واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ خرداد ۱۳۹۴ (۱۶:۲ب.ظ)
معاون وزير بهداشت و رئيس سازمان غذا و دارو: ضرورت داشتن برنامه جامع براي مديريت محتواي اخبار شبکههاي اجتماعي موج - معاون وزير بهداشت و رئيس سازمان غذا و دارو بر ضرورت بالا بردن سطح اعتماد مردم به حوزه سلامت به منظور کمرنگ شدن ميزان تأثير شبکههاي اجتماعي و رسانههاي مجازي تاکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، رسول ديناروند، معاون وزير بهداشت و رئيس سازمان غذا و دارو، در اجلاس مديران روابط عمومي دانشگاههاي علوم پزشکي کشور، سازمان غذا و دارو را مجموعهاي تقريبا رسانهاي بيان کرد و گفت: اين سازمان به دليل نوع فعاليتهايش در زمينههاي غذا و دارو و ارتباط مستقيم اين حوزه با سلامت مردم تقريبا رسانهاي است.
رئيس سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به وجود رسانههاي مجازي و شبکههاي اجتماعي، افزود: متاسفانه در برخي موارد ما شاهد شايعاتي در خصوص ايمني غذا و سلامت آن از سوي شبکههاي اجتماعي و رسانههاي مجازي هستيم و اين مساله نه تنها در ايران، بلکه در ساير کشورهاي دنيا نيز وجود دارد.
ديناروند انتشار برخي مطالب مبني بر سلامت و ايمني غذا را به حق و درست دانست و گفت: اما؛ برخي از مطالب مطرح شده در اين زمينه در شبکههاي اجتماعي و رسانههاي مجازي کذب و به ناحق است و با هدف لطمه زدن به اعتماد و اطمينان مردم به حوزه سلامت کشور مطرح ميشود.
وي با اشاره به اينکه تشخيص صحت و سقم مطالب در شبکههاي اجتماعي و رسانههاي مجازي دشوار است، گفت: وجود برنامه جامع و دقيقي به منظور مديريت اين شبکهها امري ضروري و لازم است.
رئيس سازمان غذا و دارو در ادامه، بر ضرورت بالا بردن سطح اعتماد مردم به حوزه سلامت به منظور کمرنگ شدن ميزان تأثير شبکههاي اجتماعي و رسانههاي مجازي تاکيد کرد و گفت: رفتار مسوولين حوزه سلامت بايد مورد وثوق مردم باشد تا بتواند اعتماد عمومي مردم را جلب کند.
ديناروند همچنين، بر لزوم افکارسنجي مردم به منظور اندازهگيري سطح اعتماد آنها به حوزه سلامت تاکيد کرد.
رئيس سازمان غذا و دارو در بخش ديگري از سخنان خود، يکي از وظايف وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در حوزه دارو را افزايش ميزان دسترسي مردم به دارو، ايجاد اطمينان از کيفيت و اثربخشي داروهاي توليد داخل و کاهش هزينههاي دارو و ايجاد تعادل ميان اينها بيان کرد.
به گفته ديناروند، لازم است بين سطح توقعات مردم، نيازهايشان و اعتبارات موجود تعادل برقرار شود.
ديناروند افزود: زماني که اعتبارات کشور کم است، بايد اولويتها به سمتي رود که بيشترين نياز در آن حوزه است تا بتوانيم پاسخگوي رفع نيازها باشيم.
وي در خصوص بيماران خاص و صعبالعلاج، افزود: خوشبختانه در اين بخش رسيدگيهاي بيشتري نسبت به گذشته به منظور رفع نيازهاي اين بيماران انجام شد.
ديناروند بابيان اينکه حدود 2 هزار ميليارد تومان اعتبار در سال 93 به حوزه بيماران صعبالعلاج اختصاص داده شد، که ميزان اين اعتبار در سال 94 حدود 10 درصد کاهشيافته است، افزود: با اين وجود باز هم توانستيم در سال 94 پاسخگوي رفع نيازهاي اين بيماران باشيم.
ديناروند در ادامه، ضمن اشاره به کاهش واردات دارو و عبور ايران از توليد داروهاي معمولي ژنريک به سمت توليد داروهاي بيماريهاي صعبالعلاج، افزود: طبق گزارشهاي پيشبيني شده است که اين روند در سالهاي آينده هم ادامه خواهد داشت.
وي همچنين با تاکيد بر ضرورت عدم تجويز داروهاي خارجي از سوي پزشکان، تصريح کرد: در برخي موارد نيازي به تجويز داروي خارجي نيست چراکه مشابه همان دارو در داخل توليد شده و پزشکان به منظور کاهش هزينههاي درمان براي بيمار لازم است داروي ايراني تجويز کنند.
ديناروند با بيان اينکه فهرست دارويي از سوي سازمان جهاني بهداشت براي کشورها 400 قلم است، گفت: اين در حالي است که فهرست دارويي تعريف شده در کشور ما 1200 قلم است.
به گفته وي، بالا بودن فهرست دارويي در کشور ايران باعث ميشود تا حق انتخاب پزشک و بيمار بيشتر شود.
ديناروند بر ضرورت کاهش هزينههاي فراتر از توان دولت و ايجاد دسترسي مناسب بيماران به داروهاي مؤثر تاکيد کرد و گفت: همچنين لازم است در حوزه دارو ميزان پرداختي مردم کاهش يابد.
رئيس سازمان غذا و دارو در ادامه، نقش رسانهها در اولويتبندي نيازهاي جامعه و ايجاد هماهنگي ميان سطح توقعات و توانمنديهاي کشور را بسيار مؤثر دانست و گفت: رسانهها ميتوانند اولويتها را هدايت کنند.
وي در پايان بر ضرورت تدوين استراتژيهاي اطلاع رساني براي آينده تاکيد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]