصد انرژی حاصل از سوخت گازهای طبیعی و فسیلی در نیروگاه های حرارتی کشور تبدیل به برق نمی شود.


در حال حاضر حدود 83 درصد برق کشور توسط نیروگاه های حراراتی تولید می شود.


از سوی دیگر قدرت اسمی نیروگاه ها هم در سال گذشته حدود 72 هزارمگاوات اعلام شده است. به این ترتیب در صورتی که راندمان نیروگاه های حرارتی تنها یک درصد افزایش پیدا کند، کشور از سرمایه گذاری برای ساخت یک نیروگاه 720 مگاواتی بی نیاز می شود و از سوی دیگر مصرف گاز طبیعی 503 میلیون مترمکعب، مصرف گازوئیل 95 میلیون لیتر و مصرف نفت کوره 178 میلیون لیتر کاهش می یابد.


موضوع مهم دیگری که با بررسی راندمان نیروگاه های برق حرارتی کشور باید مورد توجه قرار گیرد این است که با توجه به بازدهی این نیروگاه ها و قیمت گازی که در اختیار آنها برای تولید برق قرارداده می شود، صادرات برق با این قیمت گاز برای ایران توجیه و صرفه اقتصادی دارد یا خیر؟


به عبارت دیگر از آنجایی که بنا بر بررسی ها، توجیه پذیر بودن صادرات برق به کشورهای همسایه به شدت به راندمان و قیمت گاز بستگی دارد، باید دید نیروگاه های حرارتی با چه راندمان و چه قیمت گازی می توانند از توجیه مناسبی برای قرار گرفتن در سیکل تولید و صادرات برق برخوردار باشند؟


قیمت برق در کشورهای همسایه ایران که خریدار برق از کشورمان هستند در حال حاضر حدود ده سنت است. از طرف دیگر گاز صادراتی نیز حدود مترمکعبی 30 سنت قیمت گذاری شده است.


بنابراین برای اینکه صادرات برق تولیدشده توسط نیروگاه های حرارتی دارای توجیه اقتصادی باشد، باید راندمان این نیروگاه ها را تا مرز 55 درصد بالا برد تا بتوانند با گاز به قیمت 28 سنت دارای توجیه اقتصادی تولیدی باشند.


به عبارت دیگر اگر نیروگاه های حرارتی کشور به راندمان 55 درصدی برسند، تولیدبرق با گاز تحویلی 28 سنتی هم می تواند برق ده سنتی را برای صادرات دارای توجیه کند، در غیر این صورت بهتر است به جای برق همان گاز را با قیمت مترمکعبی 30 سنت صادر کنیم. 




منبع: خبرآنلاین


۱۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن