تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):براستى كه حق را دولتى است و باطل را دولتى، و هر يك از اين دو، در دولت ديگرى ذليل ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1871291104




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سفير پيشين آمريکا در عراق: ايران يک قدرت بزرگ منطقه است |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سفير پيشين آمريکا در عراق: ايران يک قدرت بزرگ منطقه است
ایران یک قدرت منطقه ای بزرگ است. همیشه بوده و همیشه خواهد بود. سوالی که وجود دارد این است که آنها با قدرتی که در اختیار دارند چکار خواهند کرد. زمان آن فرارسیده است که بحثی گسترده درباره این موضوع داشته باشیم و بر روی جایگاه ایران در منطقه و آنچه که به دنبال آن هستند، تمرکز کنیم.
کد خبر: ۵۰۳۴۶۶
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۰ - 26 May 2015


رایان کروکر(Ryan Crocker )سفیر پیشین آمریکا در عراق و سوریه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار انگلیسی گفت:ایران یک قدرت منطقه ای بزرگ است. همیشه بوده و همیشه خواهد بود.

به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما، کروکر گفت: ایران یک قدرت منطقه ای بزرگ است. همیشه بوده و همیشه خواهد بود. سوالی که وجود دارد این است که آنها با قدرتی که در اختیار دارند چکار خواهند کرد. زمان آن فرارسیده است که بحثی گسترده درباره این موضوع داشته باشیم و بر روی جایگاه ایران در منطقه و آنچه که به دنبال آن هستند، تمرکز کنیم.

سفیر پیشین آمریکا در عراق گفت: موضوع اتمی موضوعی در حیطه سیاست خارجی است اما تنها موضوع مطرح در این حیطه نیست. برای رسیدن به اهداف و موضوعات دیگر موضوع اتمی باید حل و فصل شود.به نظرم حالا زمان آن فرارسیده است که باب گفتگو درباره این مسائل را باز کنیم. ما شاهد آتش بس بشردوستانه و شاهد آن هستیم که ایرانی ها با بازرسی کشتی هایشان در جیبوتی و پیش از رفتن به یمن موافقت کردند.امید برای ایجاد بحث های منطقه ای با حضور و مشارکت ایرانیها و سعودی ها درباره یمن وجود دارد.

کروکر گفت: به طور شفاف مناقشه کنونی به شکل خشونت فرقه ای در منطقه عمومیت یافته است.این موضوع مایه نگرانی تمامی کشورهای منطقه چه سنی و چه شیعه است.سرانجام خوبی برای این موضوع مشاهده نمی شود. زمان آن فرا رسیده است که درباره موضوع سوریه یک گام به عقب برداریم و قدری عقب نشینی کنیم. ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی از اسد پدر و اسد پسر حمایت کرده است. اما باید به خاطر داشته باشیم که سعودی ها هم روزگاری از رژیم اسد حمایت می کرده اند. روزگاری را من به خاطر می آورم که در سوریه شاهد پدیده فرقه گرایی نبودیم اما در آینده شاید به موضوعی به مراتب بدتر از پدیده فرقه گرایی روبرو باشیم. ما باید وضعیت موجود را تغییر دهیم.

وی درباره عراق گفت: من قصد ندارم که جریان موجود در میادین نبرد در عراق را توضیح دهم. بدیهی است که نکاتی اساسی و بدیهی وجود دارد. داعش یک نیروی ترسناک است اما آنقدر هم نیرومند نیست که بر بغداد و یا اربیل حاکم شود و آنها برای این موضوع هم تلاش نخواهند کرد. آنها فراز و فرود زیادی را از خود نشان داده اند. آنها شکستهایی در تکریت داشته اند و در رمادی و تدمر در سوریه پیروزی هایی داشته اند اما مسئله اصلی در عراق این است که داعش تهدید اصلی محسوب نمی شود. مهمترین تهدید برای عراق نبود آشتی سیاسی در این کشور است. آنچه که عراقی ها باید صورت دهند این است که بر اختلافات موجود در بین جوامع گوناگون این کشور فائق آیند تا یک روح جمعی را برای مقابله با این مسائل ایجاد کنند. به نظرم آنها خودشان نمی توانند این کار را بدون دخالت خارجی صورت دهند.آنها نمی توانند به آشتی بین یکدیگر دست پیدا کنند.

سفیر پیشین آمریکا در عراق گفت: من احترام زیادی برای نخست وزیر عبادی قائل هستم.به نظرم او یک عراقی ملی گرا است که خواهان از بین بردن اختلافات فرقه ای در کشورش است. او هرگز عروسک خیمه شب بازی ایرانی ها نبوده است. ما شاهد این موضوع هستیم که بسیاری از مقامات عراقی عروسک خیمه شب بازی دیگران هستند. عبادی هرگز نمی تواند این اختلافات را از بین ببرد. تفاوت نگاه او با دیگران بسیار زیاد است و فشار زیادی بر روی وی وجود دارد.برطرف کردن اختلافات در عراق زمان می برد و به میانجیگری خارجی نیازمند است.

کروکر گفت: به نظرم لازم است که آمریکا نقشی پیشرو را در این رابطه ایفا کند و دیگران هم می توانند از این نقش حمایت کنند.همه خواهان مشاهده موضع آمریکا در این رابطه هستند.من از غیبت چند ساله اخیر آمریکا در عراق بیم دارم.منظور من غیبت نظامی نیست بلکه منظورم غیبت سیاسی است.

وی افزود: من در چهل سال خدمت در وزارت خارجه دو نکته را به خوبی فرا گرفته ام.اول اینکه در وارد شدن به هر کشوری به دقت رفتار کنید. این منطقه یک منطقه پیچیده است که از دام های گوناگون برای آنهایی که با عجله در آن دخالت می کنند، مملو شده است. موضوع دوم که من آموخته ام این است که با دقت از هر کشوری خارج شوید زیرا هر دخالتی می تواند تبعات زیادی به همراه داشته باشد. معتقدم که ما در عراق به خوبی عمل نکردیم. ما در هنگام دخالت در این کشور به خوبی رفتار نکردیم و در هنگام خارج شدن در این کشور هم به دقت عمل نکردیم. اگر امروز نگاهی به آنچه که روی داده است، داشته باشیم این موضوع نتیجه محاسبه غلط در خروج از این کشور بوده است که بیشتر آن نظامی نبوده است بلکه بیشتر آن به جنبه سیاسی قضیه مربوط می شود.

سفیر پیشین آمریکا در عراق :دیگر فرصت دیگری برای دخالت مجدد در عراق وجود ندارد و من امیدوار بودم که ما این کار را صورت می دادیم. واضح است که نوعی حرکت به طرف شکاف و اختلاف در این کشور مشاهده می شود. برخی افراد از به وجود آمدن یک جهادستان در مناطق تحت کنترل داعش صحبت می کنند. برخی درباره کردستان صحبت می کنند و برخی درباره ایجاد یک منطقه شیعه نشین صحبت می کنند. این مناطق تحقق پیدا نکرده اند اما اگر حوادث کنونی به روند خود ادامه دهند این مناطق می توانند تحقق پیدا کنند.

کروکر گفت:ما یک سیستم ریاست جمهوری در کشورمان داریم.لازم است که رئیس جمهور طرحی را برای ارائه دستورات مطرح کند.من امیدواریم که رئیس جمهور بیش از این وارد موضوع عراق شود.من همچنین دوست دارم که وزیر خارجه بیش از این وارد مساله عراق شود. مقتضیات زمانی این موضوع را می طلبد.این موضوع مهمی است. این موضوعی است که ما به آن نیازمندیم و یک دیدار و یا یک تماس تلفنی هم چیز را برآورده نمی کند این موضوع به یک الگو نیازمند است.زمانی که من در سال دو هزا رو هفت تا دو هزار و نه در بغداد بودم ما شاهد دیدارهای متعددو تماس های تلفنی فراوان بین مقامات دوکشور بودیم و ما باید به این الگو بازگردیم.

وی درباره پیشروی های اخیر داعش در سوریه گفت: ما برای تاثیرگذاری در سوریه باید با عوامل گوناگونی وارد تعامل شویم.ما در سال دو هزار و یازده می گفتیم که بشار باید برود. این خواست بزرگی است اما بشار نرفته است.شرایط سوریه به گونه ای است که او نمی رود.موضوع دیگری که وجود دارد این است که پس از رفتن وی چه روی خواهد داد. تا زمانی که دو نیروی مخالف وی داعش و جبهه النصره هستند آیا گزینه بهتری وجود دارد. به نظرم تمامی ما باید با هم تعامل کنیم تا ببینیم با توجه به وضعیت موجود چه گشایشی می تواند صورت پذیرد. رژیم شکست هایی داشته است و واضح است که برخی در بدنه آن از سیر تحولات راضی نیستند. می توان به گونه ای با این افراد وارد تعامل شد و سبب تغییر در راس هرم قدرت آن شد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 198]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن