واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ خرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۳۶ق.ظ)
موزه مشاهير و مفاخر ملي خراسان جنوبي افتتاح شد موج- موزه مشاهير و مفاخر ملي خراسان جنوبي به مناسبت گراميداشت هفته ميراث فرهنگي، در قديمي ترين ساختمان باغ و عمارت جهاني اکبريه بيرجند (مربوط به اواخر دوره زنديه) راه اندازي و افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاري موج، حسن رمضاني، مدير کل ميراث فرهنگي استان خراسان جنوبي گفت: اين موزه در ساختماني به مساحت 180 متر مربع که قديمي ترين بخش عمارت جهاني اکبريه محسوب مي شود و ارگ حکومتي امير علم خان بزرگ «حشمت الملک علم» بوده، راه اندازي شده است.
وي افزود: اين موزه در قالب تصاوير برجسته و زندگي نامه، به معرفي 30 تن از مشاهير و مفاخر برجسته استان که در سه زمينه علمي، ادبي و مذهبي در سطح ملي شهره و مطرح بوده اند و معرفي آثار و تأليفات ايشان مي پردازد.
وي ادامه داد: از جمله مفاخر قديمي استان که در اين موزه معرفي شده اند، مي توان به ابن حسام خوسفي، حکيم نزاري، حکيم بوذرجمهر قايني، عبدالعلي بيرجندي و بديع الزمان فروزانفر اشاره کرد. مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان افزود: چند تن از پدران علم ايران که از مشاهير استان هستند نيز در اين موزه معرفي شده اند، که از جمله مي توان به موارد زير اشاره کرد:
1. پروفسور محمدحسن گنجي؛ پدر علم جغرافياي نوين و هواشناسي ايران
2. دکتر مهدي بلالي مود؛ پدر علم سم شناسي ايران
3. دکتر کاظم معتمد نژاد؛ پدر علم ارتباطات ايران
4. دکتر غلامحسين شکوهي؛ پدر علم تعليم و تربيت ايران
5. دکتر سيد محمد مشکوه؛ پدر علم اقتصاد نوين ايران
6. دکتر علي اکبر بهرمان، پدر علم ارتودنسي ايران
رمضاني اذعان داشت: در بخش آثار و يادمان هاي موزه نيز به تأليفات بزرگاني چون دكتر محمدحسن گنجي، استاد سيد غلامرضا سعيدي، دكتر محمد اسماعيل رضواني، دكتر سيد محمد مشكوه، علامه سيد محمد فرزان و عبدالحسين فرزين و غلامحسين شکوهي كه از مفاخر بلند آوازة عصر حاضر، اشاره شده است.
وي تصريح کرد: تجهيز اين موزه بالغ بر 200 ميليون تومان هزينه در بر داشته و هدف از ايجاد اين موزه، معرفي چهرههاي ماندگار و انديشمنداني است كه تمامي عمر خويش را صرف تحقيق و پژوهش براي تمام عصرها و نسلها کرده اند.
رمضاني يادآور شد: اين موزه تحت عنوان «موزه مشاهير و مفاخر ملي» از سال 1382 در خانة تاريخي پردلي واقع در بافت تاريخي بيرجند فعال بوده و از ارديبهشت 93 به منظور غني سازي محتوايي، ساماندهي اطلاعات و انتقال به مجموعه جهاني اکبريه غير فعال گرديد و در فروردين ماه 94 مجدداً با محتوايي نو و چهره اي متفاوت در مکاني جديد آغاز به فعاليت کرد که در ارديبهشت94 همزمان با هفته ميراث فرهنگي به صورت رسمي افتتاح شد.
محمدرضا راشد محصل يکي از مفاخر ادبي استان در حاشيه افتتاح موزه مشاهير و مفاخر ملي استان در مجموعه جهاني باغ اکبريه گفت: ايجاد اين موزه يکي از نيازهاي اساسي خراسان جنوبي بود. اميدواريم با گذشت زمان اين موزه کامل تر شود تا بازديدکنندگان در بازديد از آن با مشاهير و مفاخر خراسان جنوبي به خوبي آشنا شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]