واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ خرداد ۱۳۹۴ (۱۳:۱۳ب.ظ)
افتتاح مرکز تحقيقات زنبور عسل در موزه دارآباد مرکز تحقيقات زنبور عسل در مجموعه تاريخ طبيعي و حيات وحش ايران با حضور جمعي از اساتيد، محققان و زنبورداران برجسته کشور برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، مدير موزه تاريخ طبيعي و حيات وحش ايران- دارآباد - گفت: مرکز تحقيقات زنبور عسل با هدف توسعه علم زنبورداري نوين در کشور و معرفي زنبورداري و شناخت ادوات و تجهيزات آن در بخش موزه گياهشناسي مجموعه تاريخ طبيعي و حيات وحش ايران- دارآباد - افتتاح شد.
دکتر مجيد نواييان با اشاره به برداشت غلطي که در ايران وجود دارد، افزود:درصدديم با لقاح مصنوعي و تکثير ملکه اصلي توليد عسل را افزايش دهيم و در زمينه رشد کيفي توليد زنبور عسل تلاش کنيم تا بتوانيم به استانداردهاي بين المللي برسيم چرا که در کشور ما به علت خشکسالي هاي اخير و کاهش گل دهي و همچنين عدم توانايي زنبورها براي گرفتن شهد از گل هاي اصلي، درختي و باغي توليد زنبور عسل تا حد بسياري کاهش داشته است.
مدير موزه تاريخ طبيعي و حيات وحش ايران - دارآباد - همچنين گفت: پس از راه اندازي مرکز حشره شناسي در تابستان و سالن پروانه ها در اسفند ماه سال گذشته با توجه به اينکه ميان حشرات و گياهان ارتباط مستقيمي وجود دارد و تکامل گياهان به علت گردافشاني با تکامل گياهان همراه است تصميم به راه اندازي اين مجموعه گرفتيم.
نواييان با اشاره به علاقه مخاطبان پيرامون نگهداري زنبور و فراورده هاي اين حشره گفت: علاقه برخي شهروندان به اين موضوع و موضوعاتي از قبيل چگونگي تشخيص مرغوب يا نامرغوب بودن عسل ما را بر آن داشت تا در زمينه راه اندازي مرکز پژوهشي و آموزشي تحقيقات گسترده اي انجام دهيم.
مدير موزه دارآباد با اشاره به همزماني راه اندازي اين مرکز با بزرگداشت پرفسور شهرستاني گفت: نعمت الله شهرستاني 2 تيرماه سال 1302 خورشيدي متولد شده و داراي مدرک مهندسي کشاورزي و دکتراي باغباني از دانشگاه بن در آلمان و همچنين متخصص پرورش زنبور عسل و ماهي است که پس از اتمام تحصيلات خود در سال 1343 به ايران بازگشت و زنبورداري را در ايران از شيوه سنتي به مدرن متحول ساخت و شروع به فعاليت در زمينه ترويج علم زنبوداري نوين کرد و ما اميدوارم با همکاري ايشان در راه اندازي اين مرکز و با برگزاري کلاس ها و دوره هاي آموزشي و پژوهش در زمينه برداشت از کندو، لقاح مصنوعي و تکثير ملکه اصلي به استانداردهاي بين المللي برسيم و بتوانيم زنبورداري و برداشت عسل را ارتقا و افزايش دهيم.
نواييان با تاکيد بر اينکه پرفسور شهرستاني و شاگردانش قرار است با اين مرکز ارتباط مستقيم داشته باشند، عنوان کرد:دکتر ميرکريمي يکي از کارآفرينان وشاگردان پرفسوردرزمينه لقاح مصنوعي دراين مرکز فعاليت مستمر خواهند داشت .ضمن اينکه دوره هاي آموزشي براي دانش آموزان، دانشجويان و شهروندان علاقمند به اين موضوع طبقه بندي شده و در سطوح مختلف با آغاز تابستان برگزار خواهد شد.
همچنين کلاس هاي ويژه اي پيرامون مباحث پژوهشي، لقاح مصنوعي و ژنتيکي نيز در کنار کلاس هاي آموزشي داير خواهد بود .گفتني است در اين مرکزعلاوه بر معرفي کتاب هاي مختص روش هاي نوين زنبورداري ، زندگي و شناخت زنبور عسل، معرفي ملاک هاي تشخيص عسل ارگانيک، ادوات زنبورداري نظير کندو، ملکه گير، لباس زنبورداري و... نيز قرار داده شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 272]