واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رایزنی فرانسه وآلمان با یونان در آستانه سررسید پرداخت بدهی های آتن تهران - ایرنا - "آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان و "فرانسوا اولاند" رییس جمهوری فرانسه دردیدار با "آلکسیس سیپراس" نخست وزیر یونان شامگاه پنج شنبه از وی خواستند مذاکرات برای تعیین شیوه باز پرداخت بدهی های آتن را تسریع بخشد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از "ریگا" (پایتخت لتونی) یکی از دستیاران اولاند که سران سه کشور در مذاکرات بر تمایل برای رسیدن به توافق در مورد برنامه جاری و حمایت مالی از یونان تمرکز کردند.
وی افزود: بعد از تقریبا دو سال مذاکره هر سه نفر توافق کردند که مقامات یونان باید به همکاری با سه نهاد بین المللی یعنی اتحادیه اروپا، بانک مرکزی اروپا و صندوق بین المللی پول ادامه دهد.
دولت چپ گرای افراطی یونان ووام دهندگان بین المللی آن از ماه ها قبل مذاکرات را بر سر اصلاحات مورد نیاز برای اعطای هفت میلیارد و 200 میلیون یورو کمک به آتن برای جلوگیری از ورشکستگی این کشور آغاز کرده اند.
تاخیر در رسیدن به توافق به نگرانی هایی از این بابت منجر شده است که آتن توانایی بازپرداخت بدهی های پیشین ودستمزد کارکنان دولت را نخواهد داشت.
"لوئی د گوئیندوس" وزیر دارایی اسپانیا روز پنجشنبه گفته بود که انتظار دارد یونان بتواند درروزهای آتی با وام دهندگان بین المللی به توافق برسد. اولاند نیز تاکید کرده بود که اتحادیه اروپا و نه تنها آلمان یا فرانسه باید راهکاری برای این بحران بیابند.
وی در جمع خبرنگاران افزود: ما در مورد مساله یونان اینجا مذاکره نمی کنیم اما این گفت وگوها ما را برای نشست گروه یورو درپایان ماه جاری یا اول ماه ژوئن آماده می کند.
ما نیز به همراه سیپراس می خواهیم به راهکاری برسیم که هم اعتماد می بخشد و هم یونان می تواند ازپی آن کمک دریافت کند.ما (فرانسه وآلمان) در حال همکاری برای تسهیل امور و همزمان انتقال همان پیامی هستیم که برای یونان و اروپا مفید باشد.
یونان باید تا روز 5 ژوئن (15 خرداد) یکی از اقساط بازپرداخت بدهی های خود را به صندوق بین المللی پول بپردازد. درحالیکه آتن تنها 10روزقبل برای پرداخت قسط 750 میلیون یورویی ازیک حساب اضطراری برداشت کرد.
اتحادیه اروپا وصندوق بین المللی پول خواستار سخت گیری در قوانین بازار کار، اصلاحات حقوق ودستمزد بازنشسته ها دریونان در ازای کمک های بیشتر به این کشور هستند اما اصلاحات با وعده های سیاسی سیپراس وحزب "سیریزا" متناقض است.
یونان از ماه مه 2010 و پس از ورشکستگی در بازارهای اوراق قرضه و مالی جهان، 240 میلیارد یورو ازسه نهاد مالی بین المللی وام دریافت کرده است.
دولت های پیاپی آتن درازای دریافت وام، وعده اجرای اصلاحات اقتصادی بنیادین و کاهش شدید هزینه ها را داده اند. اما تدابیر ریاضتی انجام شده نرخ رشد اقتصادی را کاهش و به بیکاری عمده منجر شده است.
دولت فعلی یونان درماه ژانویه 2015(دی/بهمن) با وعده پایان دادن به این تدابیر ریاضتی به قدرت رسید. تمرکز این دولت بر مبارزه بر فساد، بازسازی بخش دولتی، بهبود نظام پرداخت مالیات بوده است.
اروپام**9157/1859
01/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]