واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سناریوی جدید آمریکا برای کره شمالی/ استرالیا نیز به جمع مخالفان پیونگ یانگ پیوست پکن - ایرنا - در حالی کره جنوبی و ژاپن به رهبری آمریکا خود را برای مقابله با کره شمالی آماده می کنند، استرالیا نیز با پیوستن به این جمع، بر مهار پیونگ یانگ تاکید کرده است.
به گزارش ایرنا، به نظر می رسد که کشورهای غربی و همچنین هم پیمانان آسیایی آنان یعنی ژاپن و کره جنوبی می خواهند تحت هر شرایطی، کره شمالی را تحت فشار قرار دهند و این کشور را به زور به پای میز مذاکره بکشانند.
سال هاست که مذاکرات شش جانبه برای حل مساله هسته ای کره شمالی به بن بست رسیده و این کشور به جای دیپلماسی، طعم تحریم و منزوی شدن را چشیده است.
کره جنوبی، ژاپن، چین، روسیه، آمریکا و سازمان ملل متحد از سال 2003 مذاکراتی را با هدف عاری ساختن شبه جزیره کره از سلاح های هسته ای آغاز کردند اما این مذاکرات پس از آزمایش های هسته ای کره شمالی در سالهای 2006 ، 2009 و 2013 به حالت تعلیق در آمد.
کره شمالی که در تازه ترین اقدام خود، هفته گذشته اقدام به شلیک موشک بالستیک از زیردریایی کرده، می گوید به ساخت کلاهک های هسته ای نزدیک شده است و حتی به دلیل اقدامات خصمانه آمریکا حاضر به بازگشت به گفت وگوها نیست.
در همین حال گزارش ها حاکی است که مقام های بلندپایه آمریکا و کره و ژاپن یک هفته دیگر راههای مقابله با کره شمالی را بررسی می کنند.
از سوی دیگر روزنامه «کوریا تایمز» گزارش کرده است که در هفته های آینده رزمایش مشترک آمریکا و کره با هدف مهار کره شمالی و مقابله با تهدیدهای این کشور آغاز خواهد شد.
یکی از اصلی ترین موانع بازگشت کره شمالی به مذاکرات برگزاری همین رزمایش ها است.
آمریکا و کره جنوبی سالانه اقدام به برگزاری چندین رزمایش مشترک بزرگ می کنند که کره شمالی معتقد است انجام این تمرینات نظامی صلح و ثبات منطقه را به خطر می اندازد.
بیانیه وزارت خارجه کره جنوبی نشان می دهد که جلسه سه جانبه این کشورها روز سه شنبه آینده برای دو روز در سئول برگزار خواهد شد تا نحوه بررسی تهدیدها و تحرکات اخیر کره شمالی مورد بررسی قرار گیرد.
به رغم همه این تلاش ها چین از همه جوانب ذیربط خواسته است از خود خویشتنداری نشان دهند.
مقام های چین ضمن نگرانی از تقویت قدرت موشکی کره شمالی به شدت از تصمیم آمریکا برای برقراری سامانه موشکی «تاد» در کره جنوبی ناراحت هستند.
با این وصف کره جنوبی می گوید هنوز برای استقرار این سامانه با آمریکا توافق نکرده است.
با این حساب سه کشور آمریکا، کره جنوبی و ژاپن می گویند که برای مهار کره شمالی باید سه مسیر بازدارندگی و فشار و گفت و گو را دنبال کرد.
این در شرایطی است که از اواخر سال 2008 به این طرف گفت و گوها با کره شمالی متوقف شده است.
«یونگ بیونگ سه» و «جولی بیشاپ» وزیران خارجه کره و استرالیا شب گذشته (پنجشنبه) در مصاحبه مطبوعاتی در سئول به صراحت اعلام کردند که باید با کره شمالی مقابله کرد.
وزیر خارجه استرالیا تاکید کرد که تهدیدهای کره شمالی صلح و ثبات منطقه را به خطر انداخته است و استرالیا برای مقابله با این وضعیت با کشورهای دیگر همکاری می کند.
وی همچنین در ملاقات با «پارک گئون هی» رئیس جمهور کره جنوبی گفت که تسلیحات هسته ای و فعالیت های موشکی کره شمالی تهدیدی نه تنها برای منطقه، بلکه برای کل جهان است و استرالیا به اتفاق کره جنوبی و آمریکا برای تغییر این وضع همکاری خواهد کرد.
آساق*231*1597
01/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]