تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):داناترين مردم كسى است كه دانش ديگران را به دانش خود بيفزايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803281968




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در مورد واردات برنج کسي جواب درست نمي دهد/ واردات برنج از سوي بانک ها عجيب است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۴ خرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۵۴ب.ظ)
دبير انجمن برنج در گفت و گو با موج؛ در مورد واردات برنج کسي جواب درست نمي دهد/ واردات برنج از سوي بانک ها عجيب است موج - با وجود اينکه قرار بر اين بود که واردات برنج در سال جاري صورت نگيرد، اما؛ وزارت جهاد درباره واردات 45 هزار تن برنج هنوز پاسخي نداده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، برنج يک کالاي استراتژيک است و در حوزه امنيت غذايي مردم بسيار مهم است. توليد برنج هم فرايندي مشکل است که بعيد به نظر مي رسد که با وجود مشکلات کم آبي و مشقت کار، نسل بعدي به توليد اين محصول بيشتر همت گمارد. البته طبق آمار اعلام شده با وجود کاهش ۵۰ درصدي واردات برنج، کماکان اين ماده غذايي سومين کالاي عمده وارداتي کشور به حساب مي‌آيد. بنا بر اعلام وزير جهاد کشاورزي، ميزان واردات برنج در سال جاري يک‌ميليون تن و توليد داخلي اين محصول دوميليون تن خواهد بود، تا نياز سه‌ميليون تني بازار مصرف تأمين کند. بنا بر آمار گمرک هم در فروردين سال جاري 46 هزار تن برنج به‌ارزش 48 ميليون دلار به کشور وارد شده است. اين در حالي است که قرار بر اين بوده که واردات برنج در سال جاري صورت نگيرد؛ چرا که اين امر ضربه به توليدکنندگان و کشاورزان مي زند. از طرفي اخذ ماليات بر ارزش افزوده از کارخانه هاي شاليکوبي فشار مضاعفي بر برنج کاران وارد مي کند؛ چرا که کارخانه داران اين مبالغ را از برنج کاران مي گيرند و اين اقدام افزايش هزينه هاي توليد را به دنبال دارد. با اين همه هنوز موضوع واردات برنج در هاله اي ابهام است. پيرامون اين موضوع با جميل عليزاده شايق، دبير انجمن حمايت از برنج کشور، گفت و گويي انجام داده ايم که در ادامه خواهيد خواند:
ديدگاهي وجود دارد که معتقد است اگر جلوي واردات برنج گرفته شود باعث قاچاق اين کالا مي شود. چنين پيامدي ممکن است؟
اينکه ما جلوي واردات را بگيريم ممکن است قاچاق بيشتر شود، اصل و کل کار را نفي نمي کند. نفس قاچاق نفس خطايي است. بايد جلوي قاچاق برنج را گرفت. بدون توجه به اينکه چه تأثير مثبت يا منفي ايجاد مي کند. وقتي جلوي قاچاق گرفته مي شود مي توانيم يک ساماندهي در واردات داشته باشيم؛ يعني آن وقت مي توان يک بررسي کنيم که چقدر نياز به برنج داريم و همان قدر وارد کنيم. البته با اطمينان از اينکه قاچاقي ديگر در کار نيست.
اخباري مربوط به وجود برنج هاي تقلبي در بازار-که با پلاستيک و مواد مخرب توليد شده اند- بسيار شنيده مي شود. آيا موردي در ايران وجود داشته است؟
مواد به کار رفته پلاستيک نيست. اين اواخر يک تکنولوژي در دنيا به وجود آمده است که آرد برنج را مي گيرند و با ماده اي که مشخص نيست ترکيب مي کنند که در نهايت شبيه برنج خواهد شد. در ايران اين تکنولوژي مورد تاييد نيست و يک موردي هم که ديده شد جلوي فعاليت آن گرفتند. يک نفر که معلوم نبود از کجا مجوز گرفته بود جلوي فعاليتش گرفته شد. همچنين واردات اين نوع برنج هم به کشور صورت نمي گيرد و نگراني از اين بابت وجود ندارد؛ چرا که اساسا ما خرده برنج را دور نمي ريزيم و در پخت انواع آش استفاده مي شود. از اين لحاظ خرده برنج روي دستمان نمي ماند. پس اين تکنولوژي براي ايران دردي را دوا نمي کند.
ممکن است که در آينده چنين تکنولوژي به خاطر سختي هاي توليد کنوني برنج آن ايجاد شود؟
اين تکنولوژي در ايران جا نخواهد افتاد. کشورهاي ديگر براي استفاده از اين تکنولوژي دليل خود را خواهند شد.
گفته شده که بانک ها هم جزء واردکنندگان برنج شده اند. چنين فعاليتي منع قانوني ندارد؟
وقتي سقف واردات مشخص شد سهيمه آن بين سازمان ها و ارگان ها قسمت مي شود. در مورد بانک ها هم ممکن است براي پرسنل خودشان وارد کنند. در هر صورت براي من عجيب بود. از بانک ها بايد بپرسم که براي تجارت اين کار را مي کنند که من بعيد مي دانم براي تجارت باشد. چون اين کار در حوزه فعاليت کار بانک ها نيست. با اين حال ممکن است براي پرسنل خود وارد کنند؛ چرا که پرسنل بانک ها در کل کشور زياد هستند.
وضعيت واردات برنج به کجا کشيد. چون قرار بود امسال وارداتي صورت نگيرد؟
قرار ما اين بود در سال 94 ديگر برنجي وارد نشود؛ به دليل اينکه مازاد برنج کافي بود. امسال در فرودين ما شاهد واردات 45 هزارتن برنج به کشور بوديم. در مورد اين موضوع هم هنوز کسي جواب درست نداده که چرا اين مقدار برنج وارد شده است؟ وزارت جهاد کشاورزي چون مي داند چه مقدار واردات لازم است بايد در اين زمينه پاسخگو باشد.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن