تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن به ميل و رغبت خانواده اش غذا مى خورد ولى منافق ميل و رغبت خود را به خانواده ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802707888




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روایت الاخبار از پیغام جالب ظریف به سعودی ها در مورد یمن: با این پیشنهادات شما، کنفرانس صلح مرده به دنیا می آید


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: روایت الاخبار از پیغام جالب ظریف به سعودی ها در مورد یمن: با این پیشنهادات شما، کنفرانس صلح مرده به دنیا می آید
الاخبار نوشت: عربستان ترجیح داد سیاست معمول عقب نشینی از طریق مذاکرات محرمانه را پیش بگیرد که با اتخاذ این سیاست می‌تواند امتیازهای سیاسی و مادی بدهد و به دور از کنفرانس های بین المللی بر شکست های خود سرپوش بگذارد.
به گزارش نامه نیوز، روزنامه الاخبار چاپ بیروت در گزارشی با اشاره به سفر اسماعیل ولد الشیخ احمد، فرستاده یمن به تهران نوشت: الشیخ احمد در این سفر به محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران گفت که یک هفته پیش با حوثی ها در صنعا دیدار کرده است. آنها مسائل بسیاری را درک می‌کنند و این آمادگی را دارند که امتیاز بدهند به خصوص در زمینه توافق صلح و شراکت.
 
اما اطلاعات ظریف، همسو با آنچه شنیده، نبود. او می‌داند که توافق اساسا بر پایه اجرای نتایج کنفرانس گفتگوی ملی قرار دارد که با حضور جمال بن عمر، فرستاده سابق سازمان ملل به یمن برگزار شده بود. به عبارت دیگر، کنفرانس گفتگوی ملی، توافقی محوری بود تا آنچه را انقلاب دو هزار و یازده، در دوره ریاست جمهوری عبدربه منصورهادی فراری از دست داده بود، دوباره به دست آورد. در مقابل، عربستان می‌ترسید اجرای این نتایج منجر به این شود که دامنه اصلاحات از یمن به عربستان برسد.
 
در اینجا، ولد الشیخ با دو گزینه در خصوص تلاش ها برای برگزاری کنفرانس ژنو مواجه شد، اول اینکه حضور کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) را لغو کند یا حضور ایران را که بدون حضور آن انصارالله نیز در کنفرانس حاضر نخواهد شد. همچنین نماینده سازمان ملل از عربستان شنیده بود حضور تهران در کنفرانس هیچ معنایی ندارد؛ زیرا ایران نه همسایه یمن است، نه یک کشور عربی و نه عضو شورای همکاری خلیج (فارس). به همین سبب ولد الشیخ درک کرد ریاض تمایلی ندارد به دشمنان منطقه ای خود، نقشی بدهد.
 
بر همین اساس، فرستاده سازمان ملل، پیشنهادهایی درباره برگزاری کنفرانس ژنو ارائه داد مبنی بر اینکه نمایندگان کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس)، اتحادیه عرب، سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه اروپا و نمایندگانی از چهارده کشور، با هم صحبت کنند و به این ترتیب تضمین کرد که این کنفرانس وجهه ای بین المللی دارد.
 
اما اصل قصه این است که ایران، اصراری برای حضور در کنفرانس ژنو نداشت هر چند که تمایل داشت این کنفرانس برگزار و تصمیم های قابل اجرایی در آن گرفته شود؛ زیرا اوضاع انسانی در یمن، نمی‌تواند هیچ مانوری را تحمل کند و منطقه نیز به جبهه های ملتهب تر نیاز ندارد.
 
ظریف در پاسخ به این پیشنهادهای ولد الشیخ با لبخند پاسخ داد: با توجه به این پیشنهادها، «کنفرانس، مرده به دنیا خواهد آمد» زیرا همه شرکت کنندگان دشمنی خود را با انصارالله نشان خواهند داد. وی پرسید: چگونه عربستان که دشمن اصلی در درگیری هاست می‌ تواند چهار بار در مذاکرات حضور داشته باشد، یکبار به عنوان عضو شورای همکاری خلیج (فارس)، یکبار به عنوان عضو اتحادیه عرب، یکبار به عنوان عضو سازمان همکاری اسلامی و بار دیگر هم به عنوان عضو گروه چهارده. که فرستاده سازمان ملل نتوانست به این سوال پاسخ دهد.
 
از سوی دیگر، ریاض مشاهده کرد که سازمان ملل از نتایج کنفرانس ریاض روی برگردانده است و به همین سبب احساس ناامیدی شدیدی کرد. ریاض، مذاکرات فرستاده سازمان ملل را به ایران پیگیری کرد و مسئله جالب این بود که طرف آمریکایی، موضع بی طرفانه اتخاذ کرد. ریاض به آمریکا اطمینان داده بود هرگونه جنگی بر ضد یمن، فقط ده روز طول خواهد کشید در صورتی که اکنون وارد هشتمین هفته خود می‌شود.
 
آمریکایی ها احساس کردند، سعودی ها وارد بحرانی شده اند که نمی‌دانند چگونه از آن خارج شوند. خسارت های جانی و تجهیزاتی آنها افزایش می‌یابد و ناتوانی آنها نیز دیگر برای هیچ کس پوشیده نیست. قبل از اینکه ولد الشیخ به ژنو برود، عربستان با او رایزنی و یازده شرط مشخص کرد. مهمترین شرطها این بود که عربستان دستکم نیمی از شرکت گنندگان یمنی در کنفرانس ژنو را انتخاب کند، از جمله نمایندگان احزاب. عربستان با حضور نمایندگان جنوب یمن، از جمله کسانی که با حضور در کنفرانس ریاض مخالفت کرده بودند یا کسانی مانند علی ناصر محمد، رئیس جمهور سابق جنوب یمن، که مخالف حمله عربستان بودند، مخالفت کرد.
 
همچنین سعودی ها، درخواست کردند قبل از شروع کنفرانس، فرصتی برای بهبود اوضاع میدانی به آنها داده شود؛ زیرا کفه ترازو به نفع دشمنان آنها سنگین شده بود.
 
اما اینها رخ نداد، بلکه تیم هادی، زیر بار شکست های میدانی متوالی، فرسوده و شکاف بین او و خالد بحاح، نماینده اش، بیشتر شد به همین سبب عربستان نیاز داشت تا کنفرانس ژنو به تعویق افتد تا واقعیت ها آشکار نشود.
 
از دیگر شرطهایی که عربستان مطرح کرد این بود که به شورای همکاری خلیج (فارس) و کشورهایی که در منظومه آن می‌گردند، نقشی ممتاز و محور در وضع چارچوب کنفرانس ژنو داده شود. ولد الشیخ عملا به دبیرخانه سازمان ملل پیشنهاد کرد از عبداللطیف الزیانی، دبیر کل شورای همکاری خلیج (فارس) برای سخنرانی افتتاحیه دعوت کند، سخنرانی که پیش بینی می‌شد، دبیر کل سازمان ملل ایراد و چارچوب کنفرانس و اهداف آن را مشخص کند. عربستان، به این شیوه فریبکارانه می‌خواست چارچوب کنفرانس ژنو را در اختیار خود بگیرد، که سازمان ملل با این پیشنهاد مخالفت کرد.
 
فرستاده سازمان ملل از سعودی ها پرسید، چه مقدار زمان برای تصحیح موازنه نیاز دارید؟ آنها پاسخ دادند، چند روز. این مسئله به شنبه گذشته بر می‌گردد و عربستان طی روزهای یکشبنه و دوشنبه، حملات خود را تشدید کرده است. امروز، ریاض احساس می‌کند سازمان ملل منبری برای رسوا کردن مشکلات آن شده است. به همین سبب هدف شرطهای سخت آن، مانع تراشی در راه برگزاری کنفرانس ژنو بود. عربستان ابتکار عمل عمان را به آرامی، درک کرد و اجازه داد سران انصارالله با هواپیمای مخصوص به مسقط بروند. ریاض ترجیح داد سیاست معمول عقب نشینی از طریق مذاکرات محرمانه را پیش بگیرد که با اتخاذ این سیاست می‌تواند امتیازهای سیاسی و مادی بدهد و به دور از کنفرانس های بین المللی بر شکست های خود سرپوش بگذارد.



منبع: انتخاب


۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن