واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: وزیر علوم: از شهرستانها حمایت میکنیم/ رئیس دانشگاه یزد: نظام رتبه بندی دانشگاهها دغدغههای ماست استانها > یزد - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: توسعه کمی دانشگاه ها تا نهایی شدن آمایش آموزش عالی و رتبه بندی دانشگاهها متوقف شده است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از یزد، دکتر محمد فرهادی در گفتگوی مجازی با رییس دانشگاه یزد که امروز شنبه دوم خردادماه از طریق سامانه ویدئوکنفرانس انجام شد، پس از استماع مهمترین سیاستها، اقدامات و پیشنهادهای مدیریت کلان دانشگاه یزد در راستای دستیابی به اهداف آموزش عالی کشور، برای حمایت و تأمین نیازهای ضروری این مجموعه قول مساعد داد.
فرهادی با بیان اینکه دانشگاه یزد با برخورداری از ۱۴ هزار دانشجو، بیش از ۴۰۰ نفر عضو هیأت علمی و رشتههای متنوع تحصیلی، از دانشگاههای مطرح و بزرگ کشور به شمار میرود، سیاستها و اقدامات این دانشگاه را در راستای اهداف آموزش عالی کشور قابل توجه و موفقیت آمیز توصیف کرد.
وزیر علوم با اشاره به رویکرد کیفیت محور وزارت علوم در دوره جدید و لزوم نیازسنجی برای ایجاد رشتههای جدید گفت: وزارت علوم تحقیقات و فنآوری تا هنگامی که بحث آمایش آموزش عالی و رتبه بندی دانشگاهها به نتیجه برسد، توسعه کمی را به جز درمورد رشتههای خاص و ضروری، به طور کلی متوقف کرده است.
وی همچنین درخصوص فراهم نمودن تمهیدات لازم برای تأمین و استخدام نیروی انسانی هیأت علمی و غیرهیأت علمی قول مساعد داد.
در این گفتگوی مجازی که با حضور شورای معاونان وزارت علوم و اعضای هیأت رییسه دانشگاه یزد انجام شد، دکتر مجتبی شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری نیز با استقبال از پیشنهادهای رییس دانشگاه یزد درخصوص اصلاح شاخصهای ارزیابی و نظام رتبه بندی، گفت: دانشگاه یزد به نسبت عمرش، از دانشگاههای بسیار خوب و مطرح کشور به شمار میرود.
رییس دانشگاه یزد نیز در این گفتگو با تشریح برخی از مهمترین سیاستها و اقدامات دانشگاه یزد از دی ماه ۱۳۹۲ تا اردیبهشت ماه ۱۳۹۳، خواستار حمایت ویژه وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری از برنامههای این دانشگاه شد.
دکتر محمد صالح اولیاء، نظام رتبه بندی دانشگاهها را یکی از مهمترین دغدغههای دانشگاههای شهرستانی عنوان کرد و افزود: در این شیوه، نگرانی عمیقی درباره گروه بندیها و شاخصهای موجود وجود دارد. وی با طرح این پرسش که آیا سهم دانشگاههای شهرستانی دستکم در حد توان آنها و نه بیشتر از آن، در این نظام رتبه بندی لحاظ شده است؟ گفت: میزان اعتبار نتایج این شیوه نیز در تبیین جایگاه حقیقی هر دانشگاه جای سؤال دارد. وی ادامه داد: این نگرانی هنگامی عمیقتر میشود که دامنه تبعات نظام رتبه بندی، به سایر حوزهها نظیر تخصیص بودجه و حتی اجرای تغییرات سرفصل دروس هم گسترش مییابد.
وی در ادامه با استقبال از تحول ایجاد شده در زمینه بودجه بندی دانشگاهها در چارچوب نظام سرانهای، خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی محافظه کاریها مانع از اجرای عادلانه این نظام ارزشمند شده است. وی با ارایه آماری درخصوص بودجه بندی دانشگاههای شهرستانی نسبت به دانشگاه تهران، گفت: حدود یک سوم بودجه دانشگاههای دولتی در دانشگاههای استان تهران مصرف میشود و سرانه یک دانشجوی تهرانی تقریبا دو برابر یک دانشجوی یزدی است.
دکتر اولیاء با بیان اینکه دانشگاههای طراز اول کشور قادرند حتی بدون دریافت هیچ گونه بودجه دولتی، با بهرهمندی از مزیت دسترسی به بازار آموزش عالی، برند و نشان برتر خود، و همچنین دسترسی به منابع پژوهشی درآمد کسب کنند، افزود: متأسفانه دانشگاههای شهرستانی مجبورند با بودجهای به مراتب کمتر، علاوه بر تأمین هزینههای ضروری، به منظور حفظ و ارتقای کیفیت نیز فشار مالی مضاعفی را تحمل کنند.
رییس دانشگاه یزد در ادامه سخنان خود، از طرح آمایش آموزش عالی کشور به عنوان طرحی مؤثر در راستای شناخت نیازها، توانمندیها و ظرفیتهای مغفول مانده یادکرد و افزود: این طرح ملی میتواند با تعادل بخشیدن به برخی نابرابریهای موجود در نظام آموزش عالی کشور، گام مؤثری در ایجاد و توسعه دانشگاههای مأموریت گرا در کشور باشد. دکتر اولیاء همچنین دانشگاه یزد را برای برعهده گرفتن مأموریتهای ویژه از سوی وزارت علوم در زمینههایی نظیر معماری بومی، منابع طبیعی، انرژی خورشیدی وفناوری اطلاعات بسیار توانمند و دارای مزیت نسبی توصیف کرد.
درخواست ارائه راهکاری مشخص برای تأمین نیروی انسانی مورد نیاز با استفاده از ظرفیتهای قانونی موجود و انعطاف پذیری هیأت امنا برای استفاده از توان بخش خصوصی در ارتقای فعالیتهای پژوهشی و فنآوری و توسعه شرکتهای دانش بنیان از دیگر مواردی بود که در سخنان رییس دانشگاه یزد مورد تأکید قرار گرفت.
وی همچنین مساعدت وزارت علوم را در تصویب رشتههای مورد نیاز دانشگاهها که بر اساس ضرورت و نیاز جامعه و صنعت باوجود برخی نارساییها در تأمین هیأت علمی آن، به این وزارتخانه پیشنهاد میشود، خواستار شد.
یکشنبه 3 خرداد 1394 - 13:24:27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]