واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یونسکو:پذیرش گونه گونی های فرهنگی ، راه مقابله با فرهنگ عدم مداراست نیویورک - ایرنا - مدیر کل سازمان یونسکو با تاکید براهمیت گونه گونی های فرهنگی، تنوع سنت های فرهنگی را بستری برای رشد ارزش ها وانگیزه ابداع و توسعه فرهنگ های جهانی دانست وگفت: پذیرش گونه گونی فرهنگی، راه مقابله با فرهنگ عدم مداراست.
"ایرینا بوکووا" مدیرکل سازمان آموزشی علمی وفرهنگی سازمان ملل "یونسکو" روزپنجشنبه دربیانیه ای به مناسبت سالروز"گونه گونی های فرهنگی برای گفتگو و پیشرفت "، وجود گونه گونی های سنتی وفرهنگی جهان را نوید پویایی و بازسازی وانگیزه ای برای ابداع و پیشرفت توصیف کرد.
مدیر کل یونسکو در این بیانیه با ابراز نگرانی نسبت به اقدامات تروریستی گروه های خشونت گرا وافراطی نظیر گروه تروریستی داعش، این گونه اقدامات را خطری برای میراث های فرهنگی به ویژه در منطقه خاور میانه که به گفته او مهد هزاران سال تاریخ انسانی است، دانست وبار دیگر درمورد اقدامات فرهنگ زدایانه این گروه تروریستی به جهانیان هشدار داد.
بوکووا که تاکنون بارها درمورد خطر فرهنگ زدایی گروه های افراطی و تروریستی درمنطقه خاورمیانه ابراز نگرانی کرده بود دربیانیه امروز خود ضمن ابراز نگرانی مجدد نسبت به احتمال نابودی اثار باستانی شهر تدمر(پالمیرا) در کشور سوریه به دست تروریست های داعش نوشته است : این جرائم باردیگر تاییدی براین نگرانی ما است که دشمنان شان انسان همواره در پی نابودی گونه گونی های فرهنگی هستند، چرا که این آثار نشانه هایی ازاندیشه آزاد و خلاقیت لایتناهی انسان به شمار می روند .
وی با تاکیدی دوباره برضرورت دفاع ازاین رشته های ارتباطی میان انسان با میراث های فرهنگی گفته است که جهان باید با حراست ازاندیشه ها و اعتقادات گوناگون وپاسداری ازآزادی ها به مقابله با کسانی که سودای نفی واز میان بردن تفاوت ها و تعدد اندیشه ها و عقاید را درسر می پرورند برخیزد.
در دسامبر سال 2002 به موجب قطعنامه ای در مجمع عمومی سازمان ملل روز 21 ماه مه هر سال به روز" گونه گونی فرهنگی برای گفت وگو وپیشرفت" نام گذاری شده و هر سال دراین روز مراسمی با هدف فراهم آوردن فرصت ترویج و توسعه فرهنگ جهانی بر اساس گونه گونی های متعدد و بی شمار آن برگزار می شود.
ایرینا بوکووا مدیر کل سازمان یونسکو درپایان بیانیه خود از میان بردن گونه گونی های فرهنگی را جنایت خوانده و همگونی مطلق میان همه فرهنگ را بن بستی برای رشد و تعالی انسان دانسته است.
وی در نهایت اضافه کرده است که هدف نهایی جهان امروز باید از طرفی اعتلای گونه گونی هایی باشد که ضامن غنای فرهنگی بشر به شمار می روند و از سوی دیگر با پاسداری ازآزادی ها زمینه پیوند میان همه انسان ها با یکدیگر را فراهم کند.
اروپام-4-541/1859
31/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]