تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860476135
![نمایش مجدد: حنای کرمان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
حنای کرمان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: حنا گیاهی درختچهای و با ارتفاع تا 7 متری میباشد. برگهای این درختچه، ساده، بیضی، نوک تیز و به طول تا 3 و به عرض تا 1 سانتی متر هستند. این برگها به طور متقابل بر روی ساقه قرار میگیرند.
گلهای حنا سفید یا مایل به گلی کوچک و به صورت مجتمع خوشه مانند، با ظاهری زیبا بر روی ساقه قرار دارند.
درختچهی جوان بدون خار، ولی درختچههای مسن، دارای خار هستند.
قسمت مورد استفادهی حنا برگ آن است.
درختچهی حنا در مناطق جنوبی ایران از جمله اطراف بندرعباس و بوشهر، استان سیستان و بلوچستان (اطراف چابهار)، استان کرمان (کرمان، بم و نرماشیر)، استان خوزستان (اطراف اهواز) و یزد رویش دارد.
منبع جغرافیایی
حنا، بومی نواحی مدیترانه است. در نواحی شرق نزدیک و هندوستان نیز کاشته میشود و از نواحی استوایی هند و مصر به نقاط دیگر صادر میگردد. در ایران نیز در مناطق جنوبی کشور، استانهای کرمان، هرمزگان و بلوچستان کاشته میشود.
ترکیبات مهم
یکی از مهمترین اجسامی که شناسایی و استاندارد کردن حنا نیز، با آن صورت میگیرد، ترکیب لاوسون یا 1 ـ هیدروکسی نفتوکینون میباشد که به میزان حدود 1% حنا را تشکیل میدهد. این ماده، منبع رنگ حنا نیز هست.
ترکیبات دیگر حنا، شامل کومارین، گزانتونها، فلاوونوئیدها، کینوئید، تانن به میزان 10- 5 درصد، رزین و مقداری اسید گالیک به حالت آزاد و مقدار کمی استرول از جمله سیتروسترول هستند.
حنا علاوه بر موارد مذکور دارای مانیتول و موسیلاژ است. وجود موسیلاژ باعث میگردد که برگ حنا به سهولت با آب به صورت خمیر درآید . حنا دارای 2/1% اسانس میباشد. اثرات مهم
* با توجه به این که حنا یکی از گیاهان، با مقدار قابل ملاحظهای تانن است، لذا دارای خاصیت قوی قابض میباشد؛ به همین دلیل از آن به طور خوراکی در اسهال خونی، زخمهای رودهای- معدهای و به عنوان ادرارآور استفاده میشود.
* مصرف خارجی و موضعی آن، به عنوان ضد اگزما، درمان جرب (بیماری پوستی واگیری که عامل آن سارکوپتس اسکابیل میباشد)، ضد میکوزیس (بیماری قارچی پوست) و درمان زخمها میباشد.
* در بسیاری از نقاط جهان، از جمله مصر، هندوستان، ایران، پاکستان، افغانستان، اروپای مرکزی و آمریکا، جهت رنگ کردن مو از آن استفاده میکنند. در حال حاضر، محصولات زیادی از حنا به عنوان مراقبت و محافظت از مو در جهان ساخته شده و مورد استفاده هستند، از آن جمله حنای بدون رنگ است؛ این نوع حنا رنگ طبیعی مو را حفظ و آن را درخشان میسازد.
با توجه به این که بعضی از خواص حنا، مربوط به مادهی رنگی آن است، لذابه نظر نمیرسد که خواص حنای طبیعی، کاملاً مشابه حنای بی رنگ باشد.
هم چنین در هنگام جدا کردن مادهی رنگی لاوسون، مواد دیگری نیز جدامیشوند که در حنای بی رنگ حذف شده و یا به میزان کمتری وجود دارند
* حنا، همچنین خاصیت بهبودی زخمهای ناشی از عفونت باکتریهای گرام مثبت را داشته و بر علیه قارچهای مولد کچلی مانند تریکوفیتوز، اسپوروتریکوم و کریپتوکوکوس، موثر است.
* از دیگر خواص حنا، خاصیت نرم کنندگی و ضد آفتاب آن است؛ به همین دلیل در فرآوردههای آرایشی- بهداشتی، در سالهای اخیر از آن استفاده میشود و جهت ترک خوردگی پوست، به خصوص دست و پا موثر است.
* حنا به صورت موضعی در تخفیف دردهای روماتیسمی نیز به کار میرود.
* جوشاندهی برگ آن برای درمان بیماریهای پوستی، گاهی اوقات تسکین سردرد و دهانشویه به کار میرود.
* عصارهی برگهای گیاه به عنوان ضد گرفتگی عضلانی دستگاه گوارشی به کار میرود.
* در بعضی نواحی، گرد برگ حنا، برگ هلو و برگ تانندار گیاهان مختلف را مخلوط کرده و برای رفع اگزما و جلوگیری از تعریق دست و پا بدان میمالند.
حنا
مهمترین اثرات گزارش شده حنا
ضد باکتری، ضد بارداری، ضد التهاب، ضد لوسمی، ضد کاندیدا، ضد عفونی کننده، ضد قارچ، ضد تب، ضد اسپاسم، ضد ویروس، ضد آفتاب، قابض، تهوع آور، ادرارآور، قاعده آور، ملین، خلط آور، محافظ کبد، کاهش دهندهی پرفشاری خون، سقط کننده، حساسیت زا، مهار کنندهی نیترات ردوکتاز و مسکن.
آثار فارماکولوژیکی
به علت وجود تانن، اثرات قابض نشان میدهد. به طور کلی عمدهی آثار رنگکنندگی و درمانی حنا را ناشی از وجود مادهی لاوسون میدانند، اما این ماده به تنهایی عمل نمیکند و به خصوص خاصیت رنگکنندگی آن به سایر مواد نیز بستگی دارد. لاوسون سمیت بسیار کمی دارد و موجب کند شدن زودگذر ضربان قلب با افزایش دامنهی انقباض آن میگردد.
اثر ضد اسهالی آن را به علت کاهش تونوس و حرکات دودی شکل روده میدانند.
اثرات ضد التهاب، ضد درد و ضد تب با مصرف 500 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن لاوسون (مادهی مؤثر حنا) گزارش شده است . اثر ضد باکتری و ضد قارچی حنا را نیز به لاوسون نسبت میدهند.
نکات قابل توجه
1- برداشت حنا، سالی دو بار صورت میگیرد. برداشت نخست در اوایل تیرماه به نام حنای گرما که دارای برگ ضخیم و به رنگ روشن است و برداشت دوم در اواخر آبان، به نام حنای قوس که به رنگ سبز تیره میباشد.
2- با توجه به این که بعضی از خواص حنا، مربوط به مادهی رنگی آن است، لذا به نظر نمیرسد که خواص حنای طبیعی، کاملاً مشابه حنای بی رنگ باشد. هم چنین در هنگام جدا کردن مادهی رنگی لاوسون، مواد دیگری نیز جدا میشوند که در حنای بی رنگ حذف شده و یا به میزان کمتری وجود دارند.
با توجه به این که حنا یکی از گیاهان، با مقدار قابل ملاحظهای تانن است، لذا دارای خاصیت قوی قابض میباشد؛ به همین دلیل از آن به طور خوراکی در اسهال خونی، زخمهای رودهای- معدهای و به عنوان ادرارآور استفاده میشود
3- با اضافه کردن مواد و یا گیاهانی به حنا، رنگهای مختلفی را ایجاد میکنند که نسبتاً پایدار است. مثلاً با اضافه کردن شیر یا آب لیمو به حنا، رنگ برنز را به دست میآورند.
حنا، موهای سیاه را رنگی نمیکند ولی موهای سفید یا رنگی دیگر را رنگ میکند.
گاهی به حنا گیاه رنگ اضافه میکنند که بر حسب مقدار مصرفی و زمان استفاده، به صورت قهوهای کم رنگ، قهوهای و یا سیاه غلیظ در میآید.
4- برای تهیهی حنا به منظور استفاده برای موی سر، آن را با آب گرم به صورت خمیر، در میآورند و روی سر میمالند. نکتهی گفتنی این است که در این هنگام باید رطوبت گرم آن حفظ شود تا رنگ دلخواه و پایدار را ایجاد کند؛ از این رو برای مدتی (چند ساعت) روی آن حوله یا پارچهی نفوذ ناپذیری میبندند.
5- در تحقیقاتی که در سال 1366 توسط صالحی سورمقی و همکاران در دانشکده داروسازی تهران بر روی حنای نواحی مختلف ایران صورت گرفت، حنای نرماشیر (استان کرمان) بهترین و حنای کرمان، یزد و بم در درجات بعدی بودند.
عوارض جانبی
در موارد بسیار نادر، ممکن است باعث تحریک پوست و حساسیت گردد. برگهای حنا در موش، مادهی ناباروری ایجاد نموده است.
به عنوان رنگکنندهی ابروها و مژهها دقت شود، زیرا خطر آسیب رساندن به چشم وجود دارد.
برگها دارای خاصیت مُخدر است و مقادیر بالای آن، باعث سردرد و مسمومیت میشود.
![حنای کرمان حنای کرمان](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2015/05/1664.jpg)
![حنای کرمان حنای کرمان](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2015/05/1663.jpg)
![View PDF حنای کرمان](http://seeiran.ir/wp-content/plugins/pdf-print/images/pdf.png)
![Print Content حنای کرمان](http://seeiran.ir/wp-content/plugins/pdf-print/images/print.gif)
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 208]
صفحات پیشنهادی
دوینه یا ترخینه کرمانشاهی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
این غذا را بیشتر در زمستان میخورند و مواد اصلی آن را در بهار و تابستان فراهم میکنند برای تهیه این خوراک ابتدا گندم را تمیز میشویند سپس آن را میپزند و پس از پختن آن را خشک میکنند سپس بلغور را آسیاب میکنند از چندی قبل دوغ را در مشک میریزند تا آبش گرفته شود پس از آن با بموسیقی بومی کرمان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
كرمان به عنوان پهناورترين استان ايران از چنان تنوع فرهنگي و اجتماعي برخوردار است كه محققان را به شگفتي وا ميدارد در اين ميان موسيقي نيز به عنوان جزئي اساسي و جدايي ناپذير از زندگي مردم اين استان از تنوع و گوناگوني غريبي برخوردار است موسيقي در استان كرمان به گروههاي عمدهاي چونکاک کرمانشاهی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
پخت شیرینی کاک در کارگاههای شیرینی پزی محلی شهر کرمانشاه از جمله شیرینیهای سنتی محسوب میشود مواد مورد نیاز آرد 300 گرم آب ولرم 50 میلی لیتر روغن محلی حیوانی یا روغن جامد 50 گرم مایه خمیر فوری 1 قاشق چایخوری تخم مرغ 1 عدد نمک 1 2 قاشق چایخوری پودر قند 160 گرم پودر هلخرمای کرمان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
خرما خرما میوه بهشتی است که کمک به جلوگیری از سرطان سیستم گوارش اشتها آور بهبود دهنده عملکرد دستگاه گوارش کمک به حفظ سلامت دستگاه عصبی موثر در پیشگیری و درمان بیماریهای همچون فقر آهن کم خونی و چربی خون بالا میکند یکی از مهمترین محصولات کشاورزی استان کرمان با توجه به آب وزیره کرمان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
زیره یکی از بهترین سوغات کرمان است و در طب قدیم به آن کمون نیز گفته میشد زادگاه اولیه آن کرمان است که نوع سیاه آن در آنجا پرورش پیدا کرده است بیشتر در سواحل رودخانهها میروید و زراعت آن به آب زیادی احتیاج ندارد دارای رنگهای مختلفی از جمله سیاه سفید سبز صورتی زرد قهوهروغن کرمانشاهی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
کرمانشاهیان گردشگران و مسافران از عطر و طعم منحصر به فرد روغن حیوانی کرمانشاهی خاطرههای زیادی دارند چرا که حضور آن از گذشتههای خیلی دور بر سر سفره کرمانشاهیان دیده میشود تا آنجا که سفره مردمان این دیار هر چقدر هم که رنگارنگ و تجملاتی باشد بدون روغن کرمانشاهی لطف چندانی ندالباس محلی کرمانشاهی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
پوشاک مردان و زنان کرد شامل تنپوش سرپوش و پایافزار است ساخت و کاربرد هریک از این اجزا بسته به فصل نوع کار و معیشت و مراسم و جشنها با یکدیگر تفاوت دارد هرچند پوشاک نواحی مختلف کردستان مانند اورامان سقز بانه گروس سنندج مریوان و… متفاوت است اما از نظر پوشش کامل بچرمسازی کرمانشاه | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخچه چرم سازی در کرمانشاه با توجه به اینکه منطقه کرمانشاه از دیرباز محل پرورش احشام و دامهای فراوان بوده است بنا به ضرورت دباغی رونق فراوان داشته است و این امر کرمانشاه را به یکی از منابع اصلی تولید و پخش چرم مرغوب در سراسر کشور مبدل کرده است اگر بخواهیم راجع به این هنر بنویسنان برنجی کرمانشاهی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
پخت نان برنجی در کارگاههای شیرینی پزی محلی شهر کرمانشاه از جمله شیرینیهای سنتی محسوب میشود مواد لازم آرد برنج نرم و الک شده 250 گرم پودر قند 90 گرم روغن جامد 125 گرم ترجیحا روغن کرمانشاهی زرده تخم مرغ 1 عدد گلاب 4 1 پیمانه تخم خرفه برای تزیین به میزان لازم زعفران آب شده 1بازیهای محلی کرمانشاه | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
بازیهای محلی استان کرمانشاه نقش در فرهنگ و آداب و رسوم خاص کردها دارد و در حال حاضر 200 بازی محلی در استان کرمانشاه وجود دارد از جمله بازیهای محلی استان کرمانشاه بازی ارچن است که مختص سنین 10 الی 15 است و زمان انجام آن فصول پاییز و زمستان است همچنین بازی آسیا مختص سنین 3 الیفرش کرمان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
قالی کرمان از قدیم به دلیل درآمیزی رنگ و طرح و همچنین سبک بافی زیباترین و نفیسترین قالی ایران و دنیا به شمار میرود کرمان استانی واقع در مناطق مرکزی و خشک ایران هر چند سلسله کوههای نسبتاً بلند در سمت شمال غربی خود دارد ولی هیچ رودخانه پر آبی در آن جاری نیست همین کمبود آب و مناطبازیهای محلی کرمان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
استان کرمان همچون دیگر استانهای کشورمان از فرهنگ غنی و پرباری برخوردار است امروزه توسط کارشناسان هنری این استان 70 نوع بازی محلی شناسایی شده و در کتاب بازیهای محلی کرمان به چاپ رسیده است برای آشنایی بیشتر با بازیهای محلی استان کرمان برخی از آنهار را معرفی کردهایم که عبارتننان بلیط یا بلوط | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
قدیمیترین نان محلی کهگیلویه نان بلیط یا نان بلوطی است برای تهیهی این غذا پوستهی سخت بلوط را میگیرند و خشک میکنند سپس پوستهی نازک بعدی را که به آن جفت میگویند نیز میگیرند این پوسته خاصیت درمانی دارد و برای درمان دردهای معده مفید است جفت بسیار تلخ است و آنرا درون پوستموسیقی بومی قزوین | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
کامران کاکاوند از اساتید آواز و موسیقی استان است که فعالیت جدی در این زمینه را از سال 67 آغاز نموده و در کلاس آقای عاملی شرکت کرده و با بهره مندی از دایی خود که استاد موسیقی آذری است و همچنین تحت تأثیر عمویش در ابتدا بر اساس علاقه به سمت آواز رفت و بتدریج به صورت جدی فعالیت های معمارت کاظمی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
سرای کاظمی اگر دلتان برای معماری و خانههای قدیمی ایرانی پر میکشد اگر دلتنگ تهران قدیم هستید فقط کافی است سری به محله محله امامزاده یحیی واقع در منطقه 12 بزنید عمارت کاظمی یا همان سرای کاظمی که خانه موزه تهران قدیم نام جدید آن است از خانههای قدیمی تهران در محله چاله میدانبازیهای محلی قزوین | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
شهرها و روستاهای مختلف جهت حفظ روحیه جمعی و ایجاد نشاط و شادی در میان اهالی به برگزاری بازی ها و مسابقات سنتی می پردازند و فرهنگ شهر خود را زنده نگه می دارند در این میان ما با هدف آشنایی با بازی های سنتی استان قزوین آنها را مورد بررسی قرار می دهیم در استان قزوین بازی های سنتی ازایران و کرواسی سند همکاری گردشگری امضا کردند | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1394 3 8 – به گزارش ایرنا مسعود سلطانی فر و دارکو لورنسین در حاشیه صدمین اجلاس شورای اجرایی سازمان بین المللی گردشگری در شهر روییتی کرواسی امضای سند همکاری جهانگردی را برای گسترش روابط دو کشور بسیار مهم توصیف کردند معاون رییس جمهوری کشورمان در جریان امضا سند ه-
گوناگون
پربازدیدترینها